Keresés:
  • Tudományos Diákkör (TDK)

  • Bemutatkozás
  • Rendezvények, programok
  • BGE Tudományos Diákköri Tanács
  • Dokumentumok
  • Események
  • Hírek
  • Munkatársak
  • Kiadványaink
Események
«2017. november»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Tudományos Diákkör (TDK)

BGF GKZ TDK Klub

GKZ TUDOMÁNYOS DIÁKKÖR

kari TDK elnök (2014.07.01-jétől):

Jármai Erzsébet Mária PhD

főiskolai tanár (D épület 3. em. 305.)
Telefon: +36(92)509-929
E-mail: Jarmai.Erzsebet@uni-bge.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A TDK a tehetséggondozás színtere a magyar felsőoktatásban, amely már több, mint fél évszázados múltra tekint vissza. Sehol a világon ilyen jellegű kezdeményezés nincs. A TDK ezért egyfajta HUNGARIKUM. A TDK-s hallgatóink az ország különböző egyetemein, főiskoláin tudományos konferenciákon mutathatják be kutatási eredményeiket, versenghetnek egymással. A munkaerő-piacon mindig nagyobb eséllyel pályáznak azok a hallgatók, akik tanulmányaik alatt TDK-n vettek részt, mert a munkaadók szemében értéket jelent a tudományos érdeklődéssel párosuló önként vállalt plusz munka. A GKZ hallgatói létszámához viszonyítva rendre jelentős sikert ér el BGF szinten a díjnyertes dolgozatok számát illetően.

Várjuk azokat a hallgatókat, akik az átlagnál többet szeretnének tudni, akik nem elégszenek meg a tanórákon szerzett ismeretekkel, hanem még több újra, több tudásra, szakértelemre vágynak, és vállalják a tudományos konferenciákon való szereplést.

Kérjük, keressenek bennünket, a TDT elnököt és titkárt, valamint oktatóikat. Mi, oktatók igyekszünk minden segítséget megadni a TDK keretében.

A tudományos diákköri dolgozat beadható szakdolgozatként.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a mielőbb elkezdett TDK-munka meghozza gyümölcsét, ezért igyekszünk már az elsőéves hallgatókat is bevonni a tudományos kutatásba.

Azt érzékeljük, hogy a TDK révén nagyon sokat javul a hallgatók szóbeli kifejezőkészsége, kiváló prezentációkat, a záróvizsgákon ragyogóan teljesítenek. A TDK jól kamatozik a mesterképzésben, a munkahelyválasztásnál, „jól mutat a szakmai önéletrajzban”. Több TDK-s hallgatónknak – tudományos kutatásuk visszhangja révén – az egyetemi évek alatt már munkahelyet kínáltak. A TDK többletpontot jelent a szakirány-választásnál, a Köztársasági Ösztöndíjnál. A TDK révén sok-sok élménnyel gazdagodhatnak.


Jármai Erzsébet Mária PhD
TDK-elnök

Mészáros Ágnes
TDT titkár

 


[Utolsó módosítás: 2017.10.23., 9:31]

Hírek

Hírek

A BGE Külkereskedelmi Kar szervezésében 2017. november 24-én (pénteken) kerül megrendezésre a 2017. évi BGE-szintű TDK Konferencia...

Az ösztöndíjátadó ünnepséget 2017. november 15-én rendezték meg Budapesten.

A 2018/19. tanévtől megemelkedett ösztöndíjak.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM