Keresés:
Események
«2019. március»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

E-learning szerver (MOODLE)

A Kar elektronikus tanulási (e-learning) szerverének címe:

https://moodle.uni-bge.hu

A szerver jelenleg csak regisztrált felhasználókat fogad! E-learning kurzus indítása esetén minden szükséges tájékoztatást az oktatók biztosítanak hallgatóik számára.

Szakmai rendszergazda: Balogh Csaba oktató
E-mail: balogh.csaba@uni-bge.hu * Telefon: +36(92)509-900/837 mellék
Egység: Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály (D épület 3. em. 310.)

Figyelem!

Az e-learning szerver nem keverendő össze a tananyag fájlszerverrel, ismertebb kari "becenevén" a T-szerverrel (ftp://ftp.gkz.uni-bge.hu). Ez utóbbi tanszékenként és oktatónként, azon belül pedig tárgyankénti bontásban tartalmaz oktatást támogató elektronikus anyagokat (prezentációkat, mintapéldákat stb.). A MOODLE nevű e-LMS (= e-learning management system, azaz elektronikus tanulást menedzselő rendszer) ezzel szemben böngészővel használható komplex on-line tanulási környezet útmutatókkal, tananyagokkal, tudásfelmérő és számonkérési lehetőségekkel, fogalomtárakkal, valamint kommunikációs lehetőségekkel a hallgatók és oktatók között - ez utóbbiak lehetnek chat, fórum és egyéb üzenetkezelő megoldások.

Az e-learning szerver elsődleges célja a kontakt oktatás támogatása, kiegészítése. Ezzel egy vegyes, alkalmazásokat társító, módszereket összehangoló oktatás (blended learning) jön létre, mely egyesíteni kívánja a kontakt és az aszinkron oktatás előnyeit. A kontakt foglalkozások keretében előadott, elmagyarázott ismereteket, konzultációs tevékenységeket bővíti ki.


Kontakt oktatás támogatása esetén NEM VÁLTJA KI A FOGLALKOZÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELT ÉS A FOGLALKOZÁS JELLEGÉTŐL FÜGGŐ, ELVÁRT HALLGATÓI AKTIVITÁST!

E tanulási környezet hallgatói aktivitást elemző statisztikai eszközeivel biztosítja az oktatók számára a hallgatók tanulmányi előmenetelének szoros nyomon követését, ezzel pedig elősegíti a szükséges korrekciók kezdeményezését és a hatékonyabb tanulmányi mentorálást. Ez utóbbiak révén - hallgatói fogadókészség megléte esetén - csökkenthető az eredménytelen vizsgateljesítmény és a lemorszolódás.

A MOODLE a hasonló célú LMS-ek egyike, teljes nevén Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Kiválasztása mellett a jelentős nemzetközi és hazai elterjedtség, valamint az ennek megfelelően nagy fejlesztői tábor szólt. Karunkon 2011-ben váltotta le a Claroline nevű LMS alkalmazást.

 


Használatot segítő információk, dokumentumok:

Moodle fejlesztői portál (magyar nyelvű)

MoodleMoot - hazai Moodle konferencia portál a használói közösségnek


Hírek

Hírek

Oktatók és hallgatók figyelmébe ajánljuk - folyamatosan frissített tartalommal!

Meghatározásra kerültek a tanulmányi ösztöndíjak a tavaszi félévre.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM