Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Munkahelyi mentálhigiéné
Képzésvezető
Dr. Thuma Orsolya
Szükséges végzettség
Diploma
Képzési szint
Szakirányú továbbképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Nyelv
Magyar
Munkarend (tagozat)
Levelező
Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzés célja

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek munkahelyi környezetben a dolgozók pszichés, mentális egészségének megőrzését és fejlesztését szolgálni, ezzel a munkavégzés hatékonyságát növelni. A képzés során olyan technikákat és ismereteket sajátítanak el, melyek széleskörűen alkalmazhatók a vezetésben, a munkafolyamatok szervezésében, a munkavállalók irányításában és az oktatásban – képzésben. A képzés során sok gyakorlattal (tréningekkel, önismerettel, esetmegbeszéléssel és szupervízióval) és a szükséges elmélettel a hallgatók az alábbi ismereteket és készségeket sajátíthatják el, melyekkel mind a saját életükben, mind a munkahelyi környezetükben hatékonyan hozzájárulhatnak a lelki egészség kialakításához és fenntartásához, a pszichés problémák megelőzéséhez.

Képzés fő jellemzői

A képzés levelező tagozaton folyik.

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma 60. 

Képzési idő

2 félév

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Munkahelyi mentálhigiénés szakember

Elhelyezkedési lehetőségek

Minden területen, így a munkahelyi környezetben is nagy szükség lenne pszichológiailag kiművelt, a tudásukat a hétköznapi gyakorlatban is alkalmazni tudó szakemberekre. Számos olyan munkakör és tevékenység létezik, ahol a dolgozónak módja van befolyásolni a munkatársai, beosztottjai pszichés jólétét. Ráadásul a mentálhigiéniás szempontból egészségesebb légkörben a szervezet eredményessége is javul. Gyakran a dolgozó saját lelki egészségét fenyegeti veszély a munkatevékenységből fakadóan.

A „munkahelyi mentálhigiénés szakember szakirányú továbbképzés” mindkét csoportnak konkrét segítséget kíván nyújtani. A végzettek az alábbi konkrét helyzetekben alkalmazhatják a képzésen megszerzett tudásukat:

  • A pszichés szempontból potenciálisan veszélyeztetett személyek vagy csoportok kiszűrése, a tünetek megelőzése, szükség esetén megfelelő segítségnyújtás megszervezése.
  • A dolgozók munkahatékonyságának és elégedettségének növelése a munkakörök megfelelő megtervezése, személyre szabása által.
  • Adott munkafolyamat elvégzésére a megfelelő csoport megszervezése, közösségépítés.
  • A munkacsoportok különböző feladatokra való felkészítése tréning elemek alkalmazásával.
  • A szervezetben fellépő személyközi problémák felismerése, és azok kezelése megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelő technikák alkalmazásával.
  • A dolgozókat ért negatív stressz csökkentése a megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelő technikák alkalmazásával, az optimális környezet biztosításával.
  • Hatékonyabb vezetés, a munkatársakkal való harmonikus együttműködés kialakítása a személy saját én-védelmének, pszichés ellenálló-képességének fokozása által.
  • Empatikus és segítő viszonyulás az egyéni krízishelyzetekben.

Felvételi követelmények

 

Legalább alapképzésben vagy korábbi főiskolai képzésben szerzett oklevél a következő területeken: bölcsészettudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés, gazdaságtudományok, informatikai.

Jelentkezni lehet  2020. augusztus 14-ig (2020/2021. tanév őszi félév) az online jelentkezési lap kitöltésével. 

Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

Az eredeti oklevelet a beiratkozás alkalmával kérjük bemutatni.


Önköltség és egyéb díjak

165.000.- Ft/félév

További információk

Papadopuloszné Nagy Andrea

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6767
Email: nagy.andrea@uni-bge.hu

 

Kecskés Magdolna

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6600/6912
Email: kecskes.magdolna@uni-bge.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM