Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Üzleti partnerségek

Üzleti partnerségek: értékajánlatunk vállalkozások számára 

A Budapesti Gazdasági Egyetem évtizedek óta aktív és szoros kapcsolatokat ápol a hazai gazdaság meghatározó szereplőivel. Stratégiánkban az üzleti partnerségek építése kiemelt pillér, hiszen ezek a kooperációk az oktatási, a kutatási és a fenntarthatósági stratégiai céljainkat is támogatják 

Az Egyetemmel való együttműködési lehetőségek szerteágazóak: iparágtól és mérettől függetlenül minden vállalkozás találhat köztük számára érdekeset, hasznosat.  

 

Értékajánlatunk elsősorban a következő területekre vonatkozik:  

  1. Partnerség az oktatásban 

Gyakorlati tapasztalatok, ismeretek megosztása következő formákban: vendégelőadások, StartLAB Vállalkozói Klub, közös kurzusfejlesztés, vállalati tanszék létrehozása, szakdolgozat konzulencia, részvétel záróvizsga bizottságban, esettanulmány fejlesztés, vállalati- és üzemlátogatások. 

  1. Duális képzés 

A képzés célja a jövő szakembereinek gyakorlatorientált képzésén keresztül a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A képzésben történő részvétel lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogya képzés időtartama alatt (és megállapodástól függően akár azt követően isa vállalatot és munkafolyamatait jól ismerő hallgató-munkavállalót foglalkoztassanak, valamint a szoros egyetemi együttműködésnek köszönhetően közvetlenül értesüljenek a szakmai újdonságokról. Jelenleg az Egyetem hat alapképzési szakon folytat duális képzést, több mint 100 vállalati partnerrel együttműködésben. 

  1. Továbbtanulás 

Az Egyetem széles képzési palettával rendelkezik azok számára, akik akár felfrissíteni szeretnék tudásukat, akár új területeken szeretnének korszerű tudáshoz jutni. Az Egyetem szívesen gondolkodik együtt a vállalkozások vezetőivel cégre szabott képzési programok kidolgozásáról is. 

  1. Kutatás 

A BGE a gazdasági felsőoktatás meghatározó intézményeként törekszik a kutatók által felhalmozott tudományos igényű ismeretanyagok átadására, hogy azok segítséget nyújtsanak a gyakorlatban, valamint hozzájáruljanak a gazdálkodó szervezetek eredményesebb működéséhez is. Az intézmény nyitott az együttműködésre a munkaerőpiac szereplőivel a kutatások területén is, mely történhet kutatási témák ajánlásával, egyetemi infrastruktúra igénybevételével és akár közös kutatásomegvalósításával is.  

  1. Karrier szolgáltatások 

Az Egyetem a hallgatók foglalkoztatásában érdekelt vállalatok számára karrier szolgáltatásokat nyújt a Karrier Irodákon keresztül. Az Egyetem közreműködik a partnerek szakmai gyakorlati lehetőségeinek, gyakornoki programjainak, állásajánlatainak népszerűsítésében a rendelkezésre álló egyetemi felületeken és fórumokon.  

  1. Szakmai/anyagi támogatások 

A Budapesti Gazdasági Egyetem örömmel fogad és ajánl fel olyan szerződéses formájú együttműködési lehetőségeket, melyek tudományos, közösségi, kulturális és sport rendezvények szakmai, természetbeni vagy anyagi eszközökkel történő támogatására irányulnak. Az Egyetemen a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a közösségi tevékenységben aktív hallgatóinkat a „Biztos jövő ösztöndíj” program keretében támogatjuk.Az ösztöndíj programot saját forrásból, valamint vállalati támogatásokból tudjuk biztosítani. A programhoz csatlakozás ideális partnerink számára abban az esetben, ha nem tudják vállalni a kiválasztási folyamat teljes menedzselését, azonban fontosnak tartják és részt kívánnak venni a hallgatók támogatásában, valamint tervezik a kiválasztott, eredményes hallgatók esetleges jövőbeni alkalmazását vállalatuknál akár szakmai gyakorlat keretében.  

Lehetőség van vállalati ösztöndíj alapítására is. Ez a támogatási forma nemcsak anyagi támogatást jelent hallgatóink számára, hanem arra is lehetőséget biztosít üzleti partnereinknek, hogy a kiválasztott hallgatók szakmai gyakorlaton vegyenek részt a náluk.  

  1. Infrastruktúra bérlés 

Az intézmény infrastrukturális kínálatában műemléki épület és a fenntarthatóság jegyében kialakított modern létesítmény egyaránt megtalálható. Konferenciák, sajtótájékoztatók, tréningek helyszíneként is gondolhat ránk.   

  1. Pályázatok 

A BGE sikeres hazai, uniós és nemzetközi pályázati tevékenységet folytat, számos olyan területen, amely valamilyen módon kapcsolódik a hazai vállalkozásokhoz, azon belül kiemelten a kkv-szektorhoz. Az utóbbi években számos olyan oktatásfejlesztési projekt is megvalósult, amely célja megoldást találni valamilyen vállalati problémára, például iskolarendszeren belüli és kívüli komplett képzésekkel, oktatási anyagokkal, valamint üzleti mentorok készségfejlesztésével. Az Egyetem célja, hogy a jövőben szorosabban együttműködjön magyarországi vállalkozásokkal, akár hazai, akár nemzetközi pályázatok megvalósításán keresztül is.  

   

Keressen minket kérdéseivel, javaslataival! Segítünk abban, hogy megtaláljuk az Egyetemen belül a legmegfelelőbb partnert az önök vállalkozása számára.

E-mail: partnership@uni-bge.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM