Keresés:
Események
«2019. január»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Dékáni köszöntő
Tisztelt Látogató!

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara nevében köszöntöm Önt!

Egy ízig-vérig régi-új intézményt mutathatok be Önöknek.
A múlt és a jelen kettőssége áthatja a Kar történelmét és a mindennapjainkat is. Régi, mert, a Kar a Kassai Kereskedelmi Akadémiát , majd Pesti Kereskedelmi Iskolát, mely 1857-ben alakult, tartjuk elődeinknek. Új, mert közvetlen jogelődünk, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola felsőoktatási mércével mérve fiatal, 1962-ben alapították.

Ahogy az a Kar nevében is megjelenik, a magyar pénzügyi és számviteli képzés fellegvárának, az egyik legismertebb képzőhelyének tartjuk magunkat, és tart minket évtizedek óta a munkaerőpiac és a vállalati szféra is. Ez utóbbi vélemény a legfontosabb számunkra.

Képzéseink mindig is a gyakorlat- közeliséget, a munkahelyi hétköznapokba való azonnali bekapcsolódás lehetőségét kínálták és kínálják hallgatóinknak ma is.

Merünk és akarunk elméleteket és modelleket lefordítani és alkalmazni a mindennapokra. Nincs használhatóbb egy jó elméletnél!- valljuk együtt Kurt Lewin-nel. 

A legnagyobb magyar business school részeként a tudományos munka igényességét a gyakorlatias képzés elengedhetetlen alapjának tekintjük. Szeretnénk, ha hallgatóink tudásában is megjelenne ez a szemlélet, a különböző tudományterületek eredményeinek vállalati problémák megoldására  való együttes használata.

Mi sem jobb bizonyíték erre, minthogy ma a Kar alapképzésében négyféle területen ajánl programokat: az említett pénzügyi és számviteli szakon kívül, gazdálkodási és menedzsment, emberi erőforrások és gazdasági informatika képzést is. A tanulási lehetőségeket felsőoktatási szakképzésben és mesterképzésben is kínálunk.

Törekvéseink sikerességét bizonyítja a nálunk végzett hallgatók tanulmányaiknak megfelelő szakmai területen való gyors elhelyezkedése.

Ennél többet talán nem is kérhetnek a minket választók. Ezt viszont tisztességgel vállaljuk.

 

 

 

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM