Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Turizmus-vendéglátás német nyelven
Képzésvezető
Dr. Nagy Adrienne
Szükséges végzettség
Érettségi
Képzési szint
Alapképzés
Képzési hely(ek)
KVIK
Nyelv
Német
Munkarend (tagozat)
Nappali
Finanszírozási forma
Magyar állami ösztöndíjjal támogatott, Önköltséges

Képzés célja

A széles körű, magas színvonalú elméleti képzésre alapozva gyakorlatorientált, több idegen nyelven kommunikálni képes turisztikai szakemberek képzése. Ennek megfelelően a turizmus szervezésére, menedzselésére, non-profit tevékenységeire, üzleti vállalkozások létesítésére és működtetésére felkészült, kiemelten az idegenforgalmi KKV-k számára önállóan vezetni tudó felsőfokú végzettségű idegenforgalmi és szállodai szakemberek képzése, akik az Európai Unión belül és kívül is versenyképesek.

 

Képzés fő jellemzői

Nappali munkarendű közgazdász alapképzés

Állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formában

 A képzés fő jellemzői:

  • végzettségi szint: alapfokozat (baccalaureus; bachelor; rövidítve: BSc)
  • szakképzettség: közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon
  • a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Economist in Tourism and Catering
  •  

Képzési terület: gazdaságtudományok

Képzési ág: üzleti

Képzési idő: 8 félév, a 7. és 8. szemeszterben a hallgató összefüggő, képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatát tölti.

A képzés a kempteni egyetemmel (Kempten University of Applied Sciences) együttműködésben és az Európai Bizottság támogatásával jött létre. A képzésen a társfőiskolákról és egyetemekről meghívott külföldi vendégtanárok (pl. Németország, Ausztria), valamint az idegenforgalmi szakmában dolgozó menedzserek is oktatnak.

 

A képzés további jellemzői:

  • az oktatás német nyelven folyik
  • magas óraszámban tanulnak a hallgatók még egy idegen nyelvet
  • a hallgatók összefüggő szakmai gyakorlaton vesznek részt Magyarországon és/vagy külföldön

 A 7. és 8. féléves összefüggő szakmai gyakorlattal kiegészített képzés során a hallgatók magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretek birtokába jutnak. A jól felkészült szakemberek kibocsátása érdekében a gazdasági élet igényeit figyelembe vevő korszerű tananyagokkal és képzési rendszerrel várjuk a hozzánk jelentkezőket.

Tanulmányaik kezdetén alapozó tantárgyakat vehetnek fel a hallgatók, pl. közgazdaságtan, gazdasági matematika, informatika, pénzügy, marketing, jogi ismeretek, stb. A második félévet követően történik a specializáció választása. A specializáción sajátíthatják el a szakmai ismereteket, pld. a turisták elszállásolásával, ellátásával, utaztatásával, a szabadidő eltöltésével, a rendezvényszervezéssel, turizmusfejlesztéssel, területfejlesztéssel összefüggő tevékenységek folyamatainak tervezését, szervezését, gazdálkodását, irányítását.  Az alternatív tantárgyak választásával a hallgatók egy-egy témakörben jobban elmélyedhetnek, és további specializálódásra is van lehetőségük.

 A tanterv részét képezi egy összefüggő szakmai gyakorlat (szállodákban, utazási irodákban, idegenforgalmi információs irodákban, kongresszusi központokban, önkormányzatnál, közlekedési vállalatnál, rendezvényszervező cégnél, regionális marketing irodánál stb.) Magyarországon vagy/és külföldön.

 A tanulmányi idő alatt számos lehetőséget biztosítunk a nyelvtanulásra. A jelentkező több nyelvből választhat (német, orosz, olasz, spanyol, francia).

  Választható specializáció:

  • Utazás- és rendezvényszervezés,

 Az Utazás- és rendezvényszervezés specializáció képzési célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és széles ismeretkört átfogó specializációjú tudásuk birtokában képesek a turizmus-szállodaipar, illetve az utazási vállalkozások és rendezvényszervezés területén felmerülő tevékenységek végzésére, irányítására, szervezésére, továbbá képesek szakmai kis- és középvállalkozások létrehozására, vezetésére; megszerzett tudásuk birtokában biztonsággal látják el a szállodai, utazási, rendezvényszervező közép- és nagyvállalatok különböző vezetési pozícióit, alkalmasak a területi  irányítási rendszerben levő feladatok ellátására.

Képzési idő

8 félév

Oklevélben szereplő végzettség megnevezése

Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon

Elhelyezkedési lehetőségek

A fenti tartalmú képzéssel hallgatóink alkalmassá válnak a turizmus egyéni és társas vállalkozásainak működtetésére. Az itt végzett szakemberek elhelyezkedhetnek a turisztikai vállalkozásoknál (szálláshely szolgáltatók, utazási irodák, rendezvényszervező cégek, közlekedési társaságok), a turizmus non-profit szervezeteinél, a közigazgatás idegenforgalmi területein. Az idegen nyelven történő oktatás lehetővé teszi, hogy végzett hallgatóink jobb eséllyel helyezkedhetnek el az EU, illetve más országok munkaerőpiacain is.

 

Felvételi követelmények

A www.felvi.hu oldalon található elektronikus Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2021. részletesen tartalmazza a felvételi követelményeket.

Önköltség és egyéb díjak

Az önköltséges helyek számát a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2021. című kiadvány tartalmazza. Az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók önköltséget és egyéb díjat fizetnek. Az önköltség összege a 2021/2022. tanévben 310.000 Ft/félév, továbbá 160.000 Ft/félév idegen nyelvi képzési hozzájárulást kell fizetni a német nyelvű képzésben részt vevő állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatóknak egyaránt.

A képzés állami ösztöndíjas képzési formában is indul.

További információk

BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

1054 Budapest, Alkotmány u. 9-11.

 

Lőrinczné Esztergomi Sylvia

Hallgatói Szolgáltatási Osztály

Telefon: +36-1-374-6200/297. mellék

E-mail: felveteli.kvik@uni-bge.hu

 

Bartháné Koren Ildikó

Telefon: +36-1-374-6200/373. mellék

E-mail: BarthaneKoren.Ildiko@uni-bge.hu

 

 

További felvilágosítás

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM