Keresés:
Ünnepi mini interjú az év Tudományos Díjazottjaival
2019.12.20

 

 

Prof. Dr. Losoncz Miklós:

„A családommal töltöm az ünnepet. Szeretnék minél több szépirodalmat olvasni. Remélem, hogy múzeumlátogatás is belefér az időbe. Mindez egyben feltöltődés is az újabb tudományos kihívásokra.”

 

Dr. Buday-Sántha Andrea

„A karácsony számomra a nyugodt, békés, szerető együttlétet jelenti családommal és a barátaimmal. Az ünnepek jó alkalmat adnak arra, hogy közös programokat (mint pl. díszítés, sütés-főzés, színház, koncert, kiállítás) szervezzünk, és élményeket szerezzünk. Az ajándékozás is az élményeket nyújtó programokra irányul, melyek a vidám, önfeledt együttlétet, feltöltődést biztosítják számomra, és a rohanó hétköznapokban is szép emlékeket idéznek.”

 

Dr. habil. Mérő Katalin

„Az ünnepek alatt számomra a legnagyobb öröm, hogy külföldön élő lányomék unokáimmal együtt itthon lesznek, és nálam is laknak, így ebben az időszakban „főállású” nagymama leszek. A szakmai feltöltődésről magának a kutatási témámnak az újdonságai, érdekességei gondoskodnak, ez rengeteg új impulzust, intellektuális kihívást ad a számomra. Kikapcsolódásként leginkább a kirándulás, a nordic walking, az olvasás és a színház, valamint az Amnesty International Magyarország keretében végzett önkéntes munka az, ami segít feltöltődni.”

 

Szennay Áron:

„A Szentestét immár hagyományőrző módon újdonsült feleségemmel töltöm. Ekkor rendszerint egy, a szakácskönyvben izgalmasnak tűnő receptet készítünk el, melyhez stollent sütünk. A karácsony többi napja a családi, így az utazásé. A töltődés ilyenkor rendszerint az év során elmulasztott filmekkel, könyvekkel, zenékkel történik. Alkalmasint egy-egy koncert is előfordul ilyenkor.”

 

Dr. Géring Zsuzsanna:

„Az Ünnepeket családommal töltöm, és alapvetően pihenéssel, játékkal és ha az idő engedi, akkor a szabadban csatangolással. Az ünnepi készülődés és utazások alatt semmi tudományos írást, szakmai anyagot, videót nem olvasok, nem nézek, nem hallgatok. Mikor kicsit lecseng az ünnep, akkor pedig előveszem az évközben összegyűjtött, de idő hiányában fel nem dolgozott olvasnivalóimat. Ez nagy lendületet tud adni a következő időszakra.”

 

Dr. habil. Király Gábor:

„Az ünnepeket a családommal és a barátaimmal töltöm. Kikapcsolódásként próbálok sokat sétálni, főzni, sportolni és olvasni (nem szakirodalmat). 😊”

 

Dr. Krajcsák Zoltán:

„Tavasszal születik a második fiam, ezért új lakásba költöztünk, és a pakolás áthúzódik az ünnepekre is. A karácsony napjait sok utazással és kevés pihenéssel, a szilvesztert pedig baráti társaságban tervezzük. A legjobb megoldások akkor születnek, ha előtte napokig vagy akár hetekig nem teszek semmit. Amikor már nekem is fájó a sok elpazarolt idő, akkor nekiállok dolgozni, és szinte maguktól jönnek az ötletek.”

 

Dr. Gáspár Tamás:

„Lassulással: békés készülődés után körbejárjuk a szomszédokat, majd befogadjuk a nagyobb családot. Szeretnék olvasni, zenét hallgatni, beszélgetni, nagyokat sétálni. Volt osztálytársaim családjaival biztos összejövünk egy kis kamarazenére, közös éneklésre. Jó, hogy egy pedagógusnak kétszer van évkezdés egy évben: nyár végén és december végén. Mindegyik inspirál az összegzésre, újrakezdésre, megújulásra. Ilyenkor rengeteg ötletem támad. Aztán haladok, ahogy az erőm bírja.”

 

Dr. habil. Sági Judit:

„Az Ünnepek szélesebb családi körben és barátokkal szoktak telni, közös beszélgetésekkel, változatos ételekkel és forralt borozással. Idén is ezt tervezem, így az ünnepek közeledtével ez már el is kezdődött. Részt veszek majd az ünnepi istentiszteleti alkalmon is.

Ami feltöltődést jelent számomra, az a zenehallgatás és könyvek: egy kárpátaljai zeneszerző és előadó dalait szeretném meghallgatni, és egy önéletrajzi könyvet kezdtem el most olvasni. Tervezem még, hogy néhány napra elutazom egy kis hegyi faluba Ausztriában.”

 

Dr. Zsigmond Száva:

"Az év vége számomra inkább a befelé fordulásról, a számadásról és visszatekintésről, mintsem a külsőségekről, az ajándékokról vagy a nagy, közös étkezésekről szól. Minden évben sajátkezűleg készítek valami apróságot: idén mézeskalácsot sütöttem és díszítettem. A téli szabadság alatt feltöltődésként sok időt töltök a szabadban és a hegyekben, sportolok, olvasok és gyűjtöm az alvással töltött órákat is.”

 

 

Áldott, Békés Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk Minden Kedves Kollégának!

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM