Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Szaknyelvpedagógia - A 2020/2021. tanév őszi félévében nem hirdetjük!
Képzésvezető
Dr. Hegedűs Gyula PhD
Szükséges végzettség
Diploma
Képzési szint
Szakirányú továbbképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Nyelv
Magyar
Munkarend (tagozat)
Levelező
Finanszírozási forma
Önköltséges

Képzés célja

A képzés célja olyan szakemberek képzése és továbbképzése, akik a szaknyelvoktatás elméleti és Gyakorlati területein hivatásszerűen dolgoznak vagy dolgozni kívánnak. A célcsoport elsősorban idegennyelv-tanári diplomával, másodsorban a gazdaságtudományok területén felsőfokú diplomával rendelkező oktatással vagy oktatásszervezéssel foglalkozó diplomások köre.

Képzés fő jellemzői

A képzés formája levelező tagozat, a képzés időtartama két félév. A képzés fő tanulmányi területei: elméleti szaknyelvpedagógia, gazdasági ismeretek, a szaknyelvoktatás módszertana, szaknyelvi kommunikáció, interkulturális tanulmányok. A képzés a szaknyelvpedagógia elméleti és szakmódszertani ismeretein túl a szükségletelemzésen alapuló tantervfejlesztés, programértékelés, szaknyelvi tananyagírás és nyelvtudásmérés területeit is tárgyalja, mindezt a gazdasági szaknyelv szakmai tartalmain keresztül. Az alternatív tárgyak választásával a hallgatók egy-egy témakörben jobban elmélyíthetik ismereteiket. 

Képzési idő

2 félév

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Szaknyelvoktató és szaknyelvpedagógiai szakértő

Elhelyezkedési lehetőségek

Szaknyelvpedagógiai szakképzettségre elsősorban azoknak az oktatóknak és tanároknak van szüksége, akik szakmai idegennyelv- használatot tanítanak az iskolarendszerű közép- és felsőfokú oktatásban, valamint a felnőttképzés különböző formáiban. Az oktatáson túl a szaknyelvpedagógiai végzettség alkalmas arra, hogy megalapozza az ún. szaknyelvi vizsgarendszerek vizsgáztatási és vizsgafejlesztési elméletét és gyakorlatát. A végzettség felkészíti a szakembereket az önálló tananyagfejlesztésre, a különböző szakmai területeken elvárható idegen nyelvi készségek fejlesztésére, alkalmas oktatóanyagok kidolgozására. A képzés elméleti  tananyaga megalapozza a szükségletelemzésre alapuló tervezést, kurzusfejlesztést. A végzett szakemberek oktatásszervező, tervező, irányító munkakörökben is alkalmazhatják megszerzett ismereteiket.

Felvételi követelmények

 

Szakirányú továbbképzésre az vehető fel, aki gazdaságtudományok, bölcsészettudományok vagy pedagógusképzés területén min. alapképzésben (korábbi rendszerben főiskolai végzettség) szerzett fokozattal és szakképzettséggel rendelkezik.

Azoknál a jelentkezőknél, akik a képzés nyelvéből nem rendelkeznek nyelvtanári végzettséggel, a felvétel feltétele a képzés nyelvéből szerzett 10 évnél nem régebbi min. B2 (középfokú) nyelvtudást igazoló bizonyítvány vagy ennek megfelelő szintű nyelvtudás.

Felvételi vizsga nincs.

 A jelentkezési laphoz csatolni kell:

  • az egyetemi (főiskolai) oklevél másolatát (az eredetit a beiratkozáskor kérjük bemutatni),
  • a nyelvvizsga meglétét igazoló okiratot (ha van).

 

Jelentkezni lehet  az online jelentkezési lap kitöltésével. 

Felsőfokú végzettségét tanúsító oklevélének másolatát szíveskedjék csatolni az online jelentkezéskor.

Az eredeti egyetemi (főiskolai) oklevelet a beiratkozáskor kérjük bemutatni.

Önköltség és egyéb díjak

150.000.-Ft/félév 

További információk

Papadopuloszné Nagy Andrea

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6767
Email: nagy.andrea@uni-bge.hu

 

Kecskés Magdolna

oktatásszervező
Telefon: +36-1-469-6600/6912
Email: kecskes.magdolna@uni-bge.hu

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM