Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

A gluténmentes étrenddel kapcsolatos ismeretek (gluténmentes ételek, tészták és sütemények készítése)
Képzési szint
Felnőttképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Nyelv
Magyar
Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzés célja

A képzés sikeres elvégzésével a résztvevők ismerjék meg:

  • az emberi szervezetben zajló, táplálkozással összefüggő ismereteket,
  • a gluténérzékenységhez, kapcsolódó tudnivalókat, fogalmakat,
  • a gluténmentes táplálkozással összefüggő ismereteket,
  • az alapvető étkezési szokásokat, alapanyagokat, ételkészítési módokat.

A program az új ismeretek elsajátításával lehetőséget nyújt a gluténmentes étrendek összeállítására és elkészítésére.A képzés során  általános ismeretátadás történik a gluténmentes ételek háztartásban való alkalmazásáról.

Képzés fő jellemzői

A képzés elvégzését követően a résztvevők az alábbi kompetenciákat szerzik meg:

  • megismerik a gluténmentes étrenddel kapcsolatos alapfogalmakat;
  • megtanulják a gabonák összetételét, táplálkozás élettani jelentőségét, felszívódását, a felszívódás hiányának egészségre gyakorolt káros hatását; 
  • a kapott ismeretek alapján képessé válnak az alapanyagokra, és az általuk fogyasztott ételek és italok összetételére, előállítására, a lehetséges keresztszennyeződésre odafigyelésre;
  • megismerik a főbb konyhatechnológiai eljárásokat, az ételfőcsoportokat; 
  • képesek lesznek önállóan a gluténmentes ételek (előételek, főételek és befejező fogások) előkészítésére és gluténmentes változatban elkészítésére;
  • elsajátítják a cukrászati alaptészták elkészítését gluténmentes változatban és képet kapnak a különféle járulékos anyagokat tartalmazó gluténmentes péksütemények és kenyerek készítéséről;
  • megismerik a higiéniai előírások maximális betartását követelő, hatékony munkavégzésre vonatkozó előírásokat és alkalmazásukat.

 

 Mit nyújtunk?

  • elsőként betekintést a táplálkozástani ismeretek, a gluténmentes diéta és a főbb konyhatechnológiai eljárások hátterébe 
  • ezt követően gyakorlati tudást melegkonyhai és cukrászati termékek készítésén keresztül
  • mindezt tapasztalt egyetemi oktatók közreműködésével korszerű tankonyhában
  • a sütés, főzés közben glutén-és laktózmentes alapanyagokat felhasználva
A részvétel előfeltétele érvényes egészségügyi kiskönyv és minimális konyhai tapasztalat!

A képzésben résztvevők maximális létszáma 12 fő, a jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk!

 

 
A képzés helyszíne: BGE KVIK, 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11. 

A képzés díja: 69.800.- 
 

Képzési idő

30 óra (10 óra elmélet+20 óra gyakorlat)

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Felvételi követelmények

A képzésben való részvétel feltétele, hogy a résztvevő rendelkezzen érvényes egészségügyi kiskönyvvel - ennek hiányában az oktató nem engedheti be a tankonyha területére. 

Önköltség és egyéb díjak

69.800

További információk

Bővebb  információ és kapcsolattartó:

Horváth  Rita

oktatás-  és vizsgaszervező

horvath.rita@uni-bge.hu

Telefon:  (+36) (1) 469 6702

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM