Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Logisztika - Informatika - Menedzsment (LIM)

A "Logisztika - Menedzsment - Informatika" (LIM) évente megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciaprogram szervezői nevében szeretettel köszöntöm az érdeklődő kutatókat, szerzőket, a konferencia címében megjelölt szakterületek szakembereit és felsőoktatási hallgatóit. Konferenciánkat a 2016. évben rendeztül meg először és szeretnénk, ha a témakörökben érdekelt szakemberek minél aktívabb részvétele mellett évről-évre sikeresen újulhatna meg. A konferenciához saját, évente megjelenő folyóirat kapcsolódik, így publikációs lehetőséget is biztosít.

konferenciahonlap

Konferenciánk három dinamikusan fejlődő tudományterület képviselőinek szeretne fórumot biztosítani:

A logisztika szerepét a világgazdasági folyamatokban nem kell hangsúlyozni. A globalizáció, a vevői igényeknek, percepcióknak megfelelő széles termékválaszték, a szolgáltatási folyamatok zavartalan ellátása mind a logisztika nélkülözhetetlenségét mutatja. E tudományterületen nagyon sok fontos kutatás zajlik, s Magyarországon több műhely komoly eredményeket mutatott fel az elmúlt években. Konferenciánkon az e műhelyekben elért eredményeket is be kívánjuk mutatni.

Az informatika a másik olyan terület, mely ma a gazdasági fejlődésben rendkívül fontos szerepet játszik. Akár még néhány évtizeddel ezelőtt is elképzelhetetlen volt, hogy számítógépek, mobileszközök, fontos alkalmazások nélkül nem tudunk majd élni. A közösségi hálózatok teljesen behálózzák a világot, a fiatalok folyamatosan ezeken a hálózatokon élik napjaikat. Ugyanakkor az iparban, a szolgáltatásokban is jelentős változások történtek az informatika miatt. Nyitottan szeretnénk minden olyan informatikai témának fórumot adni, amelyek ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak. Az alapító intézmény specialitása miatt azonban különösen azokat az informatikai kutatási eredményeket várjuk, amelyek valamilyen módon a gazdasági, pénzügyi folyamatokhoz kapcsolódnak.

A harmadik terület a menedzsment témakörét öleli fel. A korszerű gazdálkodás, a termelés a szolgáltatásnyújtás és a vevők igényeinek maradéktalan kielégítése nem működhet hatékony irányítási, vezetési szervezet nélkül. Folyamatosan megújuló szemlélettel, újszerű technikákkal és eszköztárral felvértezve kell reagálni napjaink és a jövő kihívásaira. A menedzsment tehát az előző két tudományterület nélkülözhetetlen kísérője és támogatója. Ez indokolja, hogy a konferencia keretében is foglalkozzunk ennek a területnek az eredményeivel, és bemutassuk az ebben a témában kutató munkatársakat.
 Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM