Keresés:
Események
«2018. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Közszolgálati Intézeti Tanszék

A Tanszék 2012. július 1-én jött létre a korábbi Pénzügy Intézeti Tanszéki Osztály, valamint a Számvitel, Kontrolling és Ellenőrzési Tanszéki Osztály összevonásával. Feladatait a BGF Pénzügy és Számvitel Intézetén belül végzi. A Tanszék munkájában az oktatási tevékenységet a közszektorhoz, a vállalkozói szférához, a pénzügyi piacokhoz, illetve az EU-pénzügyekhez kapcsolódó alapoktatás, továbbá a pénzügy mesterképzés, a felsőoktatási szakképzés és a továbbképzés jelenti. Az oktatási struktúrában a közszolgálati alapképzés a Gazdálkodási Karon (GKZ) újonnan indított képzés, ami olyan gyakorlatorientált gazdaságtudományi, társadalomtudományi, szervezési-vezetési és módszertani ismeretekkel rendelkező hallgatók kibocsátását biztosítja, akik a közszektor mikro-szintű, állami és nem állami intézményei, non-profit szervezetei, a központi és helyi szintű kormányzati hivatalok és testületek, nemzetközi szervezetek felkészült gazdasági szakembereivé válhatnak.

Az elismert múlttal rendelkező Pénzügy és számvitel alapszakon folytatott képzés elsősorban a kis- és középvállalkozások szakemberellátását teszi lehetővé, de a végzett hallgatók a speciális szakértelmet igénylő pénzintézeti szektorban is keresettek.

Az alapképzésben kellő mélységű ismeretekkel rendelkező hallgatók a képzés második ciklusában (MA) folytathatják tanulmányaikat.

A szakmai tárgyak oktatása informatikai háttérrel megalapozott, ami hozzájárul a munkaerőpiac által elvárt követelményeknek való mielőbbi megfeleléséhez. Ugyancsak hozzásegítenek ehhez a korszerű ismereteket nyújtó tantárgyak, mint például a Számítógépes pénzügyi tervezés, a Kockázatmenedzsment vagy a Teljesítmény és erőforrás controlling.

A Tanszék feladatai között kiemelten szerepel a tehetséggondozás, amely elsősorban a hallgatók Tudományos Diákköri Konferenciákra való felkészítését, illetve a tudományos kutatásba történő bevonását jelenti. A Tanszék oktatói közül többen folyamatosan vesznek részt tudományos kutatásban. Elismerésre méltó továbbá az oktatók különböző társadalmi, szakmai szervezetekben való szerepvállalása, emellett jelentős a részvételünk a Kar pályázati tevékenységében is. A Tanszék több szakterületen is folyamatosan korszerűsíti az oktatási tananyagokat és azok módszertanát.

Elérhetőségek:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 18/a
Elhelyezés: D épület 2. emelet
Telefon (tanszékvezető): +36 (92) 509-946
Telefon (ügyintéző): +36 (92) 509-913

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM