Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

E-learning szerver (MOODLE)

Átálltunk a Moodle2 szerverre

Figyelem! 2018-tól 2019 őszéig e-learning szerverfejlesztések történtek, 2019 őszétől a kurzusok már csak az új rendszerben futnak.

                                     
moodle.uni-bge.hu   moodle2.uni-bge.hu
régi szerver, nem használjuk   új szerver

Technikai hiba (a moodle2 szerver elérhetetlensége) esetén értesítendő: informatika@uni-bge.hu

Konkrét kurzus használatával, működésével kapcsolatban forduljon kurzusa oktatójához!

A szerver bejelentkezéssel használható - hallgatók Neptun hozzáférésükkel, oktatók és más intézményi munkatársak AD loginjukkal és jelszavukkal tudnak belépni.

 


 

Figyelem!

A BGE üzemeltet más e-learning szolgáltatást is (Coospace), ezt jellemzően a budapesti karok és hallgatóik használják.

A MOODLE nevű e-LMS (e-learning management system = elektronikus tanulásmenedzselő rendszer)  böngészővel használható komplex online tanulási környezet útmutatókkal, tananyagokkal, tudásfelmérő és számonkérési lehetőségekkel, fogalomtárakkal, valamint kommunikációs lehetőségekkel a hallgatók és oktatók között.

Az e-learning szerver egyik célja a kontakt (tantermi, jelenléti) oktatás támogatása, kiegészítése. Ezzel vegyes, e-alkalmazásokat társító oktatás (blended learning) jön létre, mely egyesítheti a jelenléti és online oktatási formák előnyeit. Kontakt oktatás támogatása esetén  nem váltja ki a foglalkozásokon való részvételt és a foglalkozás jellegétől függő, elvárt hallgatói aktivitást.

Az e-tanulási környezet hallgatói aktivitást elemző statisztikai eszközeivel biztosítja az oktatók számára a hallgatók tanulmányi előmenetelének szoros nyomon követését, ezzel pedig elősegíti a szükséges korrekciók kezdeményezését és a hatékonyabb tanulmányi mentorálást. Ez utóbbiak révén - hallgatói fogadókészség megléte esetén - csökkenthető az eredménytelen vizsgateljesítmény és a lemorszolódás.

A MOODLE a hasonló célú LMS-ek egyike, teljes nevén Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Kiválasztása mellett a jelentős nemzetközi és hazai elterjedtség, valamint az ennek megfelelően nagy fejlesztői tábor szólt.


Használatot segítő információk, dokumentumok:

Moodle fejlesztői portál (magyar nyelvű)

MoodleMoot - hazai Moodle konferencia portál a használói közösségnek

 


Utolsó módosítás: 2020.03.06. SzGT


Hírek

Hírek

Sajnálattal tájékoztatjuk a Senior Akadémia hallgatóit, hogy a 2019/2020 tanév tavaszi programjait - az előadásokat és a heti kurzusokat egyaránt - 2020. március 11-től bizonytalan időre felfüggesztjük.

Karunk 2021-ig oktatási együttműködést valósít meg a Ghánai Egyetemmel. Ennek keretében február végén három oktatónk egy hetes látogatást tehetett a Ghánai Egyetemen Accrában, valamint a 2019-2020. tanév 2. félévében két...

3. helyezést ért el a GKZ csapata a XIX. Esettanulmány Megoldó Versenyen, Veszprémben.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM