Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Biztos Jövő ösztöndíj pályázati felhívás - 06.03.
2020.06.03

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2019/2020. tanév 2. félévére

 

A pályázat célja

A „Biztos jövő ösztöndíj” támogatás célja, hogy az Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tehetséges, szakmailag elkötelezett és a közösségi munkában is részt vállaló önköltséges bölcsész-, gazdaság-, és társadalomtudományi alapképzésen tanulmányokat folytató hallgatói részére tanulmányaik folytatásához pénzügyi támogatást biztosítson. Az ösztöndíj pályázat útján érhető el, forrása az intézmény saját bevétele.

A támogatás a lezárt félévet követően egy félévre adható, melynek mértéke a képzésen megállapított önköltség 100%-a, 50%-a, vagy 25%-a. A dékán a rendelkezésre álló pénzügyi források figyelembevételével határozza meg a beérkezett pályázatok alapján, hogy hány hallgató nyerheti el az ösztöndíjat.

 

A pályázok köre

A bölcsész-, gazdaság-, és társadalomtudományi alapképzésen nappali munkarendben tanulmányokat folytató önköltséges hallgatók pályázhatnak, akiknek a hallgatói jogviszonya a BGE-n 2012 szeptemberében, vagy ezt követően jött létre.

 

A „Biztos jövő ösztöndíj” pályázat útján nyerhető el a beiratkozást követő második aktív félévtől, mely ösztöndíj támogatás maximum egy félévre biztosítható. Ugyanazon hallgató a következő félévre új pályázatot adhat be.

 

A pályázat benyújtásának feltétele az aktív hallgatói státusz és az adott szak mintatantervében előírt összes kredit időarányosan legalább 90%-ának teljesítése.

 

A tanulmányait nem a mintatanterv szerint teljesítő, a képzési időt túllépő, továbbá újra felvett hallgató nem nyújthat be pályázatot. Nem pályázhatnak azon hallgatók, akiknek a hallgatói jogviszonya 2012 szeptembere előtt jött létre a BGE-en, és 2012. szeptemberben, vagy azt követően új felvételi eljárással ugyanazon a szakon új hallgatói jogviszonyt létesítettek, kivéve, ha a hallgató másik szakra nyert felvételt és nem kérte az adott félévben a BGE-en korábban szerzett kreditjei beszámítását.

 

A gyakorlati félév idején a Biztos jövő ösztöndíjra pályázat nem nyújtható be.

 

A támogatásban az a hallgató részesülhet, akinek az előző félévi korrigált kreditindexe eléri a 3,5-ös értéket. Egy adott kar tekintetében a dékán eseti jelleggel magasabb minimumértéket is megállapíthat.

 

A pályázat tartalmi követelményei

 

  • a Modulo rendszerben kitöltött pályázati formanyomtatvány, amely magában foglalja
  • a hallgató nyilatkozatát arról, hogy milyen egyéb BGE által biztosított támogatásban részesül a 2019/2020. tanévben.

 

A nyertes pályázó számára támogatás a lezárt félévet követően adható, melynek mértéke a pályázó részére kiírt önköltség 100%-a, 50%-a, vagy 25%-a.

 

Pályázat beadási határidő: 2020. július 1. 23 59 óra

Az érvényes pályázatokat a kari Értékelő Bizottság rangsorolja, melynek figyelembevételével a dékán hozza meg az odaítélésről a döntést. A döntés eredményéről a pályázók a tanulmányi rendszeren keresztül kapnak értesítést, az Oktatási Igazgatóság öt munkanapon belül gondoskodik a hallgató részére az elnyert támogatás egy összegben történő utalásáról.

 

A pályázat értékelésének, döntésének határideje: 2020. július 13.

A sikeresen pályázó hallgatók kiértesítésének határideje: 2020. július 17.

 

Bővebb információ a kari Hallgatói Szolgáltatási Osztály ügyintézőinél kérhető és a BGE honlapján (http://www.uni-bge.hu) is megtalálható. 


A pályázati felhívás mellékletei:

1. sz. melléklet: Modulo pályázati adatlap (csak 2020. június 4. 12 órától adható be)

2. sz. melléklet: Hallgatói nyilatkozat a pályázati feltételeknek való megfelelésről, mely a Modulo pályázati adatlap részét képezi

3. sz. melléklet: A pályázat értékelési pontrendszere

4. sz. melléklet: Pályázati értékelő lap (lásd a Moduloban)

5. sz. melléklet: Kari összesítő adatlap a BIJŐ ösztöndíj pályázatokról (lásd csatolva)

 

 

Budapest, 2020. június 03.

 

 

Prof. Dr. Heidrich Balázs

rektor 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM