Keresés:
Események
«2019. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Élmények és tapasztalatok – ilyen volt a BGE-GKZ duális tábora
2019.01.30
2019. január 23-25. között került megrendezésre a BGE GKZ duális tábora, amelyen 30 diák vehetett részt - köztük László Marcell is, aki jelen írásban foglalta össze véleményét, élményeit.

2019. január 23-25. között került megrendezésre a BGE GKZ duális tábora, amelyen 30 diák vehetett részt, köztük én is. Úgy gondolom, hogy a duális képzési forma remek lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemen megszerzett elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatot szerezhessünk egy mamutvállalatnál, kis- és középvállalkozásoknál, vagy a régió jövőjét jelentősen befolyásoló Tesztpályánál. Így született meg bennem az elhatározás, hogy Zalaegerszegen maradok, és duális hallgató leszek.

Persze ez egy hosszú folyamat, ami nagy kihívások elé állítja az embert. Az iskolapad helyett egy másik asztalnál találod magad, ahol meg kell győznöd a szemben ülő tapasztalt HR munkatársat arról, hogy te vagy a legalkalmasabb az adott állás betöltésére. Már a kézfogástól kezdve bizonyítanod kell rátermettségedet, elkötelezettségedet. Sokan közülünk még nem estek át hasonló megmérettetésen, nem tudtuk, hogy néz ki egy jól összeállított, de mégis tömör önéletrajz, vagy hogy hogyan írjunk meg egy motivációs levelet.

A 3 nap alatt rengeteg programon vettünk részt. Ellátogattunk a Tesztpályára, a Zalaszám Informatika Kft-hez, illetve a Flex B üzemcsarnokába. Megismerkedhettünk e három különböző profilú céggel és az általuk kínált lehetőségekkel. Megtanultunk önéletrajzot és motivációs levelet írni, és gyakorlati tanácsokkal láttak el minket a személyes elbeszélgetés minden területét illetőleg. Az utolsó nap megrendezésre került duális állásbörzén mindenki bizonyíthatta rátermettségét egy állásinterjún.

A tábor azonban sokkal több volt, mint gyakorlati felkészülés a duális kiválasztás folyamatára. A közösségi programok, mint a közös vacsorák a Vén Diófában, a bowlingozás, gondoskodtak arról, hogy ez a 30 fős, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Szombathelyről Sopronból, Veszprémből érkező társaság igazi csapattá érjen.

Összességében nagyon sokat tanultam e három nap alatt, mert bebizonyosodott számomra, hogy fontos a gyakorlati tudás, hiszen a megszerzett elméleti ismereteket kiegészíti. Olyan tapasztalatokra tettem szert, amelyek a jövőben bármikor hasznomra válhatnak.

 

László Marcell
duális táborozó, diák
(Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg)

 

Csoportkép a tábor résztvevőiről (fotó: BGE GKZ)

 


[Közzétételre érkezett: 2019.01.29.]


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM