Keresés:
Események
«2018. május»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Budapest LAB
2017.02.21
Megalakult a BGE Vállalkozásfejlesztési Központja

A BGE „vállalkozásbarát egyetem” stratégiájának részeként felállított Központ célja, hogy kutató és tudásmegosztó műhelyként támogassa a magyar kis- és középvállalkozásokat, valamint népszerűsítse a vállalkozói létet és gondolkodást.

Egyetemünk 2016-2020-as fejlesztési tervének egyik pillére, hogy erősítsük a „vállalkozásbarát egyetem” elképzelést. Ennek keretében Erasmus projektek segítségével folyamatosan zajlik a vállalkozói képzéshez kötődő tananyagfejlesztés, és ezt a célt szolgálja a finn minta alapján létrehozott Team Acadamy képzés is, ahol a résztvevők a megszokott egyetemi képzési rendtől eltérően, valódi problémákon dolgozva szerzik meg a vállalkozáshoz szükséges tudást és készségeket. A vállalkozásbarát fejlesztés része a 2015-ben elindult Vállalkozásfejlesztés mester szak, valamint az „Innovate or Die Day” projektverseny is.

A stratégia logikus folytatásaként jött létre 2017. február 17-én a Budapest LAB – Vállalkozásfejlesztési Központ, összhangban a BGE újraszervezett tudományos, kutatási tevékenységével. A műhely célja, hogy a kelet-európai vállalkozásfejlesztés egyik legelismertebb kutató-, fejlesztő-, képző- és tudásszolgáltató bázisává („think-tank”) fejlődjön.

A Budapest LAB bekapcsolódik nemzetközi kutatási projektekbe, valamint vállalatokkal, szakmai szervezetekkel és társ akadémiai intézményekkel a hazai vállalkozói szcénát segítő alkalmazott kutatásokat végez. Tevékenységével segíti a BGE vállalkozásfejlesztési képzéseit, például vendégoktatók szervezése, adatbázisépítés, vagy éppen esettanulmányok fejlesztésre révén. A Központ kiemelt célja a széleskörű tudásmegosztás saját, e célra fejlesztett platformokon keresztül. A tervekben szereplő kiadványai, rendezvényei révén betekintést kínál releváns kutatásokba, bemutat inspiráló történeteket, lehetőségeket és a vállalkozókat segítő praktikus információkat egyaránt.

Prof. Dr. Heidrich Balázs, az intézmény rektora Dr. Radácsi Lászlót nevezte ki az új szervezeti egység igazgatójának.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM