Keresés:
Események
«2019. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Innovatív megoldások alkalmazásával BGE GKZ Innovációs és Tudásközpont kialakítása
2017.06.26
Uniós fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen - 5 pályázati programmal összesen 1 775 millió forintos támogatást nyert a BGE.

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Operatív Programja keretében 5 különböző pályázati programmal összesen 1775 millió forintos támogatást kapott. Az elnyert uniós támogatást többek között kutatási tevékenység, intézményi és hallgatói szolgáltatások, és a duális képzés fejlesztésére, középiskolai pályaorientációs programjaira fordítják majd. A programok elsődleges célcsoportja a kevésbé fejlett régiókban tanuló illetve élő, valamint egyéb hátrányos helyzetű fiatalok. Emellett pedig a BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Karának infrastruktúrája is megújul, Innovációs és Tudásközpont jön létre a Kampusz területén.

A projektekben kidolgozott fejlesztések megvalósításával a BGE célja a munkaerőpiac kompetenciahiányainak mérséklése, a gyakorlatorientáció bővülése, a képzési rendszer fejlesztése, a kutatási potenciál bővítése, a harmadik missziós tevékenységének fokozása összhangban a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” kormányzati stratégiával.

A programok szorosan illeszkednek az Egyetem 2016-2020 időszakra szóló Intézményfejlesztési Tervébe, egyben hozzájárulnak az abban meghatározott misszió, „a kelet-közép-európai felsőoktatási térség meghatározó üzleti alkalmazott tudományok egyetemévé válás” eléréséhez a kijelölt négy stratégiai cél - a Vállalkozásbarát Egyetem, a Nemzetközileg versenyképes Egyetem, az Élményalapú tanulási környezet, a Társadalmi felelősséget vállaló Egyetem - mentén.

A programok az Európai Regionális Fejlesztési Alap, illetve az Európai Szociális Alap, és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósulnak meg.

EFOP-4.2.1-16-2017-00016 - Innovatív megoldások alkalmazásával a BGE GKZ Innovációs és Tudásközpont kialakítása

A BGE zalaegerszegi Gazdálkodási Karának „Innovatív megoldások alkalmazásával a BGE GKZ Innovációs és Tudásközpont kialakítása” elnevezésű projektje az EFOP-4.2.1 intézkedés keretében 693.653.898 Ft támogatásban részesült. A BGE GKZ Innovációs és Tudásközpont barnamezős fejlesztése Zalaegerszegen a versenyképes tudáshoz való hozzáférést biztosíthatja az érintettek (oktatók, kutatók, társadalom szereplői) számára, hozzájárulva ezzel a munkaerő-piaci relevancia növekedéséhez. Az Innovációs és Tudásközpont létrehozásával olyan modern, nemzetközi üzleti környezetet szimuláló oktatási és szolgáltató terek kerülnek kialakításra, amelyek a vállalati együttműködéseken alapuló gyakorlati képzés szakmai koncepciójának megvalósítását szolgálják. Az új, innovatív megoldások hozzájárulnak a kutatási hálózatok bővüléséhez, a térség innovációs potenciáljának erősödéséhez, a zalai térség társadalmi és gazdasági fejlődéséhez. A fejlesztés a 2019/2020. tanév kezdetére valósul meg.

 

Tekintse meg a fejlesztés látványtervéről készült videót!

 

EFOP-3.6.1-16-2016-00012 - Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések - Innovatív megoldásokkal Zala megye K+F+I tevékenysége hatékonyságának növeléséért

Az alkalmazott társadalomtudományi kutatások megújítása érdekében fiatal kutatókkal, korszerű megoldásokkal, új kutatási témákkal bővíti kutatási tevékenységét alkalmazott tudományok egyetemeként a BGE, mindösszesen 266 millió Ft támogatásból.

EFOP-3.4.3-16-2016-00020 - Innovatív megoldásokkal a BGE felsőfokú képzései minőségének és hozzáférhetőségének javításáért

A projekt keretében hátrányos helyzetű hallgatók felzárkóztató képzésekbe kapcsolódhatnak be és ösztöndíjat nyerhetnek el. Emellett továbbfejlesztésre kerülnek az Egyetem e-learning, szakmai gyakorlati, könyvtári rendszerei. Kompetenciamérés, tananyagfejlesztés és oktatásmódszertani fejlesztések valósulnak meg. Továbbá a zalaegerszegi Kampuszon modern oktató terek kerülnek kialakításra. A programok tervezetten 334 millió forint uniós támogatásból valósulnak meg a 2017 és 2021 közötti időszakban.

EFOP-3.5.1-16-2017-00016 - Innovatív megoldásokkal a gazdálkodási duális képzések fejlesztéséért

A BGE vidéki oktatási helyszínein (Zalaegerszeg, Hatvan, Esztergom) folytatott duális képzések fejlesztése valósul meg az EFOP-3.5.1 pályázat keretében meglévő és új duális szakok munkaerő-piaci igényeken alapuló fejlesztésével, tananyagfejlesztéssel, képzésekkel és laboreszközök beszerzésével. A projekt megvalósításában konzorciumi partnerként a Pannon Fejlesztési Alapítvány vesz részt, a teljes támogatási összeg 347 millió forint.

EFOP-3.4.4-16-2017-00013 - Innovatív megoldások az eredményes pályaorientáció, valamint a közgazdász és gazdaságinformatikus felsőoktatási képzésekbe való bekerülés támogatására

A BGE - konzorciumi formában a Hungarnet Egyesület részvételével - a közgazdász és gazdaságinformatikus szakma népszerűsítése érdekében 259 millió forint támogatásból négy éven keresztül pályaorientációs tevékenységeket szervez kevésbé fejlett régiók középiskolásai részére, így interaktív élményközpontú előadások, képzések, felkészítések, versenyek, szakmai bemutató programok és nyári egyetemek valósulnak meg.

A sajtótájékoztatóról a Zalaegerszegi Televízió 2017. június 26-án 18:00-kor sugárzott Híradójában számolt be "Fejlesztés: innovációs és tudásközponttal bővül a gazdálkodási kar" címen (a híradórészletet Frauenhoffer Márta és Pesti Barnabás készítette).

 

A Budapesti Gazdasági Egyetemről

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) története jogelőd intézményei révén 1857-re, a Pesti Kereskedelmi Akadémia alapítására vezethető vissza. Az intézmény jelenlegi formája Budapesti Gazdasági Főiskola néven 2000. január 1-jén jött létre, három elismert és sikeres felsőoktatási intézmény, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola és a Pénzügyi és Számviteli Főiskola integrációjával.

A jelenleg három budapesti (Külkereskedelmi, Pénzügyi és Számviteli, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar) és egy vidéki (zalaegerszegi Gazdálkodási Kar) karból álló Egyetem mintegy 16.000 hallgatójával Magyarország egyik meghatározó felsőoktatási intézménye. Küldetése, hogy az üzleti tudományokban, valamint a kapcsolódó tudományágak területén az alapképzés, a mesterképzés, a szakirányú továbbképzés, a felsőfokú (felsőoktatási) szakképzés, valamint az egyéb felnőttképzés terén az ország és a kelet-közép-európai térség egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézménye legyen. Célja, hogy élményalapú tanulási környezetet teremtsen hallgatói számára, vállalkozásbarát egyetemmé váljon, miközben kiemelt hangsúlyt fektet társadalmi szerepvállalására és a fenntarthatóságra.

Az Intézmény 2010-ben elnyerte a Felsőoktatási Minőségi Díjat, 2012-ben pedig bevezette és tanúsíttatta az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségügyi rendszert.

A BGF a 2013 és 2016 közötti időszakra elnyerte az „alkalmazott tudományok főiskolája” minősítést, majd 2016. január 1-jével "alkalmazott tudományok egyeteme" rangot kapott.

 

További információ

Tavaszi Tilda
PR munkatárs
BGE Kommunikációs és Marketing Iroda
tavaszi.tilda@uni-bge.hu
+36 1 374 6200/477

 


[Közzétételre küldte: Dékáni Hivatal * Érkezett: 2017.06.26., 08:00 * Videókkal kiegészítve: 2017.06.28., 11:54 * Látványvideó aktualizálása: 2018.01.29., 17:33]


Hírek

Hírek

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány pályázati felhívást tesz közzé felsőoktatási ösztöndíj támogatás elnyerésére. A felsőoktatási ösztöndíjat igénylő hallgatók jelen pályázat kiírását követően a 2019. szeptember...

A Hallgatói Térítések és Juttatások Bizottsága pályázatot hirdet a 2019/2020. tanév őszi félévre, melynek célja, hogy segítse a rászoruló hallgatók tanulmányainak megkezdését.

A Hallgatói Térítések és Juttatások Bizottsága pályázatot hirdet a 2019/2020. tanév őszi félévére, melynek célja, hogy segítse a rászoruló hallgatók tanulmányainak folytatását.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM