Keresés:
Események
«2017. május»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

E-learning szerver (MOODLE)

A Kar elektronikus tanulási (e-learning) szerverének címe:

http://moodle.uni-bge.hu

A szerver jelenleg csak regisztrált felhasználókat fogad! E-learning kurzus indítása esetén minden szükséges tájékoztatást az oktatók biztosítanak hallgatóik számára.

Szakmai rendszergazda: Balogh Csaba oktató
E-mail: balogh.csaba@uni-bge.hu * Telefon: +36(92)509-900/837 mellék
Egység: Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály (D épület 3. em. 310.)

Figyelem!

Az e-learning szerver nem keverendő össze a tananyag fájlszerverrel, ismertebb kari "becenevén" a T-szerverrel (ftp://ftp.gkz.uni-bge.hu). Ez utóbbi tanszékenként és oktatónként, azon belül pedig tárgyankénti bontásban tartalmaz oktatást támogató elektronikus anyagokat (prezentációkat, mintapéldákat stb.). A MOODLE nevű e-LMS (= e-learning management system, azaz elektronikus tanulást menedzselő rendszer) ezzel szemben böngészővel használható komplex on-line tanulási környezet útmutatókkal, tananyagokkal, tudásfelmérő és számonkérési lehetőségekkel, fogalomtárakkal, valamint kommunikációs lehetőségekkel a hallgatók és oktatók között - ez utóbbiak lehetnek chat, fórum és egyéb üzenetkezelő megoldások.

Az e-learning szerver elsődleges célja a kontakt oktatás támogatása, kiegészítése. Ezzel egy vegyes, alkalmazásokat társító, módszereket összehangoló oktatás (blended learning) jön létre, mely egyesíteni kívánja a kontakt és az aszinkron oktatás előnyeit. A kontakt foglalkozások keretében előadott, elmagyarázott ismereteket, konzultációs tevékenységeket bővíti ki.


Kontakt oktatás támogatása esetén NEM VÁLTJA KI A FOGLALKOZÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTELT ÉS A FOGLALKOZÁS JELLEGÉTŐL FÜGGŐ, ELVÁRT HALLGATÓI AKTIVITÁST!

E tanulási környezet hallgatói aktivitást elemző statisztikai eszközeivel biztosítja az oktatók számára a hallgatók tanulmányi előmenetelének szoros nyomon követését, ezzel pedig elősegíti a szükséges korrekciók kezdeményezését és a hatékonyabb tanulmányi mentorálást. Ez utóbbiak révén - hallgatói fogadókészség megléte esetén - csökkenthető az eredménytelen vizsgateljesítmény és a lemorszolódás.

A MOODLE a hasonló célú LMS-ek egyike, teljes nevén Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Kiválasztása mellett a jelentős nemzetközi és hazai elterjedtség, valamint az ennek megfelelően nagy fejlesztői tábor szólt. Karunkon 2011-ben váltotta le a Claroline nevű LMS alkalmazást.

 


Használatot segítő információk, dokumentumok:

Moodle fejlesztői portál (magyar nyelvű)

MoodleMoot - hazai Moodle konferencia portál a használói közösségnek


Hírek

Hírek

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gesztorálásával működő Europe Direct Központ Zala megyei beruházásokról készült promóciós videó készítésére ír ki pályázatot. Beadási határidő: 2017.08.31.

Ebéddel egybekötött ünneplésre hívták meg a BGE OTDK-n díjazott hallgatóit, az őket felkészítő konzulenseket, valamint a BGE kari TDT elnökeit és titkárait...

A cím elnyerésére pályázni 2016. június 1. és 2017. június 30. között leadott és sikeresen megvédett szak- vagy diplomadolgozattal lehet, melyhez záróvizsga-bizottság vagy a témavezető ajánlata szükséges.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM