Keresés:
Események
«2019. március»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Alkalmazott Kvantitatív Módszertan Tanszék

Tanszékünkön a pénzügy-számvitel, gazdálkodás-menedzsment, emberi erőforrás  és a gazdaságinformatikus szakokon megszerezhető képesítéshez nélkülözhetetlen gazdasági matematikai, statisztikai és számítástechnikai ismereteket oktatjuk. Részt vállalunk a gazdaságinformatikai képzés informatikai tantárgyainak oktatásában. Gondozzuk  a választható Üzleti információelemző specializációt, továbbá a Pénzügy és Számvitel szakos mesterképzésben a kvantitatív módszertan mélyebb elemzési lehetőségeivel ismertetjük meg a hallgatókat. Számos tanulás segítő projektben vettünk részt, amelynek eredményei a CooSpace-en hozzáférhetőek és további elektronikus tananyagok kidolgozásában veszünk részt. Oktatás módszertani kérdésekkel folyamatosan foglalkozunk belső továbbképzési rendszerünkben.

 

Oktatóink között matematikusok, matematika szakos tanárok, közgazdászok és közgazdász tanárok egyaránt előfordulnak, PhD fokozattal és több évtizedes oktatói tapasztalattal rendelkeznek. Vezető oktatóink kutatói és kutatásvezetői feladatokat is ellátnak. Rendszeresen kérünk fel vendégelőadókat a szakmai szervezetetektől.

Munkatársaink számos szakmai és tudományos, illetve közéleti szervezet tagja: Pl. MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága, Magyar Akkreditációs Bizottság Társadalomtudományi Szakbizottsága, Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, MELLearN - Felsőoktatási Hálózat az életen át tartó tanulásért -  Egyesület.

 

Hálózatbiztonság, Döntéselmélet, Játékelmélet, Optimalizálási modellezés területek mellett matematikai didaktikai kutatásokat is végzünk, különös tekintettel a készségfejlesztésre, valamint a „Digitális eszközök alkalmazása a matematika oktatásban” témakörökben.

A felsőoktatás teljesítményének mérése, a pénzügyi kultúra helyzetének elemzése, a kis és középvállalkozások tevékenységének vizsgálata valamint az imázs, ismertség és motivációs vizsgálatok több kollégánk kutatási témája.

Rendszeresen részt veszünk nemzetközi konferenciákon: Pl. EDEN, IFCS, MIDK.

A legújabb eredményeket a Prosperitas 2019. évi számában publikáljuk.

 

Legfontosabb szakmai partnerek:

Központi Statisztikai Hivatal, Magyar Statisztikai Társaság, MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottság, Gazdaságmodellezési Társaság

 

 

 

Elérhetőségek
Cím: 1149. Budapest, XIV., Buzogány utca 10-12.
Telefon: 061-469-6696
Email: toghia.viktoria@uni-bge.hu
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM