Keresés:
Események
«2018. december»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Nappali (magyar)

Turizmus-vendéglátás alapképzési szak

Nappali tagozat

Érvényesség: a 2017/18-as tanévtől

Választható specializációk

  • Kereskedelmi vendéglátás
  • Intézményi vendéglátás (7)
  • Vendéglátó rendezvényszervezés
  • Utazás- és rendezvényszervezés
  • Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment
  • Egészség-, sport- és ökoturizmus
  • European tourism (8)

Teljesítendő kreditek

Tárgycsoport Kredit
Kötelező tárgyak 153
Választható felzárkóztató tárgyak 0
Kötelezően választandó gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek 3
Szabadon választható 12
Kötelezően választandó szakmai ismeretek 1 6
Kötelezően választandó szakmai ismeretek 2 6
Specializációk 30
Összesen 210

A választható felzárkóztató tárgyakat azoknak ajánljuk felvenni, akik a beiratkozási szintfelmérőkön nem érik el a küszöbértéket.

Mintatanterv

Alapvető tudnivalók

  • Az egyes választható listákból (halványsárga és halványzöld hátterű tárgyak) a fenti táblázatban megjelölt mennyiségű kreditet kell teljesíteni.
  • A specializációválasztás után az adott specializáció tárgyai kötelezőnek minősülnek.
  • Szabadon választhatóként az itt feltüntetett tárgyakon kívül bármilyen olyan tárgy felvehető, ami az adott hallgató számára nem minősül kötelezőnek (azaz pl. más szakok tárgyai is).
  • A táblázatban heti óraszámok vannak feltüntetve.
  • Rövidítések: Ea - előadás, Gy - gyakorlat, Sz - Számonkérés módja, Kr - kreditpont. Számonkérésnél: K - kollokvium, Gy - gyakorlai jegy.

A kreditgyűjtés részletes szabályait a Hallgatói követelményrendszer tartalmazza.

Félév Kód Tárgy Ea Gy Sz Kr Lista vagy specializáció Előfeltétel
1 KOAN1BA06 Közgazdaságtan 1 2 2 Gy 6    
1 VAAI0BA03 Vállalati gazdaságtan alapjai 1 1 K 3    
1 INAG0BA06 Informatika és a világ (5) 2 2 Gy 6    
1 AZAI0BA00 Az üzleti matematika alapjai (1) 0 2 A 0 felzárkóztató  
1 INES0BA00 Informatikai készségfejlesztés (1) 0 2 A 0 felzárkóztató  
1 TEAI0BA00 Természettudományos ismeretek alapjai (5) 0 2 A 0 felzárkóztató  
1 IDTO0BA00 Idegen nyelvi felzárkóztató (5) 0 2 A 0 felzárkóztató  
1 UZLV1BA03 Üzleti idegen nyelv A/1 0 4 Gy 3    
1 GAAI0BA03 Gazdasági jog alapjai 2 0 K 3    
1 TAAN0BB03 Tanulásmódszertan 0 2 Gy 3 szabadon választható  
1 PRSE0BA03 Prezentációs készségfejlesztés 0 2 Gy 3 szabadon választható  
1 NEKA0BA03 Nemzetközi tárgyalástechnika 0 2 Gy 3 szabadon választható  
1 INIO0BB03 Interkulturális kommunikáció 0 2 Gy 3 szabadon választható  
1 FEAI0BA06 A fenntartható turizmus alapjai (5) 3 1 K 6    
1 TEES1BA00 Testnevelés 1 0 2 A 0    
2 GAKA0BA06 Gazdasági matematika (5) 2 2 Gy 6    
2 KOAN2BA06 Közgazdaságtan 2 2 2 Gy 6   Közgazdaságtan 1
2 UZLV2BA03 Üzleti idegen nyelv A/2 0 4 Gy 3    
2 KOAN0BA03 Környezet-gazdaságtan 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
2 GAKA0BC03 Gazdaságpolitika 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
2 GAJZ0BA03 Gazdaságföldrajz 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
2 EUEK0BB03 Európai uniós ismeretek 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
2 JOAN0BA03 Jogi igények érvényesítése a gyakorlatban 0 2 Gy 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
2 SZNT1BA03 Szállodamenedzsment 1 (5) 0 2 Gy 3    
2 GAEK0BA06 Gasztronómiai alapismeretek (5) 2 2 K 6    
2 MAZA0BA03 Magyarország turizmusföldrajza (5) 2 0 K 3    
2 TEES2BA00 Testnevelés 2 0 2 A 0    
3 STAI0BA06 Statisztika és valószínűségszámítás alapjai (5) 2 2 Gy 6    
3 PEAI0BA06 Pénzügyek alapjai 2 2 K 6    
3 SZAI0BA06 Számvitel alapjai (5) 2 2 Gy 6    
3 TULV1BA03 Turizmus-vendéglátás szaknyelv A 0 4 K 3    
3 SZAS0BA06 Szállodai vendéglátás (5) 0 4 Gy 6 szakmai 1 Gasztronómiai alapismeretek
3 ETAN0BA06 Ételek és italok a vendéglátásban (5) 2 2 K 6 szakmai 1 Gasztronómiai alapismeretek
3 VENT1BA03 Vendéglátás menedzsment 1 2 0 K 3 Kereskedelmi vendéglátás  
3 NAEK0BA03 Nagykonyhai vendéglátó gépek, berendezések 2 0 K 3 Intézményi vendéglátás  
3 REET0BA03 Rendezvény-értékesítés (éttermi munka) 0 2 Gy 3 Vendéglátó rendezvényszervezés Gasztronómiai alapismeretek
3 NEJZ0BA03 Nemzetközi turizmusföldrajz 2 0 K 3 Utazás- és rendezvényszervezés  
3 TEJZ0BA03 Településfejlesztés és regionális földrajz 2 0 K 3 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment  
3 EGAS0BA03 Egészséges táplálkozás 2 0 K 3 Egészség-, sport- és ökoturizmus  
3 EUON0BA03 European tourism policy and regulation 2 0 K 3 European tourism  
4 UZKA0BB06 Üzleti statisztika (5) 2 2 Gy 6    
4 UZIO0BA03 Üzleti kommunikáció 0 2 Gy 3    
4 UZLV1BB03 Üzleti idegen nyelv B/1 0 4 Gy 3    
4 GAET0BA03 Gazdaságtörténet 2 0 K 3 szabadon választható  
4 SZIA0BD03 Szociológia 2 0 K 3 szabadon választható  
4 PSIA0BA03 Pszichológia 2 0 K 3 szabadon választható  
4 POIA0BA03 Politológia 2 0 K 3 szabadon választható  
4 MUET0BA03 Művelődéstörténet 2 0 K 3 szabadon választható  
4 SZNT2BA06 Szállodamenedzsment 2 2 2 Gy 6   Szállodamenedzsment 1
4 VENT2BA03 Vendéglátás menedzsment 2 0 2 Gy 3 Kereskedelmi vendéglátás Vendéglátás menedzsment 1
4 ELET0BA06 Élelmiszer- és italismeret 2 2 K 6 Kereskedelmi vendéglátás Ételek és italok a vendéglátásban
4 VEEK0BA06 Vendéglátó éttermi és konyhai alapismeretek 0 4 Gy 6 Intézményi vendéglátás Ételek és italok a vendéglátásban
4 ELET0BA03 Élelmianyag-ismeret 0 2 Gy 3 Intézményi vendéglátás Ételek és italok a vendéglátásban
4 REIA0BA06 Rendezvénygasztronómia (termékismeret, ételkészítés) 0 4 Gy 6 Vendéglátó rendezvényszervezés Ételek és italok a vendéglátásban
4 RETE0BA03 Rendezvényszervezés elmélete 2 0 K 3 Vendéglátó rendezvényszervezés  
4 UTES0BA06 Utazásszervezés 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés Nemzetközi turizmusföldrajz
4 MIUS0BA03 MICE turizmus 1 1 Gy 3 Utazás- és rendezvényszervezés  
4 TEEK0BA03 Térségi infokommunikációs rendszerek 0 2 Gy 3 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment  
4 TUES0BA06 Turizmus és területfejlesztés 1 3 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment Településfejlesztés és regionális földrajz
4 EGUS0BA06 Egészségturizmus 2 2 K 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus  
4 REIO0BA03 Rekreáció 0 2 Gy 3 Egészség-, sport- és ökoturizmus  
4 TOPE0BA03 Tourism geography of Europe 0 2 Gy 3 European tourism  
4 EUSM0BA06 European cultural tourism 2 2 Gy 6 European tourism  
5 SZNT0BA06 Szervezeti és humán menedzsment 2 2 K 6    
5 UZLV2BB03 Üzleti idegen nyelv B/2 0 4 Gy 3    
5 DOEK0BA03 Döntéselőkészítő kvantitatív módszerek (5) 0 2 Gy 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
5 NEAN0BA03 Nemzetközi gazdaságtan 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
5 FEAT0BA03 Felelős és fenntartható vállalat 2 0 K 3 gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek  
5 SZNT3BA06 Szállodamenedzsment 3 2 2 K 6   Szállodamenedzsment 2
5 TUNG0BA06 Turizmusmarketing 2 2 Gy 6    
5 BUAN0BA03 Business games a vendéglátásban 0 2 Gy 3 szabadon választható Szállodamenedzsment 1
5 KRUS0BA03 Kreatív turizmus (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 KEUS0BA03 Kempingturizmus (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 FUNT0BA03 Fürdőmenedzsment 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 RENG0BA03 Régió- és településmarketing (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 VETE0BA03 A vendéglátás jogi környezete (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 SZSA0BA03 A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás jogi szabályozása (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 VETE0BB03 Vendéglátás története 2 0 K 3 szabadon választható  
5 TUET0BA03 Turizmustörténet (6) 2 0 K 3 szabadon választható  
5 KOAN0BB03 Környezetvédelem a turizmusban (6) 2 0 K 3 szabadon választható  
5 CEOK0BA03 Célországtanulmányok 2 0 K 3 szabadon választható  
5 GEAN0BA03 Gépek és berendezések a vendéglátásban és a szállodaiparban 2 0 K 3 szabadon választható  
5 SOEK0BA03 Sommelier alapismeretek 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban
5 FOOK0BA03 Fogyasztói és szakértői érzékszervi vizsgálatok (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban
5 KUEN0BA03 Különleges alapanyagok az ételkészítésben 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban
5 TAAK0BA03 Tárgyalási és álláskeresési technikák (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 MARA0BA03 Magyar sörkultúra 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban
5 PAOK0BA03 Pálinka és egyéb párlatok 0 2 Gy 3 szabadon választható Ételek és italok a vendéglátásban
5 UJAN0BA03 Új táplálkozási irányzatok a vendéglátásban (6) 2 0 K 3 szabadon választható Élelmiszer- és italismeret
5 SZUM1BA03 Szakkollégium 1 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 TDDK1BA03 TDK 1 0 2 Gy 3 szabadon választható  
5 VEAT0BA06 Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat 0 4 Gy 6 Kereskedelmi vendéglátás Gasztronómiai alapismeretek
5 VENT3BA03 Vendéglátás menedzsment 3 0 2 Gy 3 Kereskedelmi vendéglátás Vendéglátás menedzsment 2
5 HIEK0BA06 Higiénés ismeretek 2 2 Gy 6 Intézményi vendéglátás Élelmianyag-ismeret
5 TAKA0BA03 Táplálkozástan és dietetika 0 2 Gy 3 Intézményi vendéglátás Higiénés ismeretek
5 REGH0BA03 Rendezvény GHP és táplálkozási ismeretek 2 0 K 3 Vendéglátó rendezvényszervezés  
5 REME0BA06 Rendezvénymenedzsment (vendéglátás) 2 2 Gy 6 Vendéglátó rendezvényszervezés  
5 UTSE0BA06 Utazási termékek értékesítése 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés Utazásszervezés
5 TEES0BB06 Termékfejlesztés 2 2 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment  
5 OKUS0BA06 Ökoturizmus (5) 2 2 Gy 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus  
5 CONT0BA06 Convention management 2 2 Gy 6 European tourism  
6 TULV1BB03 Turizmus-vendéglátás szaknyelv B (2) 0 4 K 3    
6 KKAN0BA06 Kkv-k a turizmusban és vendéglátásban (2) 0 4 Gy 6   Szállodamenedzsment 3
6 TUAI0BA03 A turizmus fejlődésének nemzetközi tendenciái (2) 2 0 K 3 szakmai 2  
6 ETEM0BA03 Etika és fogyasztóvédelem (2) 0 2 Gy 3 szakmai 2  
6 VIJA0BA03 Világrészek konyhája (2) 0 2 Gy 3 szakmai 2 Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat
6 CSKT0BA03 Csoport projekt (2) 0 2 Gy 3 szakmai 2  
6 TUAG0BA03 Turizmusbiztonság (6) 2 0 K 3 szabadon választható  
6 IDES0BA03 Idegenvezetés (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 MIAN0BB03 Minőségmenedzsment a desztinációkban (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 VENT0BA03 Vendégkapcsolat menedzsment (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 VESA0BA03 Védett területek turizmusa (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 ORUS0BA03 Örökségturizmus 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 KAUS0BA03 Kastélyturizmus (6) 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 TUJA0BA03 Turizmus antropológiája 2 0 K 3 szabadon választható  
6 FAUS0BA03 Falusi turizmus (6) 2 0 K 3 szabadon választható  
6 KUUS0BA03 Kulturális turizmus 2 0 K 3 szabadon választható  
6 SZUM2BA03 Szakkollégium 2 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 TDDK2BA03 TDK 2 0 2 Gy 3 szabadon választható  
6 HAKT0BC06 Hallgatói projekt (vendéglátás) 0 4 Gy 6 Kereskedelmi vendéglátás Vendéglátó éttermi és konyhai gyakorlat
6 ELAN0BA03 Élelmiszer-biztonság és táplálkozástan 0 2 Gy 3 Kereskedelmi vendéglátás Élelmiszer- és italismeret
6 INSA0BA06 Intézményi vendéglátás szervezése, gazdálkodása 2 2 Gy 6 Intézményi vendéglátás  
6 NAAT0BA03 Nagykonyhai üzemelő gyakorlat 0 2 Gy 3 Intézményi vendéglátás Vendéglátó éttermi és konyhai alapismeretek
6 ETRA0BA03 Etikett, protokoll, viselkedéskultúra 2 0 Gy 3 Vendéglátó rendezvényszervezés  
6 REPR0BA06 Rendezvényszervezési projekt 0 4 Gy 6 Vendéglátó rendezvényszervezés  
6 KUAN0BA03 Kutatásmódszertan (4) 0 2 Gy 3    
7 UTAS0BA06 Utazási irodai gazdálkodás 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés  
7 RENT0BA06 Rendezvénymenedzsment 2 2 Gy 6 Utazás- és rendezvényszervezés Szállodai vendéglátás
7 HAKT0BB06 Hallgatói projekt (terepgyakorlat) 0 4 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment  
7 TUNT0BA06 Turisztikai desztinációmenedzsment 2 2 Gy 6 Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment  
7 SPEK0BA06 Sportturizmus és sportrendezvények 2 2 Gy 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus Rekreáció
7 HAKT0BA06 Hallgatói projekt (egészség-, sport-, ökoturizmus) 0 4 Gy 6 Egészség-, sport- és ökoturizmus  
7 DENG0BA06 Destination management and tourism planning 2 2 Gy 6 European tourism  
7 NISM0BA06 Niche markets in European tourism 0 4 Gy 6 European tourism  
7 SZGY0BA20 Szakmai gyakorlat (3) 0 0 Gy 20    
7 SZAT0BA07 Szakdolgozat 0 0 Gy 7    

Megjegyzések

(1) A beiratkozási héten írt szintfelmérő eredménye alapján választható tárgy.
(2) Az Utazás- és rendezvényszervezés, a Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment, illetve az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációk hallgatói számára a tárgy felvétele a 7. félévben ajánlott.
(3) Az Utazás- és rendezvényszervezés, a Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment, illetve az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációk hallgatói számára a szakmai gyakorlat helye a 6. félév.
(4) Az Utazás- és rendezvényszervezés, a Turizmusfejlesztés és térségmenedzsment, illetve az Egészség-, sport- és ökoturizmus specializációk hallgatói számára a tárgy felvétele az 5. félévben ajánlott.
(5) Páros és páratlan félévben is felvehető tárgy.
(6) Csak magyar nyelven felvehetó tárgy.
(7) A specializáció csak a magyar nyelvű képzésen kerül meghirdetésre.
(8) A specializáció csak az angol nyelvű képzésen kerül meghirdetésre.
(9) A szabadon választható tárgyak páros és páratlan félévben egyaránt meghirdetésre kerülhetnek.

A tanterv hivatalos (Szenátus által elfogadott) verziója itt érhető el.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM