Keresés:
Események
«2019. december»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Munkahelyi mentálhigiéné
Szükséges végzettség
Diploma
Képzési szint
Szakirányú továbbképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Nyelv
Magyar
Munkarend (tagozat)
Levelező
Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzés célja

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek munkahelyi környezetben a dolgozók pszichés, mentális egészségének megőrzését és fejlesztését szolgálni, ezzel a munkavégzés hatékonyságát növelni. A képzés során olyan technikákat és ismereteket sajátítanak el, melyek széleskörűen alkalmazhatók a vezetésben, a munkafolyamatok szervezésében, a munkavállalók irányításában és az oktatásban – képzésben. A képzés során sok gyakorlattal (tréningekkel, önismerettel, esetmegbeszéléssel és szupervízióval) és a szükséges elmélettel a hallgatók az alábbi ismereteket és készségeket sajátíthatják el, melyekkel mind a saját életükben, mind a munkahelyi környezetükben hatékonyan hozzájárulhatnak a lelki egészség kialakításához és fenntartásához, a pszichés problémák megelőzéséhez.

Képzés fő jellemzői

A képzés levelező tagozaton folyik.

A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma 60. 

Képzési idő

2 félév

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Munkahelyi mentálhigiénés szakember

Elhelyezkedési lehetőségek

Minden területen, így a munkahelyi környezetben is nagy szükség lenne pszichológiailag kiművelt, a tudásukat a hétköznapi gyakorlatban is alkalmazni tudó szakemberekre. Számos olyan munkakör és tevékenység létezik, ahol a dolgozónak módja van befolyásolni a munkatársai, beosztottjai pszichés jólétét. Ráadásul a mentálhigiéniás szempontból egészségesebb légkörben a szervezet eredményessége is javul. Gyakran a dolgozó saját lelki egészségét fenyegeti veszély a munkatevékenységből fakadóan.

A „munkahelyi mentálhigiénés szakember szakirányú továbbképzés” mindkét csoportnak konkrét segítséget kíván nyújtani. A végzettek az alábbi konkrét helyzetekben alkalmazhatják a képzésen megszerzett tudásukat:

  • A pszichés szempontból potenciálisan veszélyeztetett személyek vagy csoportok kiszűrése, a tünetek megelőzése, szükség esetén megfelelő segítségnyújtás megszervezése.
  • A dolgozók munkahatékonyságának és elégedettségének növelése a munkakörök megfelelő megtervezése, személyre szabása által.
  • Adott munkafolyamat elvégzésére a megfelelő csoport megszervezése, közösségépítés.
  • A munkacsoportok különböző feladatokra való felkészítése tréning elemek alkalmazásával.
  • A szervezetben fellépő személyközi problémák felismerése, és azok kezelése megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelő technikák alkalmazásával.
  • A dolgozókat ért negatív stressz csökkentése a megfelelő kommunikációs és konfliktuskezelő technikák alkalmazásával, az optimális környezet biztosításával.
  • Hatékonyabb vezetés, a munkatársakkal való harmonikus együttműködés kialakítása a személy saját én-védelmének, pszichés ellenálló-képességének fokozása által.
  • Empatikus és segítő viszonyulás az egyéni krízishelyzetekben.

Felvételi követelmények

 

Legalább alapképzésben vagy főiskolai képzésben szerzett oklevél a következő területeken: bölcsészettudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés, gazdaságtudományok, informatikai.

Jelentkezni lehet  2020. augusztus 14-ig (2020/2021. tanév őszi félév) az online jelentkezési lap kitöltésével. 

Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

Az eredeti oklevelet a beiratkozás alkalmával kérjük bemutatni.


Önköltség és egyéb díjak

165.000.- Ft/félév

További információk

Papadopuloszné Nagy Andrea

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6767
Email: nagy.andrea@uni-bge.hu

 

Kecskés Magdolna

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6600/6912
Email: kecskes.magdolna@uni-bge.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM