Keresés:
Kollégium

BGF-PSZK - Bagolyvár úti Kollégiuma

 

Az 1982-ben épült, 1984-ben átadott intézményt az akkori Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a Külkereskedelmi Főiskola építtette.

Az épület, mely Zugló szívében, a Bagolyvár utca közepén található, 374 hallgató számára nyújt kellemes környezetet a nyugodt pihenéshez, az eredményes tanuláshoz, a szabadidő kulturált eltöltéséhez. 

Az alapszolgáltatás biztosítja a bentlakók számára a mosási, főzési és a hallgatónkénti internetcsatlakozási lehetőséget.

A Kollégiumi Bizottság (KOB) irányítja két közgyűlés között a hallgatók kollégiumi életét. E kilenctagú csapat az alapszolgáltatásokon túl ápolja a kollégiumi hagyományokat, és egyéb szolgáltatásokat biztosít (az aktuális eseményekről a Kollégium Facebook-oldalán olvashatnak a hallgatók).

Mindezekért a szolgáltatásokért az államilag finanszírozott/állami ösztöndíjas hallgatónak 9.320.-Ft/hó, a költségtérítéses/önköltséges/állami részösztöndíjas hallgatónak 20.970.-Ft/hó kollégiumi díjat kell fizetni. Ezért az összegért háromágyas szobákat kínálunk a kollégistáknak, ám jó tanulmányi átlag és aktív közéleti tevékenység esetén lehetőség nyílik kétágyas szobák megpályázására is korlátozott számban. A kétágyas szobákban az állami ösztöndíjas hallgatóknak 11.650.-Ft/hó, az önköltséges hallgatóknak 23.300.-Ft/hó kollégiumi díjat kell fizetni.

Az Egyetem/Kar állami és gazdasági vezetésével kialakított jó kapcsolat egyik alappillére annak, hogy e bentlakásos intézmény épüljön és fejlődjön. A KOB véleményének figyelembevételével nagy gondot fordítunk a javításokra, felújításokra és fejlesztési elképzelésekre is. Fontos szempont számunkra a minőségbiztosítás kérdése, ennek folyamatos figyelemmel kísérése, melyet az önkormányzat véleményének kikérése mellett fórumok és felmérések segítségével kívánunk szinten tartani. 

A Kollégium vezetősége mindezek mellett igyekszik segíteni a konzultációk ideje alatt színvonalas vendégszobákkal a távoktatásos hallgatók szállásgondjainak megoldását is. Mindezeken túl intézményünk külföldi, Erasmusos hallgatókat is fogad.

Ugyanúgy törekszik a hallgatók szakmai gyakorlatán túl, a nyári időszakban (július - augusztus), a Budapesten dolgozni vágyó kollégistáknak is szálláslehetőséget biztosítani. 

Úgy érezzük, hogy a Kollégium optimális lehetőségeket nyújt mind hallgatóink, mind vendégeink számára.


Mottónk: „Kollégistákkal a kollégistákért…

 Bővebb info: https://bagolyvarkoli.eu/

Elérhetőségek
Cím: 1148 Budapest, Bagolyvár u. 6 -10.
Telefon: 06 (1) 469-6679
Email: bagolyvar@uni-bge.hu
Hírek

Hírek

A kiköltözésről, a nyári szállásról, a felvételiről olvashattok a www.bagolyvarkoli.eu oldalon

2016. júliusától változtak az egyetem szabályzatai

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM