Keresés:
Hallgatói élet

Hallgatói élet

Az egyetemi évek messze nem csak a tanulmányi kötelezettségekről is szólnak - számos olyan lehetőség is nyílik hallgatóink előtt, ami teljesebbé teheti életüket, és hozzájárulhat szakmai sikereikhez.

Hallgató Önkormányzat (HÖK)

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekvédelmi testülete. Tagjait a hallgatók választják maguk közül, tehát bárki lehet választó és választott. A HÖK elsődleges feladata a hallgatói érdekek védelme, az egyetem által meghatározott kereteken belül. A HÖK tagjai egyrészt személyesen foglalkoznak az őket megkereső hallgatókkal, másrészt az egész diákságot érintő problémákat, kérdéseket közvetítik az iskola vezetősége felé. Az önkormányzat elnökségi tagjai képviselik a diákságot az intézmény vezetői testületeiben. Amellett hogy a hallgatókat a tanulmányaikhoz szükséges információkkal látja el, a HÖK tesz javaslatot minden évben az ösztöndíj elosztására, valamint a rendelkezésére bocsátott pénzösszegekből rendszeres szociális támogatást ítélhet meg az arra rászoruló hallgatóknak. Kiemelkedő eredményeket elérő hallgatók sportösztöndíjat kaphatnak.

Gólyatábor

A legjobb alkalom megismerkedni a leendő évfolyamtársakkal és fejest ugrani az egyetemi életbe. Minden gólyának ott a helye!

Lámfalussy Sándor Szakkollégium

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium 2010-ben alakult, mint a BGE Szakkollégiumának a Pénzügyi és Számviteli Karon működő szervezete, amely 2016-ban vette fel a Lámfalussy Sándor Szakkollégium nevet. A kari szervezet megalapításának célja, hogy a Hallgatóknak lehetőségük legyen mélyebb ismereteket szerezni a választott szakma tudományos területein. A Szakkollégium Tagjai minden szemeszterben kurzusokat szerveznek, amelyek egy része a Szakkollégium Tagjai, egy másik része a kar többi diákja számára is elérhetők. Ezen kurzusokat olyan témakörökben hirdetjük meg, amelyek témája igényként merül fel a hallgatóság körében. A tantárgyakon kívül a Tagok különböző tréningeket, kurzusokat, esettanulmányi versenyeket, szakmai tanulmányutakat szerveznek.

Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) PSZK Ifjúsági Szervezete

A Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Szervezete, mely a Pénzügy és Számviteli Főiskolán 2012-ben alakult azért, hogy a több mint 100 éves múltra visszatekintő anyaszervezetünk tevékenységét közelebb hozzuk a jövő generációjához, és a közgazdász szakma szépségeibe bevezessük a hallgatókat. Célunk – hasonlóan a neves budapesti és vidéki egyetemeken működő társszervezeteinkhez – hogy aktuális és népszerű témák feldolgozásával olyan előadásokat, szakmai programokat nyújtsunk a hallgatóknak, amelyek segítik őket abban, hogy tanulmányaikat átültethessék a gyakorlatba.

Testnevelési és Sportközpont

Az egyetemen külön odafigyelünk arra, hogy a mozgásos lehetőségek száma évről évre bővüljön. Idén sincs ez máshogy. Mindezt nem csak testnevelés óra, hanem külön edzések keretén belül is igénybe veheti minden hallgatónk, azok is, akik már teljesítették a testnevelés kurzust. Az edzésekkel, budapesti és országos bajnokságra készülünk, így ha valaki szívesen erősítené a BGE csapatát ezeken a versenyeken, akkor jelentkezzen bátran az edzőknél. Hogy az év gördülékenyen induljon mellékelünk egy tájékoztatót a testnevelés teljesítésével kapcsolatban, illetve az idei órarendet, amiben az edzéslehetőségek is helyet kaptak.

AIESEC

A Közgazdászhallgatók Nemzetközi Egyesülete az egész világra kiterjedő hálózatával kimeríthetetlen lehetőségeket nyújt a szakmai fejlődésre és a közösségépítésre.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM