Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Nemzetközi kapcsolatok

A Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye. 

Öt kontinensen, több mint 40 országban több mint 200 külföldi felsőoktatási intézménnyel tartunk fenn élő, aktív kapcsolatot.

A nemzetközi együttműködések az alábbi kapcsolati kategóriákba rendezhetőek:

1. Stratégiai jellegű együttműködések: kettős diplomára, közös képzésekre, kutatásokra, közös projektekre épülő együttműködések.

2. Az Erasmus és Ceepus-program keretében hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitáson alapuló kapcsolatrendszer.

3. Bilaterális, az Erasmus és Ceepus-programon kívül megvalósuló oktatási, kutatási, tudományos együttműködés.

Az Egyetemen több szinten folynak nemzetközi együttműködésben képzések. A nemzetközi gazdálkodás szak angol nyelvű képzésén a holland partnerintézmény, az Avans Hogeschool Breda oklevelét is megkaphatják a hallgatók, míg ugyanezen szak francia nyelvű képzésén az oktatás az Amiens-i Picardie Jules Verne Egyetemmel közösen folyik, az itt végző hallgatók a magyar és a francia intézmény oklevelét egyaránt megkapják. A kettős diplomát adó képzések mellett további három alapszakon folyik idegen nyelvű képzés: a kereskedelem és marketing szakon angol és német, a pénzügy-számvitel szakon angol, míg a turizmus-vendéglátás szakon angol és német nyelven. 2011 szeptemberétől egy új, angol nyelvű mesterképzést indítottunk turizmus-menedzsment szakon, 2012 szeptemberében pedig a nemzetközi tanulmányok szakon fogjuk elindítani az angol nyelvű mesterképzést. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztésének köszönhetően a Budapesti Gazdasági Egyetemen a Cambridge-i székhelyű Anglia Ruskin Egyetem, valamint a Picardie Jules Verne Egyetem, angol, illetve francia nyelvű mesterképzésén is tanulhatnak, akik alap (főiskolai) képzésben már oklevelet szereztek. A Hageni Távoktatási Egyetemmel fenntartott kiváló kapcsolatoknak köszönhetően a német egyetem a BGE hallgatóinak egyes, a magyar képzésben tanult tantárgyait beszámítja. Egyetemünk célja az új, valamint a meglévő nemzetközi kapcsolatrendszer fejlesztése, amelynek eredménye a számos nemzetközi projekt, - főpályázóként vagy konzorciumi partnerként -, illetve az, hogy 2010 szeptemberétől az Anglia Ruskin Egyetem doktori (PhD) képzését is elvégezhetik intézményünkben a képzésre felvételt nyert magyar, vagy külföldi hallgatók.

Az Erasmus-program keretében jelenleg közel 20 ország több mint 170 felsőoktatási intézményével állunk mobilitási kapcsolatban, igen széles körűek a finn, a francia, a német és a spanyol kapcsolatok.

A Budapesti Gazdasági Egyetem kiemelkedő teljesítményt mutat fel a magyar felsőoktatásban ázsiai kapcsolatrendszerével, amely japán, kínai, indiai, orosz, thaiföldi és vietnámi együttműködéseket foglal magába.

A Budapesti Gazdasági Egyetem több rangos nemzetközi szervezetnek is a tagja: a EURASHE az európai gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézményeket tömöríti, az EDEN tagjai távoktatással és e-learninggel foglalkozó intézmények, szakemberek, míg a SPACE az üzleti tudományok és a nyelvoktatást folytató intézmények európai hálózata, az EUA Európa legfontosabb felsőoktatási szövetsége, az UNESCO által alapított IAU pedig a felsőoktatási intézmények világméretű szervezete.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM