Keresés:
Események
«2018. június»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Számvitel Intézeti Tanszék

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán, illetve annak elődintézményénél, a PSZF-en évtizedes hagyományai vannak/voltak a gyakorlatorientált képzésnek. A pénzügy és számvitel szakon képzést folytató felsőoktatási intézmények között a hírnevünket és elismertségünket is a gyakorlatorientált képzésnek köszönhetjük, ami egy tudatos iskolateremtő koncepció megvalósulásának az eredménye. A hallgatóink szakmai felkészültségét, készségeit és képességeit a munkaerőpiac is elismeri.

A Számvitel Intézeti Tanszék meghatározó szerepet tölt be, illetve töltött be a BGE Pénzügyi és Számviteli Karán, valamint annak jogelődjénél a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán.

A Tanszék több évtizedes múlttal rendelkezik a számvitel, elemzés, ellenőrzés, kontrolling témájú tantárgyak oktatása, illetve az érintett szakterületek tudományos igényű kutatása tekintetében.

A Tanszék felelősségi körébe tartozik a Pénzügy Számvitel Szak Számvitel szakirányon az alapképzés (BSC), valamint a Számvitel Szak a mesterképzés (MSC) keretében. A gondozásába tartozó szakokon kívül a Tanszék tantárgyfelelőse a többi alapképzési, mesterképzési szak szakmai kompetenciájába tartozó tantárgyainak is.

A BSC és MSC képzés mellett a Tanszék hatáskörébe tartozik a Felsőoktatási szakképzés (FOSZK) Pénzügy és Számvitel államháztartási, nonprofit, illetve vállalkozási szakirányok gondozása is. Természetesen a FOSZK képzés keretében a többi szak szakirányain is jelentős oktatási tevékenységet lát el a Tanszék.

Ezen kívül a szakirányú továbbképzés keretében a Tanszék több képzés elindításában, működtetésében is aktív részt vállal (Controlling szakközgazdász, Mérnök-közgazdász). A Karon működő Továbbképzési és Szakképzési Központtal együttműködve a Tanszék tevékenysége a szakirányú továbbképzéseken túl a szakképzésekre (mérlegképes könyvelő, IFRS mérlegképes könyvelő) is kiterjed.

A Tanszék munkatársai elismert, gyakorló szakemberek, többen tudományos fokozattal is rendelkeznek ami alapot ad a gyakorlatorientált, piaci igényeket kielégítő, tudományosan megalapozott oktatói munkának. Az oktatásba bevont vendégoktatói kör kiváló lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy közvetlen közelről lássanak kiemelkedő példákat az üzleti világból, hiszen ezen vendégoktatók a szakma elismert és jeles képviselői.

 

Az általunk gondozott tantárgyak leírását, útmutatóját, a tanszék munkatársainak bemutatkozását és egyéb más információkat is megtalálhatnak honlapunkon!

Elérhetőségek
Cím: 1149 Budapest Buzogány utca 10-12.
Telefon: 1/469-6600/6698
Email: frey.aniko@pszfb.bgf.hu
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM