Keresés:
Események
«2019. július»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

A jövő munkavállalóit keresték a vállalatok a GKZ Duális Állásbörzéjén
2019.06.05
A rendezvényen résztvevő vállalatok képviselői 33 fő pályázót hallgattak meg. Az állásinterjúk keretében a fiatalok arról próbálták meggyőzni a vállalatok vezetőit és HR-es munkatársait, hogy Ők a legalkalmasabbak arra, hogy a szervezet velük kössön tanulmányi idejük időtartamára munkaszerződést.

BGE stratégiai céljai között jelenik meg a vállalatok igényeit egyre inkább figyelembe vevő gyakorlatorientált képzés bővítése. Ennek egyik legfőbb eleme a Kar által egyedülálló módon folytatott duális képzés. Az intézmény jelenleg 48 db többségében a Nyugat Dunántúli térségben működő vállalkozással együttműködve valósítja meg ezt a képzési formát. A GKZ gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel és gazdaságinformatikus alapszakos hallgatóinak közel 30%-a vesz részt jelenleg is a gyakorlati programban. A képzés iránt az érdeklődés töretlen, a jelentkezők között nagy a verseny a kiválasztási folyamatban.

A 2019. május 29-én lebonyolításra került Duális Állásbörzén a GKZ-ra jelentkezett, az egyetemi évek megkezdése előtt álló diákok vettek részt. A rendezvényen résztvevő vállalatok képviselői 33 fő pályázót hallgattak meg. Az állásinterjúk keretében a fiatalok arról próbálták meggyőzni a vállalatok vezetőit és HR-es munkatársait, hogy Ők a legalkalmasabbak arra, hogy a szervezet velük kössön tanulmányi idejük időtartamára munkaszerződést. Az interjúk kellemes légkörben zajlottak, minden résztvevő értékes tapasztalatokat és élményeket szerzett. Az egyetem duális partnerei június végéig hozzák meg döntésüket arról, hogy kik lesznek azok a pályázók, akikkel 2019 szeptemberétől munkaszerződést kötnek.

Azoknak a duális képzésre jelentkező fiataloknak sem kell szomorkodnia, akiket most az állásbörze keretében nem választották ki az egyetem partnervállalatai, mert 2019. július végén a Kar pótfelvételi eljárást indít a duális képzésben a még szabad gyakorlati helyek betöltése érdekében. A pótfelvételi eljárásban módjuk lesz azoknak a GKZ jelentkező diákoknak is bekapcsolódniuk, akik nappali tagozaton alapképzési szakra nyernek felvételt az intézménybe július közepén.

 

Életképek a Duális Állásbörzéről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(fotók: BGE GKZ) 

 


[Közzétételre küldte: Csányi Tornyos Eszter * Érkezett: 2019.06.04., 14:00]


Hírek

Hírek

A kollégiumi jelentkezéshez szükséges dokumentumok elérhetősége

A 2019/2020. tanévben a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj keretből az alap- és a mesterképzésen részt vevő nappali munkarendben tanulmányaikat folytató hallgatók támogathatók.

Gyakornoki és egyéb munkalehetőségek hallgatók számára...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM