Keresés:
Események
«2020. július»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

STRATÉGIAI KOMPETENCIAMENEDZSMENT (E-000650/2014/D003)
Képzési szint
Felnőttképzés
Képzési hely(ek)
PSZK Budapest
Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzés célja

Felnőttképzési nyilvántartásbavételi szám: E-000650/2014

Képzési engedélyszám: E-000650/2014/D003

A munkahelyi, munkavállalói kompetenciamenedzsment fogalom és használatának, stratégiai jelentőségének megsimertetése. A hatékony problémamegoldás folyamatának, hatótényezőinek megismerése. A kompetenciafejlesztés a vállalkozás életében betöltött szerepének, jelentőségének, és módszereinek megismertetése. A DACUM (Developing A CurriculUM) módszertan és a kompetenciatérkép használatának megismerése, gyakorlása. A munkahelyi jóllét jelentőségének, és az ezt szolgáló Change workshop módszerének megismerése, kipróbálása.

Képzés fő jellemzői

A tréning a kompetencia-menedzsment fogalomkörét járja körül. Az első rész a témakör elméleti keretrendszerét mutatja be, döntően vállalati, stratégiai megközelítésben. Megjelennek továbbá az egyes funkcionális területek kompetencia fejlesztés relevanciái is, így a HR, IT és a logisztika területe kerül fókuszba. A második részben elhangzottak, amelyben a szervezeti tanulás és –fejlesztés módszertani eszközei jelennek meg, a gyakorlati megvalósításhoz nyújtanak segítséget.

Képzési idő

31 óra engedélyezett formában, áfamentesen (egyéni igények alapján az időtartam alakítható)

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Stratégiai kompetenciamenedzsment

Felvételi követelmények

Önköltség és egyéb díjak

A tréninget 8 fő esetében indítjuk. Ebben az esetben a tréning ára 1 fő résztvevő részére 190.000 Ft/fő.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat tréningeinkre az árajánlatkérő lap elküldésével!

További információk

ÍZELÍTŐ A TRÉNINGBŐL:

Kompetencia- és tudásmenedzsment rendszerek a humánerőforrás gazdálkodásban

Az emberi erőforrás menedzsment területén kulcsfontosságúvá vált az egyén és a szervezeti kompetenciák azonosítása, valamint ezek megfelelő nyilvántartása annak érdekében, hogy alapul szolgáljon más HR feladatok ellátásához, és a munkavállalók, valamint a szervezet folyamatos fejlesztéséhez. Ennek jelentőségét és informatikai támogatottságának lehetőségét mutatja be a következő fejezet.
A szervezeteken belül az emberi erőforrás gazdálkodás (HRM) a munkavállalók egyéni termelékenységének mérésétől a stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás felé mozdult el, amelynek középpontjában a kompetenciafejlesztés, az emberi tanulás és tudás- menedzsment, valamint a tanuló szervezetek állnak (Berardine 1997, Hagan 1996, Nordhaug 1993).
A stratégiai kompetencia menedzsment egyre nagyobb szerepet játszik az innovatív szervezeteknél, és döntő lehet a stratégiai előny fenntartásában (Davenport és Prusak 1998). A növekvő globalizáció fokozódó versenyt és dinamikusabb piacokat jelent, de egyben lehetőséget kínál a szervezet kompetencia potenciáljának növelésére a különböző földrajzi helyeken fellelhető, globális munkaerő kompetenciáinak kihasználásával (Borghoff és Pareschi 1998). Éppen ezért szükséges a stratégiai kompetencia menedzsmentnek kiemelt szerepet biztosítani (Bergenhenegouwen, Horn és Mooijman 1998, Niederman 1998, Pickett 1998).

 

Kompetencia és kompetenciamenezsment eszközök

A kompetencia szó jelentése
A kompetens személy képes a feladatai ellátására, problémák megoldására, munkavégzésének javítására és fejlesztésére.

Kompetenciafejlesztés
Az egyén tudásának, készségeinek és hozzáállásának fejlesztése olyan módon, hogy a szervezet célkitűzéseinek és stratégiáinak megvalósítását legmegfelelőbben szolgálja.

Az alábbiak figyelembevételével:

  • a kompetencia bizonyított képesség, amely a tudást, a készségeket és a hozzáállást foglalja magában.
  • képesnek kell lenni arra, hogy a tudást tettekre váltsuk!

A kulcskérdés: Mire vagyunk képesek, nem pedig az, hogy milyen tudással rendelkezünk.

 

A kompetenciakészlet tervezésének módszertana

Egy vállalkozás versenyképességét kétharmad részben szociális kompetencia tőkéje és annak kezelése határozza meg. A kompetencia- menedzsment nem csak a szellemi tőkével kapcsolatos információk összeállítását és dokumentálását igényli, hanem a fejlesztésre vonatkozó rendszeres megbeszéléseket, lehetőség szerint munkahelyi tanácsadást és mentorálást, valamint a kompetenciafejlesztő partnerekkel, például oktatási intézményekkel való együttműködést is.

A szellemi tőkével kapcsolatos információk összeállításához és dokumentálásához, valamint a fejlesztési megbeszélésekkel kapcsolatban a szervezet meglévő kompetenciáira vonatkozó átfogó kép kialakításához a következő eszközök kerülnek felhasználásra.

 

 

A tréningekről érdeklődni lehet:

Bővebb  információ és kapcsolattartó:

Horváth  Rita

oktatás-  és vizsgaszervező

horvath.rita@uni-bge.hu

Telefon:  (+36) (1) 469 6702

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM