Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

BGE Nyelvvizsgaközpont Akkreditált Vizsgahely

 

 

BGE Nyelvvizsgaközpont Akkreditált Vizsgahely - PSZK 

Cím: 1149 Budapest, Buzogány utca 10-12. B. épület földsz. B09

Nyelvvizsgahely vezető: Szirtesné Kiss Ágota

E-mail cím: SzirtesneKiss.Agota@uni-bge.hu

 

Ügyfélfogadási idő :

Szerda 11.20 - 12.45

 

Mivel foglalkozunk?

A BGE Nyelvvizsgaközpont Akkreditált Vizsgahely - PSZK, BGE Nyelvvizsgaközpont vizsgahelyeként államilag elismert kétnyelvű gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgák szervezésével és lebonyolításával foglalkozik.

Kinek érdemes jelentkezni?

A BGE Nyelvvizsgaközpont rendszere nyitott, tehát nemcsak a kar hallgatói, hanem bárki jelentkezhet gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgára.

A BGE Nyelvvizsgaközpont nyelvvizsga rendszere államilag elismert, kétnyelvű gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé alap- (B1), közép- (B2), és felsőfokon (C1); angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, japán és kínai nyelvekből; üzleti, idegenforgalmi-vendéglátóipari (ifo) és pénzügyi vizsgarendszerekben.

A PSZK hallgatói közül főleg azoknak célszerű a vizsgára jelentkezni, akik még nem szerezték meg a diplomához kötelezően szükséges legalább egy élő idegennyelvből az államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, képzési területnek megfelelő szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványt.

Szintén érdemes gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgára jelentkezni mindazoknak, akiknek gazdasági területen végzett munkájukhoz nélkülözhetetlen a szakmai idegen nyelv használata.

Milyen előnyei vannak a komplex nyelvvizsgára való jelentkezésnek?

Mind alap- (B1), mind közép- (B2), mind felsőfokon (C1) a komplex típusú gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgára való jelentkezés mellett külön szóbeli típusú (szóbeli és beszédértés vizsgarész) és külön írásbeli típusú (írásbeli vizsgarész) gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga letételére is lehetőség van. A kompenzációs lehetőség nyújtotta előnyöket kihasználva, érdemes azonban komplex típusú gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgára jelentkezni. A készségenkénti minimum küszöbszint (40%) teljesítése esetén, a vizsgázó abban az esetben is megkaphatja a komplex típusú gazdasági szakmai nyelvvizsgáról szóló bizonyítványt, ha az egyik vizsgatípus esetében nem éri el a sikerességhez szükséges minimum szintet (60%-ot), de, a másik vizsgatípus sikerességéhez szükséges minimum szintet (60%-ot) annyival meghaladja, hogy a többlet kompenzálja a komplex típusú gazdasági szaknyelvi nyelvvizsgához összességében szükséges minimum szintet (60%-ot). Amennyiben a készségenkénti minimum küszöbszint (40%) teljesítése mellett, a vizsgázó teljesítménye az egyik vizsgatípus sikeressége esetén sem tudja kompenzálni a másik vizsgatípus sikertelenségét, a vizsgázónak lehetősége van arra, hogy a sikeres vizsgatípusnak megfelelően szóbeli típusú vagy írásbeli típusú gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga bizonyítványt kapjon.

Milyen gyakorisággal szervezünk nyelvvizsgát?

Évente rendszerint három alkalommal, egy őszi (augusztus-szeptember), egy téli (december-január) és egy nyári (május-június) vizsgaidőszak keretén belül tehetnek a jelentkezők gazdasági szakmai nyelvvizsgát.

Milyen segítséget kaphat a felkészüléshez?

Minden vizsgaidőszak előtt szervezünk önköltséges üzleti és pénzügyi előkészítő tanfolyamot angol és német nyelvből.

Ezeket hétköznap délután tartjuk hetente egy vagy két alkalommal. Időtartamuk 6-10 hét, egy óra díja 1200-1800 Ft között mozog. Igény esetén csak írásbeli illetve csak szóbeli  előkészítő tanfolyamra is van lehetőség.

 

 

Egyéb fontos információk: Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlap elérhetősége: http://www.nyak.hu.

További információk : http://www.nyelvvizsgak.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM