Keresés:
Események
«2018. december»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

A Kar története
Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) hivatalosan 2000. január 1-én alakult három korábban önálló főiskola, a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, a Külkereskedelmi Főiskola, és a Pénzügyi és Számviteli Főiskola (PSZF) integrálódásából. A három főiskola a Budapesti Gazdasági Főiskola egy-egy kara lett. Mindhárom kar azonban hosszú múltra tekint vissza.

Karunk története a Kassai Kereskedelmi Akadémia, majd a Pesti Kereskedelmi Iskola 1857. évi megalakulásával kezdődött. Szorosabban véve azonban a Számviteli Főiskola 1953. évi alapítását tekinthetjük karunk születési dátumának.

A képzés ekkor a Mester utcában, a jelenlegi Szent István Szakközépiskola épületében folyt. Ebben a történetben is volt azonban egy kényszerszünet 1959 és 1962 között: három évig ugyanis a Számviteli Főiskola - költségvetési megszorítások miatt - szünetelt, majd 1962-ben Felsőfokú Pénzügyi és Számviteli Szakiskola néven indult újra, végül az 1970/71. tanévtől kapta meg a Pénzügyi és Számviteli Főiskola (PSZF) nevet.

Székhelye akkor már jelenlegi helyén volt, a zuglói Buzogány utcában. 1971-ben Zalaegerszegen, 1972-ben pedig Salgótarjánban nyíltak meg a Főiskola regionális intézetei. A két területi intézetben a budapesti székhellyel azonos képzés folyik.

Az intézmény a kezdetektől folyamatosan népszerű volt, s így alkalmazkodva a folyamatosan növekvő hallgatói létszám igényeihez folyamatosan bővül. Igyekszik lépést tartani nem csak a hallgatói létszám folyamatos növekedésével, hanem e mellett az a törekvés is megjelenik, hogy színvonalában, szolgáltatásaiban egyre korszerűbbé váljon.

Ma mintegy hatvan oktatási helyiséggel működik, ezen belül számos szemináriumi terem, 12 számítógépes gépterem, nyelvi laboratóriumok, öt nagy [300-500 fős], körszerűen felszerelt előadóterem, tornaterem, s több, mint 50 000 kötetes könyvtár szolgálja az oktatás igényeit. 460 fős kollégium szolgálja a vidéki hallgatók elhelyezését, s önkiszolgáló étterem is rendelkezésükre áll.   

Főiskolánk életében is nagy változást jelentett, hogy a hazai felsőoktatásban is megindult az Európai Felsőoktatási Térhez való csatlakozás folyamata, amit általánosan bolognai folyamatnak neveznek.

Ennek eredményeképpen megszűnt a felsőoktatás ún. duális szerkezete, azaz a főiskolák és egyetemek merev szétválasztása. A felsőoktatási képzés szerkezete is átalakult, kialakult a lineáris, vagy ciklusos képzés. Ezen belül az első ciklus, az alapképzés keretei között Bachelor  fokozat, az erre épülő következő ciklusban pedig mester  fokozat szerezhető.      

Karunkon is ennek megfelelően bővült a képzési kínálat, ami nagyobb lehetőséget biztosít a hallgatónak a szak- ill. szakágazat választása és a továbbtanulás területén.


Hírek

Hírek

SZERETETTEL GRATULÁLUNK! Csodálatos volt minden résztvevő Hallgatónk, - eredményeiktől függetlenül - köszönjük a fáradozásukat! Köszönjük a konzulensek, a bírálók és a zsűriben résztvevő kollégák munkáját! A díjazott...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM