Keresés:
Események
«2019. július»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ilyen volt a 8. Bringás Reggelink... (visszatekintés)
2019.05.08
Ezúttal az országos kampányt követően rendeztük meg a környezetbarát városi közlekedésre és egészséges életmódra felhívó programunkat.

2019. május 7-én 7 és 9 óra között került sor karunkon a 8. Bringás Reggelire. Az egyetemi élethez igazítva oktatási napon, ezúttal az országos kampányt követően rendeztük meg a környezetbarát városi közlekedésre és egészséges életmódra felhívó programunkat. A május eleji viharos szél és szakadó eső ugyan elkerült bennünket, de a hideg sokakat visszatartott a reggeli kerékpáros indulástól. Szükség volt a frissen sült pogácsára és a melegszendvicsre! A kedvezőtlen időjárás miatt örömünkre szolgált, hogy a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola képviselői – kapcsolatfelvétel céljából – ellátogattak rendezvényünkre. Mátai Ferenc intézményvezetőt pedagógus kollégák és egy diák kísérte el. A forró tea és kávé kortyolgatása közben volt alkalmunk beszélni a két intézmény közötti együttműködés környezettudatosságot, fenntarthatóságot érintő területeiről. A szervezők szívesen osztják meg tapasztalataikat a nap apropóját adó Bringás Reggeliről, vagy akár a hónap kerékpáros eseményét népszerűsítő Bringázz a munkába! kampányról. Ez utóbbira való felhívás is célja volt a kora délelőtti programnak. Az előző kampány alkalmával karunknak 3 csapatot sikerült kiállítania, akik szorgalmasan gyűjtötték a bringás kilómétereket. Bízunk benne, hogy idén is szerveződnek olyan 2-4 fős baráti társaságok, akik velünk játszanak, élvezik a bicajozás nyújtotta előnyöket és tudatosan választják ezt a közlekedési lehetőséget május 6-31. között! További információt és egyéb részleteket a honlapon lehet olvasni, a szükséges applikáció szintén innét tölthető le! A regisztráció utáni személyes felületen nyomon követhető a kerékpáros aktivitásunk, illetve számos kerékpáros tippet kaphatunk az öltözködéssel, a bringa-vásárlással, KRESZ-szabályokkal, biztonsággal, útvonaltervezőkkel kapcsolatban.

A kari csapat létrehozásával kapcsolatban keresse Gombos Tamás csapatkapitányt!

Ne feledje! Csapatjáték = a nyereménysorsolásban való részvétel!

A program ezúttal a kollégium, a könyvtár és a műszaki osztály lelkes önkénteseinek köszönhetően valósult meg, de elengedhetetlen segítőink voltak ezúttal Kósa Eszter és Kovács Fanni hallgatók.

A fotókat készítette: Cseh Violetta Judit és Gombos Tamás

 

       

 

 

   

 


[Közzétételre küldte: Góczán Judit * Érkezett: 2019.05.07., 15:20]


Hírek

Hírek

41 felsőbb éves hallgató nyert kollégiumi elhelyezést...

Kollégiumi jelentkezéshez szükséges dokumentumok elérhetősége

A 2019/2020. tanévben a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj keretből az alap- és a mesterképzésen részt vevő nappali munkarendben tanulmányaikat folytató hallgatók támogathatók.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM