Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mentorprogram indult a PSZK-n
2019.12.10

A december 4-én megtartott Évfolyamest keretében immár teljes körben sikeresen elindult Pénzügyi és Számviteli Kar Gólyáknak szervezett hallgatói Mentorprogramja.

A 2019. őszén indult program, azzal a gondolattal született, hogy az Egyetemre belépő elsőéveseket a középiskola és felsőoktatás közötti átállás időszakában, legjobban és leghitelesebben felsőbb éves hallgatók tudják támogatni. Mint azt több kutatási eredmény is igazolja, előbbi egy komoly kihívásokkal és kétségekkel teli időszak, amit a hallgatók jelentős része nagyon nehezen él csak át.

A félév során a PSZK oktatóiból álló csapat megközelítőleg 60 felsőbb éves mentort készített fel a kapcsolatteremtés, a tanulás, az időgazdálkodás, a személyes jövőkép, az énhatékonyság vagy éppen az egyetemi léttel járó adminisztrációs kötelezettség témákból, amit ezt követően a hallgató mentorok a Gólyáknak kis csoportos foglalkozások keretében adtak tovább. A tematikán túlmutatóan a program legfontosabb célja, hogy a felsőbb évesek és a hallgatói szervezetek segítségével a Karon egy olyan befogadó környezetet hozzunk létre, amelyben a frissen felvételt nyertek úgy érezhetik, jó helyre érkeztek. Ahol kérdéseikkel vagy éppen a nehézségeikkel nem maradnak egyedül.

A program lezárásának tekinthető Évfolyamesten a Kar vezetői beszéltek a program fő céljairól és az indulással kapcsolatos tapasztalatokról egyaránt. A diákok képviseletében felszólalt a program fő hallgatói koordinátora, majd egy mentorált Gólya számolt be a program során szerzett élményeiről. Az esemény második felében négy – két korábbi illetve két jelenlegi – hallgatónk kerekasztal beszélgetés formájában osztotta meg tapasztalatait arról, hogyan lehet akár abban az esetben is helytállni, ha tanulmányaink alatt személyes nehézségekkel, az élet egyéb területéről érkező plusz elvárásokkal, vagy akár komoly betegségekkel kell megküzdenünk.

Az estet fogadás, illetve kötetlen beszélgetés zárta, amelyet a program szelleméhez illeszkedően a hallgatók (a kari Hallgatói Önkormányzat tagjai) szerveztek hallgatóknak.

Az Évfolyamest az érdekes, gondolatébresztő program mellett egyben a PILOT Mentorprogram záró momentumát is jelentette. Az est folyamán adott hallgatói visszajelzésekkel megerősítve, a jelenlegi mentorok tapasztalatát-, valamint a most mentornak jelentkező elsősök lendületét felhasználva a Mentorprogram a jövő évtől általánosan is bevezetésre kerül. Nem titkon remélve, hogy ezzel a lépéssel, a befogadó környezet mélyítésén túl, a Karon egyfajta hagyományt is teremtünk.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM