Keresés:
Események
«2019. március»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Menedzsment Tanszék

A BGE Pénzügyi és Számviteli Karán működő Menedzsment Tanszék a kar egyik legfiatalabb, ugyanakkor erőteljesen fejlődő tanszéke.

Az általunk képviselt tudás a Menedzsment tudományok széles körét öleli fel, szakmaiságunkat a sokszínűség jellemzi. Oktatóink között vannak közgazdászok, de szociológus, pszichológus, tanár, mérnök, jogász végzettségűek is, akik közül sokan az oktatási és kutatási tevékenység mellett gyakorló szakemberként tanácsadóként, fejlesztő szakemberként (coach, tréner, szervezetfejlesztő) tevékenykednek.

A tanszék munkatársai szerteágazó kutatási tevékenységet folytatnak. Kutatástt végzünk kis- és középvállalatok illetve családi vállalkozások menedzsmentje és utódlása területén, részt veszünk nemzeti és szervezeti kultúrakutatásban, fesztivál kutatásban, a vállalatok fenntarthatósága, üzleti etikai kérdései mellett a szervezeti innovációk, a munkavállalói elkötelezettség illetve diverzitás is megjelenik a kutatási palettánkon.

A tanszék gondozásába tartozó üzleti képzéseink átfogó gazdasági ismereteket adnak, és a hallgatók körében igen népszerűek, és kiváló elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak.

A tanszék által gondozott szakok:

Alapképzés

Gazdálkodási és menedzsment (nappali és levelező; nappalin angol nyelven is)

Emberi erőforrások (nappali és levelező)

Felnőttoktatási szakképzés

Gazdálkodási és menedzsment (nappali és levelező)

Mesterképzés

Vállalkozásfejlesztés (levelező)

Továbbképzés

Business coach (levelező)

Üzleti és HR menedzsment (levelező)

A Pénzügyi és Számviteli Kar más képzéseiben (pénzügyi és számviteli szak, gazdaságinformatikus képzés) tantárgyfelelősi és oktatói feladatokat látunk el, biztosítjuk a menedzsment ismeretek magas szintű elsajátítását.

Az oktatásban hangsúlyt fektetünk a módszertani megújulásra. Az előadások mellett megjelenő szemináriumokon a hallgatóink vállalati esettanulmányok feldolgozásával valós problémákkal foglalkoznak, egyéni és csoportos feladatmegoldásokkal fejlesztjük  szakmai kompetenciáikat, saját élményű tréningjeinkkel az életközeli tanulást tesszük lehetővé.

Szoros kapcsolatunk van neves cégek gyakorlati szakembereivel, akik szakmai előadásokkal, versenyfeladatok kiírásával kapcsolódnak be az oktatásba, vagy vállalkozói ötleteket karolnak fel és közvetlen mentorálással, inkubációval segítik hallgatóink szárnypróbálgatásait.

Úttörők vagyunk a vállalkozói készségek fejlesztésében. Gazdálkodási és menedzsment alapszakunk Team Academy specializációja különleges képzési formát jelent Magyarországon. A specializáció ideje alatt a hallgatók vállalkozást alapítanak és támogatás mellett, de saját bőrükön tapasztalhatják és tanulhatják meg a vállalkozói lét sajátosságait.

Több:https://teamacademybudapest.hu/kapcsolat/

A tanszék szoros kapcsolatot tart fenn a BGE Vállalkozásfejlesztési Központjával, a Budapest Labbal. link:https://budapestlab.hu/

A munkatársaink nemzetközi, stratégiai partnerségben megvalósuló projektekben is aktív szerepet vállalnak. Az itt szerzett tudást és tapasztalatot, valamint a projektek eredményeit a kutatásban és az oktatásban is hasznosítjuk. Az elmúlt évek legfőbb projektjei, amelyekben közreműködtünk: ISSUE - ERASMUS+ Strategic Partnership Project, FAME - ERASMUS+ Strategic Partnership Project, TRUST ME - ERASMUS+ Strategic Partnership Project, GREEN MENTOR - ERASMUS+ Strategic Partnership Project,  ADAPTYKES - LdV Innovation Transfer, ENELFA - LdV Innovation Transfer Project, INSIST - ERASMUS+ Strategic Partnership Project.

 

Legfontosabb szakmai partnerek:

PWC, Process Solutions, Ernst&Young, BDO, Delloit, KPMG, vagy IFUA Horváth & Partners, OTP, K&H, City, BB, Bisnode, Brewie, Casesolver

Flow Consulting, AT WORK – Vienna Test Systems

 

Tanszékvezető:

Dr. Szászvári Karina Ágnes, főiskolai docens

szaszvari.karina.agnes@uni-bge.hu

 

Tanszéki ügyintéző:

Kovács Brigitta

kovacs.brigitta@uni-bge.hu

 

Fogadóóra:

Hétfő:            09.00-11.30

Kedd:             13.00-15.00

Szerda            09.00-11.30

Csütörtök       13.00-15.00

Péntek            nincs ügyintézés

 

Elérhetőségek
Cím: 1149 Budapest, Buzogány u. 10-12.
Telefon: 469-6694
Email: menedzsment.pszk@uni-bge.hu
Hírek

Hírek

Mandátuma lejártával leköszön rektori tisztségéről Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora. A posztot 2007 óta betöltő felsőoktatási szakember vezetése alatt a korábbi Budapesti Gazdasági Főiskola...

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM