Keresés:
Események
«2019. május»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Dékáni köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt Karunk holnapján!

A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg a Budapesti Gazdasági Egyetem egyetlen nem budapesti székhelyű kara. Karunk jogelődje az 1970-es években alapított Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete volt. Ez az Intézet komoly szerepet játszott a vidéki közgazdászképzésben és sok korábban nálunk végzett hallgatóval találkozhatnak a szakma vezető közgazdászai között.

Karunk képzési kínálatában két fő terület szerepel: a gazdasági képzések és az informatikai képzés. A kari oktatás több szinten folyik: alapképzés mellett megtalálható a mesterképzés és a felsőoktatási szakképzés is.

Hagyományosan a gazdasági szakemberképzés a Kar egyik fő oktatási területe. Az oktatást magasan képzett, nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező oktatók végzik.

A gazdasági képzésen belül az egyik fő és legismertebb oktatási tevékenységünk a pénzügyi és számviteli szakemberképzéshez kapcsolódik. Emellett ma már hasonlóan népszerűvé vált a Gazdálkodás és menedzsment szak is.

A másik terület az informatikai képzés. A munkaerőpiacon az egyik legkeresettebb szakemberek az informatikusok. Ennek az igénynek megfelelve, a Kar 2010-ben beindította a gazdaságinformatikus képzést. A színvonalas oktatás érdekében kialakításra került egy korszerű informatikai épület, amit röviden csak Infocentrumnak hívunk. Itt a színvonalas informatikai képzéshez minden megtalálható.

Zalaegerszeg és környéke helyzetéből adódóan fontos szerepet játszik a hazai és nemzetközi logisztikában. Ebből adódóan a Kar képzési kínálatában is meg kell, hogy jelenjen a logisztika. Több szakunk is kapcsolódik a régió logisztikai szakember képzéséhez. Példaként megemlíthető a gazdaságinformatikus képzésen belül a logisztikai informatikus specializáció.

A BGE-n belül elsőként a Karon került bevezetésre a duális képzési forma. A hallgatók az akadémiai képzésük alatt vállalatoknál, gazdálkodó szervezeteknél szakmai gyakorlaton vesznek részt, ahol gyakorlati oktatást is kapnak, így friss diplomásként már komoly szakmai gyakorlattal kerülnek a munkaerőpiacra.

A Kar kampusza rendkívül szép környezetben helyezkedik el. Az oktatási épületek fák között, füves parkban találhatók. A Kar környezete csendes, az elmélyült tanulásra igazán alkalmas. Emellett a Kar elkötelezetten próbál környezetbarát megoldásokat alkalmazni. Ennek megfelelően valósult meg a Zöld Kampusz program is és ezt az elnevezést büszkén viseljük, és mindent megteszünk, hogy meg is feleljünk neki.

A hallgatók szabadidejüket tartalmasan tölthetik el a Karon. A kari hallgatói szervezetek által szervezett szabadidős programok érdekesek szoktak lenni. Ugyanakkor a Zalaegerszegnek pezsgő kulturális élete van, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szórakozási formát.

Kollégiumi elhelyezés tekintetében a Kar a legjobbak közé tartozik. Szép, felújított épületben, kellemes környezetben található a kollégium, a kialakított szobák a mai igényeknek minden szempontból megfelelnek.

 

Bízom benne, hogy minden pályaválasztás előtt álló kedves Olvasóval majd hallgatóként találkozom a Kampuszon!

Dr. Gubán Miklós

dékán

 


Hírek

Hírek

7. alkalommal kerül megrendezésre a Zalai Nyelvoktatási Konferencia. Időpontja: 2019. május 24. (péntek) 10:30 órától Helyszíne: Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A., Infocentrum II. emelet

Április közepén érkezett haza egyhónapos OBIC-tanulmányútjáról Tajpejből Karunk főiskolai docense, dr. Bérces Edit.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM