Keresés:
Események
«2020. június»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Business Diplomacy workshop és képzés a Budapesti Gazdasági Egyetemen
2019.05.13

Gazdaság és diplomácia Közép- és Délkelet-Európában címmel rendeztük meg 2019. május 9-én Magyarország első Business Diplomacy Workshopját. Az üzleti diplomácia jelentősége a globalizálódás következtében jelentősen megnövekedett, ami az Egyetem 2019. szeptemberben induló nemzetközi tanulmányok mesterképzésében is kiemelt szerepet kap.

Gazdaság és diplomácia Közép- és Délkelet-Európában témában tartottuk Magyarország első Business Diplomacy workshopját a Külkereskedelmi Kar szervezésében, az Egyetem Kutatási Alapjának támogatásával. A workshopon összesen 120 diplomata, üzletember, egyetemi oktató és hallgató ismerkedhetett meg új diplomáciai kihívásokkal. A rendezvényen Suha György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa Magyarország külgazdasági prioritásait, Lajtai Roland a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese a HEPA stratégiáját, míg Kiss Rajmund nagykövet, a BGE nemzetközi tanulmányok mesterképzésének oktatója a gazdaság- és üzleti diplomaták gyakorlati tevékenységét ismertette.
Napjainkra az interdependencia, a globalizáció folyamatával és a transznacionális hálózatok kialakulásával a földünk egyetlen világgazdaság vált, a vállalatok közvetlenül érintkeznek egymással, saját lobbistát, üzleti diplomatát alkalmaznak érdekeik érvényesítésére. Az üzleti diplomaták fontos szerepet játszanak a működőtőke-áramlások növelésében, a beruházások előkészítésében és gyakorlati megvalósításában.
A változó piaci igényekre reagált Külkereskedelmi Karunk, mikor a tíz éve sikeresen futó nemzetközi tanulmányok mesterképzésünket 2019. szeptembertől új profillal, Business Diplomacy fókusszal indítja magyar és angol nyelven, nappali és levelező képzésben. A képzés szerves részeként további Business Diplomacy workshopokat is szervezünk.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM