Keresés:
Magyar Tudomány Ünnepe
2019.11.11

Magyar Tudomány Ünnepe

2019. november 14.

 Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem - AULA (1055 Budapest, Markó u. 29-31.)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztrációs időszak lezárult.

 

A digitalizáció, a robotizáció és számos más kapcsolódó technológiai trend, az elmúlt évtizedben egyre szorosabbá fűzte a kapcsolatot a fizikai, a digitális és a humán szféra között. Ezen komplex jelenséget sokan, sokféleképpen nevezték el, de leggyakrabban Ipar 4.0, vagy 4. ipari forradalomként hivatkoznak azokra a változásokra, amelyek az ipar kereteit messze túllépve átalakítják a gazdasági és társadalmi viszonyainkat is. A gazdaság területén a vállalati stratégia, az üzleti modellek, a vállalatirányítás megvalósítása, az (innovációs) együttműködések, az emberi erőforrás menedzsment mind átalakulóban van, emellett a gazdasági döntésekhez kapcsolódóan olyan területek is egyre hangsúlyosabbá válnak, mint etika, felelősség és fenntarthatóság. 

 

A Magyar Tudományos Akadémia 2019 novemberében 16. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a „Magyar Tudomány Ünnepe 2019” című országos és határon túli programsorozatot, amelynek idei mottója: „Értékteremtő tudomány”.

Egyetemünk idén is izgalmas előadásokkal csatlakozik, melyek fő témája a "Multiple paths to digitalization" lesz. A BGE programja arra tesz kísérletet, hogy bemutassa az ipar kibontakozó digitalizációja nyomán jelentkező gazdasági kihívások sokféleségét a hazai és nemzetközi szakirodalom, és empirikus példák feldolgozásával, bemutatásával.

The language of the plenary session is English. A konferencia plenáris ülésének nyelve angol.

The workshop’s language is Hungarian. A workshop előadásainak nyelve magyar. 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM