Keresés:
Események
«2019. január»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Számvitel Tanszék

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán (elődintézményei: a Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kara működését folytatva) több évtizedes hagyomány a gyakorlatorientáltság. A Pénzügy és Számvitel szakon képzést folytató felsőoktatási intézmények között a hírnevünket és elismertségünket is a gyakorlatorientált képzésnek köszönhetjük, amely egy tudatos iskolateremtő koncepció megvalósulásának az eredménye. A hallgatóink szakmai felkészültségét, készségeit és képességeit a munkaerőpiac is elismeri. Ezekben a Számvitel Tanszék meghatározó szerepet tölt be.

A Tanszék több évtizedes múlttal rendelkezik a számvitel, elemzés, ellenőrzés, tervezés és kontrolling témájú tantárgyak oktatása, illetve az érintett szakterületek tudományos igényű kutatása tekintetében.

A Tanszék felelősségi körébe tartozik a Pénzügy és Számvitel szak Számvitel specializáción az alapképzés (BSC), valamint a Számvitel szak a mesterképzés (MSC) keretében. A gondozásába tartozó szakokon kívül a Tanszék, illetve számos munkatársa tantárgyfelelőse a többi alapképzési, mesterképzési szak szakmai kompetenciájába tartozó tantárgyainak is.

A BSC és MSC képzés mellett a Tanszék hatáskörébe tartozik a Felsőoktatási szakképzés (FOSZK) Pénzügy és Számvitel szak államháztartási, nonprofit, valamint vállalkozási szakirányainak gondozása is. Természetesen a FOSZK képzés keretében a többi szak szakirányain is jelentős oktatási tevékenységet lát el a Tanszék.

Ezeken kívül a szakirányú továbbképzés keretében a Tanszék több képzés elindításában, működtetésében is aktív részt vállal (Controlling-szakközgazdász, Mérnök-közgazdász). Az Egyetem Felnőttképzési Főosztályával együttműködve a Tanszék tevékenysége a szakirányú továbbképzéseken túl a szakképzésekre (például: mérlegképes könyvelő, IFRS mérlegképes könyvelő) is kiterjed.

A Tanszék munkatársainak döntő többsége elismert gyakorlati szakember, és több mint fele tudományos fokozattal is rendelkezik, biztos alapot adva a gyakorlatorientált, piaci igényeket kielégítő, ugyanakkor tudományosan is megalapozott oktatói munkának. Az oktatásba bevont vendégoktatói kör kiváló lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy közvetlen közelről lássanak kiemelkedő példákat az üzleti világból, hiszen vendégoktatóink a szakma elismert és jeles képviselői.

Az általunk gondozott tantárgyak leírásai, útmutatói, a tanszék munkatársainak bemutatkozásai és fogadóórái, valamint egyéb más információk is megtalálhatóak a honlapunkon!

Elérhetőségek
Cím: 1149 Budapest Buzogány utca 10-12.
Telefon: 1/469-6600/6698
Email: frey.aniko@uni-bge.hu
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM