Keresés:
Magyar Tudomány Ünnepe 2018
Fenntartható turizmus és a felelős érintettek bevonása
2018.10.15


A turizmusra a jövő egyik legígéretesebb szektoraként tekintünk. Fontos tisztában lennünk azonban azzal, hogy bár a turizmus nem mindenre van hatással, majdnem minden hatással van a turizmusra. Épp ezért a fenntartható turizmus az átértékelésről és az alkalmazkodásról szól. Egyensúlyba kell hozni a felhasználást és a korlátozást, hogy a folyamatos kutatás, tervezés, a hatások nyomon követése, és az ennek alapján meghozott megelőző vagy javító intézkedések biztosítani tudják a turizmus fenntarthatóságát. Ehhez hosszútávon kell gondolkodnunk, szem előtt tartva azt, hogy a változás sokszor fokozatos és összeadódó, vagy épp visszafordíthatatlan. Épp ezért, a fenntartható fejlődés gazdasági, társadalmi és környezeti vonatkozásainak tükröznie kell a felelős érintettek érdekeit.

 

A Magyar Tudományos Akadémia 2018 novemberében ismét megrendezi a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a Magyar Tudomány Ünnepe című országos programsorozatot.  Egyetemünk, ahogy a korábbi években is, nemzetközi konferenciával csatlakozik a programsorozathoz, melynek fő témája idén a Fenntartható turizmus és a felelős érintettek bevonása.


Időpont: 2018. november 7. (szerda)

Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem - AULA (1055 Budapest, Markó u. 29-31.)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráció erre az eseményre befejeződött.

 

A konferencia munkanyelve angol, kivéve a A fenntartható vállalati működés szempontjai a vendéglátásban szekció programját és a Tudományos Díjak átadását. A konferencián tolmácsolás biztosított.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM