Keresés:
Események
«2020. március»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

DE-DROP projekttalálkozó az Arubai Egyetemen
2020.02.01
Az Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerség keretében zajló "DE-DROP – Developing the motivation of adults at risk of drop-out" projekt harmadik szakmai találkozóján vett részt a GKZ három oktatója Arubában.

Karunk részvételével zajlott le a harmadik DE-DROP projekttalálkozó a Holland Királysághoz tartozó Arubában 2020. január 12-17-ig. Az Erasmus+ stratégiai partnerségi kutatási projektben együtt dolgozunk három másik ország (Belgium, Franciaország és Aruba) egy-egy felnőttoktatási intézményét képviselő 2-3 fős csoportjával. A kutatás célja a hallgatói lemorzsolódás okainak vizsgálata és az oktatási intézményeket elhagyó hallgatók számának csökkentése, ahogyan azt a projekt angol neve sugallja: Developing the motivation of adults at risk of dropping out. A lemorzsolódás megakadályozására közös módszerrel keresünk megoldásokat a kutatásban résztvevő belga, francia és arubai-holland kollégákkal együtt. Az eredményeket a hallgatók szintjén, az oktatási intézmény és az oktatási rendszer szintjén is elemezzük több szempontból. A kutatási együttműködés 2018-ban kezdődött és 2021-ben zárul. Az első találkozóra 2018-ban Brüsszelben került sor, a másodiknak Karunk adott helyet 2019 májusában.

A 3. projekttalálkozón a magyar teamben Dr. Mészáros Ágnes kari nemzetközi vezető vezetésével Dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes és Dr. Szabó László főiskolai docens működött közre. Csapatunk feladata az arubai találkozóra az oktatási rendszer szintjén jelentkező lemorzsolódást okozó tényezők és a lehetséges megoldások összegyűjtése volt. Ezen a találkozón közösen választottunk megoldásokat az egyes szinteken jelentkező problémákra, míg a következő feladat a megvalósíthatóság vizsgálatára irányul.

Az Arubai Egyetemen

A képen az Arubai Egyetem munkatársait, a DE-DROP projekt résztvevőit, valamint az Egyetem rektorát láthatjuk balról a második helyen. A találkozót mindannyian nagyon hasznosnak találtuk, ugyanis az eddigi felmérések sokféle problémára ráirányították a figyelmünket, a megoldások terén pedig a közös gondolkodás és a különböző országokból származó tapasztalatok megosztása hatékony módszernek bizonyult. A találkozó utolsó napján lehetőségünk volt arra is, hogy az arubai oktatási miniszterrel, dr. Armando Rudy Lampe-val találkozhassunk és kicserélhessük gondolatainkat az oktatásról és a kutatásunkról.

Középen Dr. Rudy Lampe, az arubai oktatási miniszter

Az Arubai Egyetem jogi, pénzügyi és számviteli, turizmus és vendéglátás, valamint társadalomtudományi karral is rendelkezik, ahol mintegy 700 hallgató tanul. Az arubai diákok számára nem idegen a külföldi tanulás gondolata, mivel sokan Hollandiában vagy az Amerikai Egyesült Államokban szereznek diplomát. Az Egyetem hallgatói közül sokan vesznek részt Erasmus+ részképzésen Európában.

A kétszintes egyetemi épületet otthonossá teszi az üde zöld növényzet, belső udvara barátságos beszélgetősarkokat kínál a hallgatóknak, a hangulatos szemináriumi termek igényesen felszereltek.

 

 

Az arubai üregi bagoly, amely az Egyetem és a sziget jelképe is, a magyar kuviknak rokona.

 

 


[Közzétételre küldte: Dr. Mészáros Ágnes PhD * Érkezett: 2020.01.24., 18:03]


Hírek

Hírek

Sajnálattal tájékoztatjuk a Senior Akadémia hallgatóit, hogy a 2019/2020 tanév tavaszi programjait - az előadásokat és a heti kurzusokat egyaránt - 2020. március 11-től bizonytalan időre felfüggesztjük.

Karunk 2021-ig oktatási együttműködést valósít meg a Ghánai Egyetemmel. Ennek keretében február végén három oktatónk egy hetes látogatást tehetett a Ghánai Egyetemen Accrában, valamint a 2019-2020. tanév 2. félévében két...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM