Keresés:
Események
«2019. január»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Környezetirányítási rendszer

A Gazdálkodási Kar 2013. novemberben megszerezte az MSZ EN ISO 14001:2005 minőségügyi szabvány szerinti környezetirányítási tanúsítványt.

ISO 14001A CertUnion által kibocsátott tanúsítvány érvényességi területe:

- akkreditált felsőoktatás;
- felnőtt- és szakirányú továbbképzés;
- kutatás-fejlesztés;
- tudományszervezés.

A tanúsítvány szervezeti hatóköre a GKZ telephelyére terjed ki.

Érvényesség: 2016.11.28.
Regisztrációs szám: HU-2013/00710-00441

A Kar elkötelezett a környezet védelme és a környezeti fenntarthatóság iránt.

A Kar környezetpolitikája lentebb olvasható részletesen.

A Környezetirányítási Kézikönyv a honlapon elérhető.

Kari környezetirányítási megbízott:
Gombos Tamás
Tel.: +36(92)509-946 * E-mail: gombos.tamas@uni-bge.hu
Iroda: D épület fsz. 6.


KÖRNYEZETPOLITIKA

(a Kar Környezetirányítási Kézikönyvéből)

A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg vezetése célul tűzte ki, hogy felsőoktatási tevékenysége során mások számára is követendő példát mutasson, illetve szakmai munkája hatékonysága növelését segítendő, szervezetében is hiteles, tudatos környezetpolitikát, fenntartható szervezeti képet sugalljon.
A fenntartható fejlődés megvalósulásának egyik alapelve, hogy fennmaradjon az ember természettel való kapcsolata, ismerje meg a természet értékeit, majd ezt követően tudatosuljon benne a természeti folyamatok jelentősége a saját, közössége és környezetének egyéb elemei szempontjából egyaránt.
A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg működését a környezettudatosság hatja át, ezzel is hozzájárulva a természeti rendszereket érő negatív környezeti hatások csökkentéséhez, továbbá a környezettudatosság erősítésén keresztül a társadalom fenntartható működéséhez. Szervezeti célja, hogy működését külső jegyeiben és napi rutinjában egyaránt hassa át a fenntartható fejlődés szolgálata, váljon ez érzékelhetővé a partnerek és a hallgatók számára. Elősegítve ezzel a fenntartható társadalmi, gazdasági struktúrák kialakulását, megerősítését.
A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg mindig nagy hangsúlyt fektetett a környezetvédelemre.
Intézményünk Gazdálkodási Kara elkötelezte magát a környezetszennyezés megelőzése mellett.
A környezettudatos vállalatirányítás érdekében a következőket tűztük ki célul:

  • a Gazdálkodási Kar működése feleljen meg a fenntartható fejlődés elvének, sőt, ahol ez indokolt, legyen akár igényesebb is, mint azt a rá vonatkozó jogi, törvényi, hatósági és egyéb rendelkezések előírják;
  • valósuljon meg szoros együttműködés a Gazdálkodási Kar és az intézmény hallgatói, partnerei, egyéb szervezetei között a fenntarthatósági elvek mind jobb érvényesülése érdekében;
  • körültekintően kell eljárni a természeti erőforrások felhasználásában és meg kell akadályozni a környezetszennyezés minden formáját, ennek érdekében aktívan kell alkalmazni mind az elővigyázatosság, mind a megelőzés elvét;
  • a Gazdálkodási Karnak a szervezet fenntartható működése, tudatosságot sugalló megjelenése révén hiteles, példaértékű szervezeti képet kell kifelé mutatnia, hogy ezzel is hozzájáruljon a fenntartható fejlődés megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges szemléletváltás eléréséhez;
  • a keletkező kommunális- és veszélyes hulladékok szelektív begyűjtése és tárolása;
  • az alaptevékenységünkből fakadó tevékenységek folyamatos javítása, hogy a kibocsátott káros anyag a természetet legkevésbé terhelje;
  • a környezetvédelmi ismeretek oktatása a munkatársak részére;
  • a környezettudatos tevékenység folyamatos javítása és finomítása érdekében a végrehajtást folyamatosan ellenőrizni szükséges, és ha kell, felül kell vizsgálni azt a környezeti erőforrásokkal való tudatos gazdálkodás érdekében.

A környezetvédelmi célok elérése, a környezeti teljesítményünk folyamatos javítására az MSZ EN ISO 14001:2005 szabvány szerint a környezetirányítási rendszert működtetünk.
A környezetpolitika megvalósítása a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg minden munkavállalójára kötelezően érvényes.


Zalaegerszeg, 2016.01.04.                                   Lambertné Katona Mónika
                                          megbízott dékánHírek

Hírek

A kari könyvtár 2018 októberében indult tematikus könyvajánlójának 2019. januári aktualitását a vizsgaidőszak adja. A felkészülés a megmérettetésre nem mindig zökkenőmentes és felhőtlen…

Mihály Luca, a BGE GKZ duális képzésének hallgatója az egyetem pályaválasztási blogján mesélt magáról, a duális képzéstípus melletti döntéséről és arról, hogyan egyeztethető össze a tanulmányokkal a munka.

Hallgatók! Oktatók! Kutatók! Figyelem! Újabb források állnak rendelkezésre tanuláshoz, a gazdasági tantárgyak háttéranyagához, TDK- vagy szakdolgozatok elkészítéséhez, tudományos kutatásokhoz!

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM