Keresés:
Események
«2020. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Nemzetközi kapcsolatok

A Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye. 

Öt kontinensen, több mint 40 országban több mint 200 külföldi felsőoktatási intézménnyel tartunk fenn élő, aktív kapcsolatot.

A nemzetközi együttműködések az alábbi kapcsolati kategóriákba rendezhetőek:

1. Stratégiai jellegű együttműködések: kettős diplomára, közös képzésekre, kutatásokra, közös projektekre épülő együttműködések.

2. Az Erasmus és Ceepus-program keretében hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitáson alapuló kapcsolatrendszer.

3. Bilaterális, az Erasmus és Ceepus-programon kívül megvalósuló oktatási, kutatási, tudományos együttműködés.

Az Egyetemen több szinten folynak nemzetközi együttműködésben képzések. A nemzetközi gazdálkodás szak angol nyelvű képzésén a holland partnerintézmény, az Avans Hogeschool Breda oklevelét is megkaphatják a hallgatók, míg ugyanezen szak francia nyelvű képzésén az oktatás az Amiens-i Picardie Jules Verne Egyetemmel közösen folyik, az itt végző hallgatók a magyar és a francia intézmény oklevelét egyaránt megkapják. A kettős diplomát adó képzések mellett további három alapszakon folyik idegen nyelvű képzés: a kereskedelem és marketing szakon angol és német, a pénzügy-számvitel szakon angol, míg a turizmus-vendéglátás szakon angol és német nyelven. 2011 szeptemberétől egy új, angol nyelvű mesterképzést indítottunk turizmus-menedzsment szakon, 2012 szeptemberében pedig a nemzetközi tanulmányok szakon fogjuk elindítani az angol nyelvű mesterképzést. 

Az Erasmus-program keretében jelenleg közel 20 ország több mint 170 felsőoktatási intézményével állunk mobilitási kapcsolatban, igen széles körűek a finn, a francia, a német és a spanyol kapcsolatok.

A Budapesti Gazdasági Egyetem kiemelkedő teljesítményt mutat fel a magyar felsőoktatásban ázsiai kapcsolatrendszerével, amely japán, kínai, indiai, orosz, thaiföldi és vietnámi együttműködéseket foglal magába.

A Budapesti Gazdasági Egyetem több rangos nemzetközi szervezetnek is a tagja: a EURASHE az európai gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézményeket tömöríti, az EDEN tagjai távoktatással és e-learninggel foglalkozó intézmények, szakemberek, míg a SPACE az üzleti tudományok és a nyelvoktatást folytató intézmények európai hálózata, az EUA Európa legfontosabb felsőoktatási szövetsége, az UNESCO által alapított IAU pedig a felsőoktatási intézmények világméretű szervezete.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM