Keresés:
Szorgalmi időszak

Mik a teendők a szorgalmi időszakban?

Az alábbi tájékoztatás a hallgatói követelményrendszerben (HKR) való eligazodást segíti. A tájékoztatás nem teljes körű, vagyis nem említi az összes szabályt, amit az adott kérdésre vonatkozhat. A szöveg mellett feltüntetett paragrafusszámok a HKR érintett részeire utalnak. Kérjük, hogy hivatalos eljárásokban a szabályzat eredeti szövegét vegye alapul.
>> Járjon az órákra és végezze el azokat a feladatokat, amik a tárgyteljesítési követelményekben szerepelnek. A követelményeket az oktatónak még a félév előtt (a regisztrációs időszak kezdetéig) közzé kell tennie a Neptunban és/vagy az elektronikus oktatási keretrendszerben (Coospace vagy Moodle). Képzésünk gyakorlati jellege miatt számos tárgy félév közbeni teljesítménymérésre épül, vagyis nem elég, ha a vizsgaidőszakban kezd foglalkozni vele. 57. § (22), (24), (25)
>> Ne felejtse el befizetni az önköltség, illetve az idegen nyelvi képzési hozzájárulási díj második részletét a megadott határidőig (okt. 20. vagy márc. 20.). Ha tartozása van az Egyetem felé, az több ponton is megakadályozhatja előrejutását, pl. nem tud vizsgákra jelentkezni. 114. § (1), (9)
>> Olvassa el Neptun-üzeneteit. Ezeket használjuk minden hivatalos tájékoztatásra (pl. felszólításra késedelem esetén). Nem hivatkozhat arra, hogy nem tudott valamit, ha a rendszerben az ön számára kiküldött üzenetek listáján szerepel a vonatkozó tájékoztatás.  
>> Jegyezze fel a naptárába az ön számára fontos határidőket. Nemcsak a kötelező teendőket érdemes figyelemmel kísérnie, hanem a különféle pályázati lehetőségeket is, amelyek anyagi támogatást vagy szakmai fejlődést biztosíthatnak önnek. A pályázati határidők jogvesztőek, vagyis ha lekési őket, legközelebb a következő félévben vagy tanévben pályázhat újra. Támogatási formák: 89-109. §
>> Jelentkezzen időben és megfontoltan a vizsgákra. Úgy kell beosztania a vizsgákat, hogy legyen ideje mindegyikre felkészülni. Mérlegelje, melyek az előrehaladása szempontjából legfontosabb tárgyak, és ha ezek teljesítése nehéznek ígérkezik, hagyjon időt az esetleges javítóvizsgára is. 62. § (10), (12)
>> A szorgalmi időszak végén értékelje oktatói munkáját. Ehhez kap kurzusonként egy-egy Neptun-üzenetet, amivel be tud lépni az online kérdőív felületére. A felmérés teljesen anonim, a rendszer nem köti össze a válaszokat a hallgatói azonosítóval. Visszajelzései rendkívül fontosak számunkra minőségfejlesztő törekvéseinkhez.  
Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM