Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Diplomaátadó ünnepséget tartottunk (2019.07.05.)
2019.07.06
A 2019 júniusában sikeres záróvizsgát tett hallgatóktól búcsúztunk a diplomaátadó ünnepség keretében...

Még egy utolsó "előadás" és kezükben lesz a diploma... (fotók: BGE GKZ)

 

A diplomaátadó ünnepségre hagyományosan a Kar nagyelőadójában került sor. Az elnökség a BGE indulójára vonult be, majd a Himnusz elhangzása után köszöntötték a megjelenteket a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg nyilvános, diplomaátadó ünnepélyes dékáni tanácsülésén, melyet a sikeres záróvizsgát tett hallgatók köszöntésére hívtak össze. Az elnökségben helyet foglaltak:

 • Dr. habil. Szegedi Krisztina egyetemi docens, a BGE tudományos rektorhelyettese,
 • Dr. Gubán Miklós főiskolai tanár, a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánja,
 • Vigh László miniszteri biztos, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város országgyűlési képviselője,
 • Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta adjunktus, a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának igazgatója,
 • Dr. Jármai Erzsébet Mária főiskolai tanár, a Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese,
 • Dr. Takács Dávid főiskolai docens, a Kar oktatási dékánhelyettese,
 • Dr. Mészáros Ágnes egyetemi docens, a Kar nemzetközi vezetője,
 • Kocsis Gábor egyetemi hallgató, a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Köszöntötték továbbá az intézmény vendégeiként meghívott vállalkozások vezetőit, a közszféra és a közoktatási intézmények intézményvezetőit, akik jelenlétükkel megtisztelték az ünnepséget, valamint a  Dékáni Tanács tagjait, továbbá a rendezvény "főszereplőit", az oklevelüket átvevő, sikeres záróvizsgát tett hallgatókat, végül a kar oktatóit és munkatársait, valamint valamennyi jelenlévőt.

Dr. Szegedi Krisztina rektorhelyettes asszony rövid ünnepi köszöntőt tartott, majd a végzősöket búcsúztató beszédet mondott Dr. Gubán Miklós, a GKZ dékánja. Ennek néhány gondolatát, útravaló jó tanácsát idézzük:

"Befektetés. Az elmúlt évek, a tanulásról, a szakmára való felkészülés jegyében teltek. A tanulmányaik és az a tudás, amit megszereztek, jelentősen meghatározzák a jövőjüket. Ez a befektetés időszaka volt nem csak Önöknek, hanem családjuknak is. Legyenek hálásak szüleiknek, hozzátartozóinak, hogy áldozatos munkájukkal segítették tanulmányaikat!

Önbizalom. Most, hogy kilépnek a munka világába, ezt egészséges önbizalommal tegyék. Nagyon komoly tudással rendelkeznek és ezt használják is ki! Természetesen, még szakmájuk alapjait ismerik csak és a gyakorlat sokuknál hiányzik, azonban egészséges önbizalommal vágjanak bele a szakmai kihívásokba!

Önmegvalósítás. A tanulás évei után jelentősen megváltoznak az életkörülményeik. Reggel munkahelyükre pontosan kell érkezni, egész napjuk munkával fog telni, sokszor monoton feladatmegoldással. Kevesebb idő marad a szórakozásra is. Előbb-utóbb családjuk lesz és a sokasodó feladatok időzavarhoz vezethetnek - ez hozzátartozik az élethez. Arra azonban figyeljenek, hogy olyan munkahelyet, munkát válasszanak, amely lehetőséget ad az önmegvalósításra és olyan munkát végezzenek, amit szívesen, örömmel csinálnak. Legyenek kihívások a feladatokban és szeressék csinálni azt amivel foglalkoznak. Szerencsére mind az informatikai, mind a közgazdászi munka sok kreatív és érdekes problémát tartalmaz a monotonitása mellett. Vigyázzanak: úgy végezzék a munkájukat, hogy ne égjenek ki fiatalon! Sajnos ez a probléma ma szinte minden területen jelen van.

Kitartás. A munka és az élet során komoly nehézségekkel fognak találkozni. A szakmai kihívások, akadályok néha megoldhatatlan problémaként jelennek meg. Az első nehézségeknél ne adják fel, ne fussanak el a problémák elől! Legyenek kitartóak! Csak így tudnak minőségi munkát végezni. Mindig képezzék magukat, hiszen a szakmájuk rendkívül gyorsan változik, rengeteg új ismeret jelenik meg. A folyamatos tanulás segíthet a felmerülő problémák megoldásában is.

Újratervezés. Az előzőekből már következik, hogy bizonyos esetekben már nem tartható fenn az adott állapot. Ilyenkor bátran merjenek „újratervezni”. [...] A Fűfoltok című filmből idézve: „Az életben sokszor válaszút elé érkezünk, döntünk, merre tovább. Ez valakit bölcsebbé tesz és valakit nem. Egyes kapcsolatok tartósak lesznek, mások felbomlanak. Ami valaha volt, nem maradhat meg változatlanul, bármennyire is szeretnénk”.

Tanulás, tanulás, tanulás. Ez mindig legyen a szemük előtt, hiszen minden előrelépés feltétele ez. Szeressenek tanulni és alkotni! Szakmailag így fognak kiteljesedni."

Ezt követően dékán úr említette az elmúlt tanév fontosabb változásait:

 • Nemzetköziesítés - az elmúlt tanévben a Kar elnyert két nemzetközi pályázatot, amelynek segítségével a következő évtől külföldi hallgatók is tanulhatnak a GKZ-n. Ennek megfelelően kialakításra került az angol nyelvű képzés, melynek első kurzusai már az ősztől szerepel a képzési kínálatban.
 • Tudományos élet - a GKZ két konferenciája ebben a tanévben szintet lépett. Mindkettő nemzetközi fórummá alakult át és több külföldi egyetemről érkeztek előadók. Külön meg kell jegyezni, hogy a LIM konferenciánkon az angol nagykövethelyettes asszony tartott előadást.
 • Személyi változások, eredmények - az idei évben két oktató kolléga vonult nyugállományba: Dr. Weisz Ágnes adjunktus, aki az elmúlt évtizedek oktatói munkájának elismeréseként Dékáni Dicséretben részesült, valamint Dr. Halász Imre főiskolai tanár, akinek a BGE Szenátusa professor emeritus címet adományozott.

Dr. Halász Imre életpályáját példaértékű oktató munkája mellett kiemelkedő tudományos teljesítmény és publikációs aktivitás jellemezte. Több mint harminc éve dolgozik a GKZ-n és annak jogelődénél. Kiemelkedő oktatói és kutatói munkásságának köszönhetően 1991-től a PSZF Zalaegerszegi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese lett. Meghatározó szerepe volt a Zalaegerszegi Intézet karrá válásában is. 2014-2015. között a BGE GKZ dékáni feladatait látta el, megbízása idején erősödött a tudományos élet a Karon. Munkássága a bölcsészettudományok köré csoportosul - hazai és nemzetközi fórumokon is jól ismerik, több külföldi ösztöndíjat nyert el. Magas szintű oktatói tevékenysége, iskolateremtő munkássága a régióban közismert. Tevékenysége az Egyetem jó hírnevét öregbíti. Dr. Halász Imrének a professor emeritus címet igazoló okiratot későbbi időpontban az egyetem rektora adja át.

A Kiváló Oktató címet egy vezető és nem vezető oktató kapja meg minden évben egyszer, kizárólag a hallgatók véleménye alapján. Az idén a következő két kolléga részesült ebben a megtisztelő címben:

 • vezető oktatók közül Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens,
 • nem vezető oktatók közül Deákné Gál Anikó főiskolai adjunktus.

A dékáni beszéd után Dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes a szemeszter végén lezajlott záróvizsgákról tett jelentést. Az 53 frissen végzett közül mesterfokozatot szerzett 3 fő, 26 hallható alapképésen fejezte be tanulmányait, szakirányú továbbképzésen pedig 24 halllgató teljesítette a záróvizsga követelményeit.

Az oklevelek átvétele előtt a gazdaságinformatikus és közgazdász-jelöltek esküt tettek. A fogadalom szövegét Kemes Laura pénzügy és számvitel szakon végzett hallgató mondta elő társainak, majd sor került az oklevelek és igazolások átadására, melyeket a dékán nyújtott át az előszólított végzetteknek.

Eskütétel - a haladó tudomány szolgálatában, a magyar gazdaság felvirágzása és a haza fejlődésének elősegítése érdekében


Oklevélátadás - a pillanat, amit nem felejtünk... Dr. Szegedi Krisztina rektorhelyettes a mesterképzés végzett hallgatójának gratulál

 

Az oklevelüket átvett hallgatókat dallal köszöntötte Mihály Luca hallgató, szintetizátoron Berkes Dániel magánénektanár, zongorista előadóművész kísérte. Ezt követően Horváth Tamara gazdaságinformatikus alapszakon oklevelet szerzett hallgató a végzősök nevében köszönt el hallgatótársaitól. A Hallgatói Önkormányzat nevében Kocsis Gábor elnök búcsúztatott, majd a hallgatóknak évekig otthont adó város polgármestere, Balaicz Zoltán is elköszönt a végzettektől.

 

Horváth Tamara búcsúbeszédet mond - pedig nem gondolta, hogy önszántából ilyen szituációba keveredhet :-)

 

Minden diplomaátadó alkalmat nyújt arra, hogy az  ünnepi pillanatokat megragadva a Kar vezetése és oktatói kifejezzék köszönetüket azon hallgatóknak, akik tanulmányaik mellett szakítottak időt a tudományos diákköri munkára és a kari kulturális programok megvalósítását, valamint a közösségépítést is fontosnak tartották. A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Dékáni Tanácsa  19/2019 (VI.26.) számú határozata alapján a karon végzett több éves, kitartó tudományos, illetve közösségi munkájukért jutalomban részesültek a következő hallgatók:

 • Kemes Laura hallgatói évei során kiemelkedő közösségszervező munkát végzett hallgatótársai körében. Kezdeményezte és támogatta az MKT által szervezett rendezvények megvalósítását, aktív szereplője volt a kari programoknak.
 • Sipos Lilla Viktória kiemelkedő közösségépítő munkájával példaként szolgált hallgatótársai számára. Kezdeményezte és támogatta az MKT által szervezett rendezvények megvalósítását. Elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a diplomaátadó ünnepségen.

 Horváth Eszter közgazdász, az MKT Ifjúsági közgazdasági Díj első díjazottjaA Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete a 2019. február 21-i elnökségi ülésén döntött az MKT Ifjúsági Közgazdász Díj alapításáról, melyet olyan, a BGE Gazdálkodási Karán végzett hallgatók kaphatnak meg, akik mind a tanulmányi eredményükkel, mind a közösségi aktivitásukkal példaértékű teljesítményt nyújtottak. A 2018/19-es tanévben az MKT elnöksége Horváth Eszter volt hallgatót tartotta érdemesnek a díjra.

Horváth Eszter több éves példaértékű közösségi munkájával közreműködött a BGE Gazdálkodási Kar és a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete céljainak megvalósításában, és jelentősen hozzájárult az MKT Ifjúsági Szervezete jó hírnevének öregbítéséhez. Mindezekkel követendő példát mutatott a jövő generációja számára.

Az első MKT Ifjúsági Közgazdász Díj átadására Berta Lászlót, a Zalaco Zrt. elnök-vezérigazgatóját, a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete elnökét kérték fel.

 

 

 

Dr. Gubán Miklós dékán ezen ünnepélyes pillanatokat ragadta meg, hogy új kinevezést adjon át. Sikeres pályázata alapján 2019. július 1-től 3 év időtartamra könyvtárvezetői kinevezést kapott Szabó G. Tibor főkönyvtáros.

Az ünnepi dékáni tanácsülés a Szózat hangjaival zárult, majd a végzős hallgatókról közös fényképet készítettek a kollégium bejáratánál.

További fotók a Képgalériában tekinthetők meg a rendezvényről!

A diplomaátadóról a Zalaegerszegi Televízió 2019.07.05-én 18:00-kor sugárzott híradója is beszámolt "Diplomaátadó: ötvenen végeztek ebben a félévben a BGE zalaegerszegi karán" című műsorrészében.

A ZAOL Zala megyei hírportál szintén tájékoztatott az eseményről "Átvették diplomájukat a BGE Gazdálkodási Karának végzős hallgatói" címmel.

 


[Közzététel a rendezvény forgatókönyve alapján: 2019.07.06., 14:45]


Hírek

Hírek

Meghatározásra került a szakmai-tudományos ösztöndíj az őszi félévre.

Tisztelt Hallgató! 2019. december 7-én (szombaton), 2019. december 14-én (szombaton) és 2019. december 16-án (hétfőn) a Hallgatói Szolgáltatási Osztályon az ügyfélfogadás szünetel! Megértését köszönjük.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM