Keresés:
Események
«2019. március»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezet (MKT ZISZ)

MKT ZISZ Facebook

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/a
Elhelyezés: F épület földszint 016. szoba
Telefon: +36(92)509-923
E-mail: mktzisz@gmail.com vagy mktzisz@pszfz.bgf.hu


Elnök:
Mazur Tímea * Tel.: +3630/562-5052 * mazur.timea@gmail.com

 

A Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének honlapja

 


Szervezetünk rövid bemutatása:

MKT ZISZ logóA Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a közgazdász társadalom ismert és elismert szervezete. Az Ifjúsági Tagozat a Zala Megyei Szervezet keretein belül végzi tevékenységét. Szervezetünk legfőbb szándéka, hogy a fiatalok számára lehetőséget adjon a tanulás és a szórakozás közötti egyéni egyensúly megteremtésére. Kiemelt cél az elméletben megtanultak gyakorlatorientált megközelítése, az aktualitásokra, újdonságokra való figyelemfelhívás neves szakemberek bevonásának segítségével, s ezáltal az ismeretbővítés, s a közgazdász szakma iránti elkötelezettség megteremtése.
Az MKT Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezete tagjainak száma meghaladja az 50 főt, akik a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg hallgatói. A szervezet fő tevékenysége szakmai rendezvények, összejövetelek, kerekasztal-beszélgetések, s egyéb klubfoglalkozások szervezése. Programjaink valamennyi érdeklődő számára nyilvánosak.

Gazdag programkínálattal próbálunk megnyerni minél több érdeklődőt. Évente több mint 15 szakmai programot szervezünk, előadóink között üdvözölhettük például az Állami Számvevőszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, az ITD Hungary Zrt. regionális igazgatóját, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgató- MKT előadás, 2009 (MFB)helyettesét, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős uniós biztost, s már több alkalommal tartott előadást angol nyelven Karl William Viehe professzor Washingtonból. Szakmai programjainkat jól kiegészítik a Karrier Klubon belül szervezett előadások, amelyek segítséget nyújtanak a diploma megszerzését követően a munkaerőpiacon való helytállásban. Humánerőforrás szakemberek tartottak előadásokat interjútechnikákról, karrierépítésről és a sikerhez vezető útról. Kiemelt népszerűségnek örvendtek az állás interjúztató szimulációs játékok, amelyen a hallgatók megmérettethették magukat a munkaerőpiac valóságos szereplői előtt. A játékban az alábbi cégek vezetői vettek részt: Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet, Flextronics Kft., UniCredit Bank, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Pasha Kft., Budacash Brókerház, Four Gates Hungary Kft., Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. A Karrier Klub programkínálatát színesítik a KARRIERPIZZÁK is, amelyen a munkaerőpiac szereplői mutatkoznak be, mint munkahely, s különböző pozíciókra toboroznak munkatársakat. Az elmúlt években a programon az alábbi cégek vettek részt: NN Biztosító, PricewaterhouseCoopers Magyarország és a Four Gates Hungary Kft.


Természetesen a szórakoztató és csapatépítő programok sem hiányozhatnak a palettáról. Rendszeresen Velencei kirándulás, 2007 szervezünk bel- és külföldre utazásokat, amelyek nagyszerű lehetőségeket és élményeket biztosítanak a főiskola hallgatói számára (pl.: Velencei Karnevál, Bécsi Adventi vásár). A hallgatók kikapcsolódásának és egészségük megőrzésének céljából számos sport programot is szervezünk, így például Jorkyball Kupákat és csocsóversenyeket, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a csapatépítésre is.

MKT FIKOT rendezvény, 2006 Igyekszünk jó kapcsolatot kialakítani, s együttműködni a kar egyéb diákszervezeteivel, közös munka eredménye például az Egyetemi Napok (ZEN) és a Gólyaavató megszervezése és lebonyolítása.
További kapcsolatépítés előtt nyitja meg az utat a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján vagy az MKT vezetői hétvégéjén való részvétel, ahol az értékes szakmai előadások mellett kapcsolatot lehet kialakítani az egyéb felsőoktatási intézmények hasonló szervezeteivel.

MKT BEst rendezvény

MKT BEst rendezvény (fotó: MKT ZISZ)

 

MKT tagtoborzó, 2013 (fotó: MKT ZISZ)


Legfontosabb rendezvényeink a 32. és a 34. Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója (FIKOT) 2012. március 16-18. és 2014. április 25-27. között a zalaegerszegi karon valósultak meg.

XXXII. FIKOT

Hírek

Hírek

2018. március 28-án került sor a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének Tisztújító Közgyűlésére.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM