Keresés:
Diákélet a Karon
A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg diákéletének bemutatása.

Az iskola életében a legfontosabb rendezvényeket, programokat a Hallgatói Önkormányzat szervezi. Itt említhető a Gólyatábor, mely az elsősök első állomása a főiskolás életbe, utána következik novemberben a Gólyabál, márciusban búcsúztatjuk a végzős hallgatókat és áprilisban szokott lenni a legnagyobb rendezvény: a 3 napos a Főiskolás Fesztivál. Ezek mellett még apróbb rendezvényeink a Csocsó verseny és a Jorkyball bajnokság (2-2 elleni foci zárt térben).

A kollégiumi életben fontosak az alkalmi kulturális rendezvények, vetélkedők, gokart verseny, paintball bajnokság, melyeket a Kollégiumi Bizottság szervez. Emellett még számos lehetőség van a kikapcsolódásra, hisz a kollégiumban található biliárdasztal, csocsó asztal, ping pong terem és kondi terem. Ezen kívül még szoktak utazásokat szervezni, karácsonykor Bécsbe, vagy egyéb látványos helyekre.

Természetesen, nem csak a rendezvényeket lehet említeni: keddenként vagy szerdánként főiskolás bulikat szoktunk tartani. Hisz a főiskola azért van, hogy tanuljunk, mi pedig azért, hogy az iskola fáradalmait kipihenjük...

Rendezvények ismertetése

GÓLYATÁBOR

 

 A belépő hallgatók első rendezvénye. A főiskolás éveket, a beiratkozást megelőzően augusztus végén szervezzük azért, hogy a gólyák barátot, barátnőt szerezzenek és megismerjék a felsőbb éves társaikat. Nem utolsó szempont, hogy jól induljon a főiskolás élet. Könnyebb úgy elkezdeni a diákéveket, hogy van néhány ismerős arc, tudjuk, kihez lehet fordulni. A gólyatábor alapvetően bepillantást enged a főiskola életébe, a beilleszkedést szolgálja. Természetesen nem csak vetélkedőkből áll, hanem számos egyéb  érdekes programmal, kikapcsolódással jár és esténként bulival zárjuk a napot.

 

 

GÓLYABÁL

 

Minden évben a főiskolai kar hagyománya az új hallgatók számára szervezett bál, ahol a gólyák egy nyitótánccal kezdik a rendezvényt. Természetesen egy betanított koreográfiára táncolnak és a lányok szép menyasszonyi ruhát viselnek, a fiúk pedig egy egységes öltözéket. Éjfélkor táncverseny veszi kezdetét, ahol komoly díjazások vannak. A továbbiakban a főszerepet a buli veszi át. A megjelenés alkalomhoz illő öltözet (estélyi, elegáns kosztüm vagy öltöny).

 

 

 

FARSANG

 

2012-ben került először megrendezésre a farsangi buli. Itt mindenki kiélheti jelmezes hajlamait, és egy zenés-táncos éjszakára belebújhat angyalok, boszorkányok, törpök, Playboy-nyuszik, nőgyógyászok vagy akár állatok bőrébe...

 

 

 

 

DIPLOMAOSZTÓ BANKETT

Márciusban búcsúztatjuk a végzős hallgatókat ünnepi vacsorával és zenével. Ez is egy jó buli lehetőség, természetesen a főiskola hallgatói és oktatói vehetnek részt a rendezvényen. Előfordulhat, hogy ez az utolsó lehetőség a diáktársakkal való találkozásra, táncra, koccintásra. Egy szép alkalom, mely a múló évekkel majd tovább szépül.

 

 

 

 

ZALAEGERSZEGEI EGYETEMI NAPOK - ZEN (2016-tól, korábbi nevén Zalaegerszegi Főiskolás Napok)

 

A fesztivál három napos rendezvénysorozat, melyben a szakmai és tudományos élet, a szabadtéri programok és a felhőtlen bulizás egyaránt szerepet kap. Számos szakmai program látogatására nyílik lehetőség (köztük hallgatótársaink TDK-dolgozatainak bemutatkozása, híres hazai gazdasági szakemberek előadásai). A szórakozás része a humorest, ahol stand-up fellépők szórakoztatnak minket. Kedden egy hatalmas bulival fejeljük meg a napot. A szerda a szabadtéri kikapcsolódásé: foci, futóverseny, főzés és egyéb programok, extrém játékokkal, sporttal fűszerezve. Zalaegerszegről a rádiószolgáltató élőben szokta közvetíteni műsorát a helyszínről. A ZEN nem csupán a hallgatók szórakozását szolgálja, lassan városi rendezvénnyé fejlődik.

 

 
 

NEMZEDÉKEK TALÁLKOZÓJA (Budapest)

 

Ez nem kari, hanem közös főiskolai rendezvény, Budapesten. Célja, hogy egy vidám májusi nap és versengéstől sem mentes programjai keretében kicsit közelebb hozza az egymástól távoli tagintézményeket - és elsősorban a néha szintén távoli korosztályokat az új hallgatóktól a már nyugdíjas munkatársakig. A programot különbusszal látogatjuk.

 

 

 

 

CSOCSÓ BAJNOKSÁG

 

A csocsót mindenki ismeri és a fiúk többsége kedveli ezt az asztali labdajátékot - néha pedig a lányok is ringbe szállnak, méghozzá komoly szintű golyópenderítésről téve tanúságot. Ki hinné, hogy valódi sport és még nemzetközi szövetsége is van? Sörözés mellett is nagy biztonsággal űzhető. Abban nem árt előre megállapodni, hogy a hivatalos versenyszabályok, vagy "házi feltételek" mellett játsszuk.

 

 

 

 

JORKYBALL BAJNOKSÁG

Jorkyball mérkőzés

Hajrázó szurkolók

Minden félévben megrendezésre kerül a Jorkyball bajnokság. Már főiskolai hagyománnyá növi ki magát, hiszen nem csak a Főiskolánkról jelentkeznek hallgatók, hanem az Egészségtudományi Karról is, a Nyugat magyarországi Egyetemről és a Műszaki Egyetemről is.
A Jorkyballról: ez két térfélre osztott, műfüves borítású, plexifallal és panelekkel határolt pályán játszott új sport. Gyors, taktikát és ötletességet is igényel: a két, kétfős csapat egyenként három, 7 gólig tartó szettig játszik, és egy meccs "öldöklő csaták" esetében is csak ritkán tart 45 percnél tovább. Annak érdekében, hogy a kis területen is kiegyensúlyozott játék alakulhasson ki, a hátvéd csak korlátozott mértékben támadhatja az ellenfél térfelét, ugyanakkor a kapuk előtti terület védettséget élvez.

2011-ben a lányokat is sikerült bevonni a jorkyball-ba, meghirdették számukra a szurkoló csapatok versenyét, ahol pom-pomokkal, tánccal és lelkesítő ritmusokkal forrósítják fel a hangulatot.

 

 

 

 

 


Hírek

Hírek

A 2019/2020. tanévre (2019. szeptemberi kezdéssel) meghirdetett alapképzéseink (BA/BSc) érettségivel rendelkező felvételizők számára.

A 2020/2021. tanévre (2020. szeptemberi kezdéssel) meghirdetett felsőoktatási szakképzési szakjaink érettségivel rendelkező felvételizők számára.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM