Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Projektinformációk

Új Széchenyi Terv

KEOP-6.2.0/A „Zöld Kampusz mintaprojekt Zalaegerszeg”

Azonosító szám: KEOP-6.2.0/A/11-2011-0005

Állapot: LEZÁRULT ***  Hivatalos projekthonlap

A projekt megvalósulásának helyszíne: 8900, Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/A.
A projekt megvalósításának kezdete: 2012.02.01. * A projekt megvalósításának befejezése: 2014.01.20.
Elnyert támogatás összege: 143 349 951 Ft * Az intézmény által biztosított önerő: 0 Ft

 

A magyarországi lakosság jelenlegi környezettudatosságának szintje alacsony, a környezettudatos attitűdök elterjedtsége még nem jelentős. Ennek az egyik legfőbb oka a társadalom alulinformáltsága, így a legfontosabb feladat ezen a területen a lakosság információhoz való juttatása, a követendő viselkedésminták bemutatása.

A mintaprojekt rövid távú céljai között elsősorban az szerepel, hogy a célcsoportjainak, érintettjeinek körében tudatosul a fenntarthatóság, mint értékrend, és a mintaprojekt tevékenységei elérhető példaként szolgálhatnak számukra. Hosszú távon a Kar szubregionális körzetében ismertté és népszerűvé kívánja tenni az energiahatékonysági és megújuló energiaforrások alkalmazására vonatkozó fejlesztéseket, multiplikációs hatásokat gerjesztve. A Kar „Zöld Kampusz Zalaegerszeg” projektje Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának Ökováros programjának projektjeihez szorosan illeszkedik. 

A projekt révén komplex fenntarthatósági programok valósulnak meg és az eredmények változatos formában kerülnek elterjesztésre. A látogatók a kialakításra kerülő Tanösvény bejárása során megismerkedhetnek a fenntartható életmód elemeivel, a megoldási alternatívák bemutatása a fenntartható viselkedésminták követésére ösztönözheti őket.
A projekt eredményeként megvalósul a hulladéktermelés csökkenése a folyamatok szabályozása, szelektív gyűjtés bevezetése és a komposztálás kialakítása által, valamint csökkenni fog a vízfogyasztás az esővíz hasznosításával és takarékos csaptelepek felszerelésével. A projekt keretében kerékpártárolók készülnek, ingyenesen használható kerékpárok kerülnek beszerzésre, továbbá egy épületen a komplex energetikai (fűtés, melegvíz, világítás) felújítás történik. Mindezt kiegészíti a környezetirányítási rendszer bevezetése, bemutató rendezvények szervezése és egyéb népszerűsítő tevékenységek.

A projekt révén az intézmény költségcsökkenést tud elérni, energia-hatékonyabbá válik működtetése, javul gazdálkodásának hatékonysága. A Kar a fenntartható magatartást bemutató interaktív programokkal bővíti szolgáltatásait. A környezettudatos magatartás témájában végzett kutatásaival elősegíti a szubrégió gazdaságának fejlődését.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség *** 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

Közreműködő szerv: Energia Központ Nonprofit Kft. *** 1134 Budapest, Váci u. 45.

Kedvezményezett: Budapesti Gazdasági Főiskola *** 1149 Budapest, Buzogány utca 11-13.

Projekt bemutató rövidfilm (készült: 2013)

 

 


Hírek

Hírek

Ezen az oldalunkon olyan internetes forrásokhoz biztosítunk kapcsolódást, melyek játékos ismeretszerzést tesznek lehetővé a fenntarthatóság témakörében.

A Zöld Kampusz Zalaegerszeg mintaprojekt keretében létrehozott tanösvény célja a fenntartható életmód elemeinek és megoldási alternatíváinak bemutatása.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM