Keresés:
Események
«2020. július»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Közgazdálkodás, közpénz menedzsment (GKZ-Zalaegerszeg) A 2020/2021. tanév őszi félévében nem hirdetjük!
Képzésvezető
Dr. Fellegi Miklós PhD
Szükséges végzettség
Diploma
Képzési szint
Szakirányú továbbképzés
Képzési hely(ek)
GKZ Zalaegerszeg
Nyelv
Magyar
Munkarend (tagozat)
Levelező
Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzés célja

Az államháztartás mindennapi működésében szűk keresztmetszetet jelentenek a terület gazdálkodását (a szabályokat, összefüggéseket és sajátosságokat) jól értő szakemberek hiánya. Az új Alaptörvény következtében átalakuló szabályrendszer és az ezt érvényre juttatni képes szakembergárda biztosítása jelentős kihívást jelent. Különösen égetőnek tűnik az államháztartási gazdálkodásban jártas szakember utánpótlás biztosítása.

A képzés célja olyan közösségi gazdaságtani és közpénzügyi elméleti alapismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik képesek az államháztartás központi és helyi szintjén, különböző munkakörökben (irányító és végrehajtó szerveknél) az operatív gazdálkodási feladatokat, illetve a tervezési és beszámolási feladatokat elvégezni. Fontos célunk olyan tudás átadása, amelynek birtokában a végzettek alkalmassá válnak a folyamatos önképzésre.

Képzés fő jellemzői

  • Közösségi gazdaságtan alapjai: Közpénzügyek alapjai, Könyvvezetés az államháztartásban, EU intézményi ismeretek, Az államháztartás intézményrendszere.
  • Szakmai tárgyak: Költségvetési tervezési ismeretek, Kincstári ismeretek, Létszám és bérgazdálkodás az államháztartásban, Helyi önkormányzatok gazdálkodása.
  • Szakirányú tárgyak Közfeladatokat ellátó intézmények gazdálkodása, A közszolgáltató vállalatok gazdálkodási sajátosságai, A hatáselemzés és közszolgáltatási teljesítményértékelés módszerei, Az államháztartás kontrollrendszere.
  • Időtartam: 2 félév + a szakdolgozat elkészítése - péntek 14 órától 20 óráig és szombaton 8 órától 15 óráig

Képzési idő

2 félév

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Közgazdálkodás, közpénz menedzsment szaktanácsadó

Elhelyezkedési lehetőségek

A központi és helyi költségvetési szervek, különös tekintettel az Állami Számvevőszék és a központi és helyi önkormányzati szervek, társadalombiztosítási alapok, elkülönített állami pénzalapok területén dolgozó, illetve, akik a megszerzett ismeretek birtokában ezen a területen kívánnak elhelyezkedni.

Felvételi követelmények

  • Alapképzésben szerzett (BA, BSc) fokozatú végzettség.
  • Felvételi vizsga nincs.

Önköltség és egyéb díjak

A képzés költsége: 160.000 Ft/félév.

További információk

 

Jelentkezni lehet az online jelentkezési lap kitöltésével. Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

A beiratkozáskor kérjük bemutatni az eredeti oklevelet.

 

További tájékoztatás:

BGE GAZDÁLKODÁSI KAR 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/A

Telefon: +36(20)294-7932

szabo.peter@uni-bge.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM