Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola

phd kepzes, doktori kepzes, doktori iskola

Tisztelt Érdeklődő!

 

Üdvözlöm a Budapesti Gazdasági Egyetem Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola honlapján. A BGE mint alkalmazott tudományok egyeteme profiljára épülő doktori iskolánk létesítését a Magyar Felsőfokú Akkreditációs Bizottság 2018. december 14-i határozata hagyta jóvá. Az angol nyelvű képzés 2020/2021. tanév első félévében, szeptemberében indul.

Doktori iskolánk gazdasági jellegű mesterszakokra épülő képzést folytat, de nyitott más mesterszakos végzettséggel rendelkező jelentkezők előtt is, akik a vállalkozás- és gazdálkodástudományok terén kívánnak tanulmányokat folytatni. 

Profiljából adódóan doktori iskolánk hiánypótló jellegű, a magyar palettán ez az első doktori program, amely kitüntetetten a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment kérdéseit helyezi képzése és kutatása fókuszába. Az alkalmazott tudományokra támaszkodó képzést kínálunk, amelyből mind az akadémiai karrierpálya iránti érdeklődők, mind a gazdasági gyakorlattal szoros kapcsolatban állók profitálhatnak, beleértve az MBA-fokozattal rendelkezőket. Iskolánk nyitva áll a mesterképzést frissen befejezettek és a tapasztaltabb, gyakorlattal rendelkező pályázók előtt is.

A tantárgyi tematikák és a tananyagok vezérfonala az alkalmazott tudományok megközelítése és követelményrendszere. Magas szintű elméleti képzésünkben a súlypontot a kutatásmódszertani módszertani alapozás képezi. Erre az elméleti-módszertani alapra épül a doktori iskolánk vállalkozástudományi profiljának megfelelő tantárgyi struktúra.

Végzett hallgatóink rendelkeznek olyan elméleti, módszertani és gyakorlati tudással, képességekkel és készségekkel, amelyek alkalmassá teszik őket alkalmazott kutatás folytatására, vállalkozástudományi, gazdasági és pénzügyi jelenségek és folyamatok tudományos igényű elemzésére, problémák megoldására a tudományos, a reálgazdasági és a közszférában. A megszerzett tudás révén végzett hallgatóink magasan képzett és innovatív szakemberként, vezetőként vagy vállalkozóként érhetnek majd el sikereket. Doktori programunk tantervének és minőségbiztosításának középpontjában az az egyértelmű törekvés áll, hogy doktoranduszaink a lehető legrövidebb időn belül (4+ év) meg tudják szerezni doktori fokozatukat.

Bízunk benne, hogy a fenti célok elérése érdekében a jövőben eredményesen fogunk együtt dolgozni!

 

Dr. Losoncz Miklós D.Sc.

a BGE Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola vezetője


A Doktori Iskolához kapcsolódó legújabb kutatásokról megjelent publikációkról ide kattintva olvashat.

Working Paper Series

 
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM