Keresés:
Hallgatói élet

Hallgatói élet

Az egyetemi évek messze nem csak a tanulmányi kötelezettségekről is szólnak - számos olyan lehetőség is nyílik hallgatóink előtt, ami teljesebbé teheti életüket, és hozzájárulhat szakmai sikereikhez.

 

Hallgató Önkormányzat (HÖK)

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekvédelmi testülete. Tagjait a hallgatók választják maguk közül, tehát bárki lehet választó és választott. A HÖK elsődleges feladata a hallgatói érdekek védelme, az egyetem által meghatározott kereteken belül. A HÖK tagjai egyrészt személyesen foglalkoznak az őket megkereső hallgatókkal, másrészt az egész diákságot érintő problémákat, kérdéseket közvetítik az iskola vezetősége felé. Az önkormányzat elnökségi tagjai képviselik a diákságot az intézmény vezetői testületeiben. Amellett hogy a hallgatókat a tanulmányaikhoz szükséges információkkal látja el, a HÖK tesz javaslatot minden évben az ösztöndíj keretek felosztására, valamint a rendelkezésére bocsátott pénzösszegekből rendszeres szociális támogatást ítélhet meg az arra rászoruló hallgatóknak. Kiemelkedő sporteredményeket elérő hallgatók sportösztöndíjat kaphatnak. Teljesítmény és szociális alapon járó ösztöndíjaink is vannak (rendszeres szociális támogatás, sportösztöndíj, tanulmányi ösztöndíj, Biztos Jövő ösztöndíj), melyekről bővebb tájékoztatást a HÖK tagjai tudnak adni.

Gólyatábor

A legjobb alkalom megismerkedni a leendő évfolyamtársakkal és fejest ugrani az egyetemi életbe. Minden gólyának ott a helye!

Kollégiumi Bizottság (KOB)

A Kollégiumi Bizottság az a diákszervezet, amely szervezi a kollégium hallgatói életét, valamint a kollégisták mindennapjait megkönnyíti, segíti, és támogatja. A Bizottság hatáskörébe tartozik minden, a kollégistákat érintő ügy véleményezése, a Kollégiumi Működési Szabályzatnak és Házirendnek betartásának ellenőrzése, továbbá kulturális, sport és szakmai rendezvények szervezése a lakók számára. A tagjai is a kollégiumban élnek, így tudják, mikor mire lehet szüksége a diákoknak. A szervezet nagyon családias, ezért mindent megtesz, hogy otthont varázsoljanak a kollégiumból.

Lámfalussy Sándor Szakkollégium

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium 2010-ben alakult, mint a BGE Szakkollégiumának a Pénzügyi és Számviteli Karon működő szervezete, amely 2016-ban vette fel a Lámfalussy Sándor Szakkollégium nevet. A kari szervezet megalapításának célja, hogy a Hallgatóknak lehetőségük legyen mélyebb ismereteket szerezni a választott szakma tudományos területein. A Szakkollégium Tagjai minden szemeszterben kurzusokat szerveznek, amelyek egy része a Szakkollégium Tagjai, egy másik része a kar többi diákja számára is elérhetők. Ezen kurzusokat olyan témakörökben hirdetjük meg, amelyek témája igényként merül fel a hallgatóság körében. A tantárgyakon kívül a Tagok különböző tréningeket, kurzusokat, esettanulmányi versenyeket, szakmai tanulmányutakat szerveznek.

Budapest Business Club (BBC) – PSZK

A Budapest Business Club, PSZK-n való megalakulását követően legfőbb céljának tűzte ki, hogy egy olyan egyedülálló, egyetemi tanulmányokat kiegészítő tudásanyag, illetve kapcsolati háló váljon elérhetővé belépő tagjainak, amelyek páratlan lehetőségeket biztosítanak most és a jövőben egyaránt.

Az új tagok egy 4 féléves tanulási folyamatban  vesznek részt, melynek során elsajátíthatják azokat a tulajdonságokat, amelyekkel csak a legkiválóbb vezetők rendelkeznek. Mindezt elősegíti a számtalan szakmai tréning – interjútechnika tréning, projektvezetői tréning, tárgyalástechnikai tréning –  és még sok más fejlődést elősegítő tevékenység. A tanulási folyamat mellett 4 különböző szekció közül választhatnak és elsajátíthatják a HR, a marketing, a rendezvényszervezés és az értékesítés fortélyait, ehhez pedig a szakmai hátteret az említett tréningek, valamint partnercégeink nyújtják.

A BBC egy olyan vezetőképző szervezet, amelynek összetartó csapata már-már családként, dolgozik és szórakozik együtt. A szakmázás után ugyanis elmaradhatatlan a közös csapatépítés, a közösségi programok, nyári táborok és a bevonók. Ezek a rendezvények, amelyek a hasonló érdeklődési kör, valamint a közös célok mellett a legjobban összekovácsolnak minket, így lehetünk a PSZK egyik legösszetartóbb diákszervezete.

Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) PSZK Ifjúsági Szervezete

A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Szervezete, mely a Pénzügy és Számviteli Főiskolán 2012-ben alakult azért, hogy a több mint 100 éves múltra visszatekintő anyaszervezetünk tevékenységét közelebb hozzuk a jövő generációjához, és a közgazdász szakma szépségeibe bevezessük a hallgatókat. Célunk – hasonlóan a neves budapesti és vidéki egyetemeken működő társszervezeteinkhez – hogy aktuális és népszerű témák feldolgozásával olyan előadásokat, szakmai programokat nyújtsunk a hallgatóknak, amelyek segítik őket abban, hogy tanulmányaikat átültethessék a gyakorlatba.

Testnevelési és Sportközpont

Az egyetemen külön odafigyelünk arra, hogy a mozgásos lehetőségek száma évről évre bővüljön. Idén sincs ez máshogy. Mindezt nem csak testnevelés óra, hanem külön edzések keretén belül is igénybe veheti minden hallgatónk, azok is, akik már teljesítették a testnevelés kurzust. Az edzésekkel, budapesti és országos bajnokságra készülünk, így ha valaki szívesen erősítené a BGE csapatát ezeken a versenyeken, akkor jelentkezzen bátran az edzőknél. Hogy az év gördülékenyen induljon mellékelünk egy tájékoztatót a testnevelés teljesítésével kapcsolatban, illetve az idei órarendet, amiben az edzéslehetőségek is helyet kaptak.

AIESEC

A Közgazdászhallgatók Nemzetközi Egyesülete az egész világra kiterjedő hálózatával kimeríthetetlen lehetőségeket nyújt a szakmai fejlődésre és a közösségépítésre.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM