Keresés:
Események
«2020. november»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Friss információk az online átállás kapcsán hozott aktuális intézkedésekről
2020.11.12

Tisztelt Hallgatóink!

Ahogy arról már korábban értesítettük Önöket, a kormány döntése (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) alapján november 11-től az egyetemek, így a BGE is, online oktatásra állt át. Az intézkedés egyelőre 30 napra szól, ezért jelenleg nem tudunk minden kérdésben teljeskörű tájékoztatást adni (pl. a vizsgaidőszak részletszabályairól). Ezekről a későbbiekben értesítjük Önöket.

Jelenleg az alábbi intézkedéseket tesszük:

1. Oktatás

Valamennyi kurzusunk online formában folytatódik. A tárgyteljesítési követelményekben csak technikai változtatások lehetségesek, tartalmiak nem. Az átállásnak nincs hatása a félévi időbeosztásra és határidőkre, azaz a tanév rendjében szereplő dátumok változatlanok.

2. Szakmai gyakorlat

Amennyiben egy folyamatban levő szakmai gyakorlat megszakad a járvánnyal összefüggő okból (pl. a munkahely részéről felmondott gyakorlat, karantén esetén stb.), azt vis maiorként kezeljük és a gyakorlat további részének teljesítésétől eltekintünk. Azok a hallgatók, akik munkatapasztalatot szeretnének elismertetni szakmai gyakorlat helyett, pár napon belül le tudják adni erre vonatkozó kérvényüket.

3. Szakdolgozat

A szakdolgozatok leadása kizárólag elektronikusan történik, a Moodle-rendszeren keresztül.

4. Vizsgaidőszak

A fenti rendelet időbeni hatálya egyelőre nem terjed ki a vizsgaidőszakra. Ugyanakkor az online oktatás jelenlegi időszaka közvetlenül a vizsgaidőszak előtt ér véget, a vizsgaszervezés kérdése pedig nem maradhat függőben egészen addig. Ezért a jelenlegi ismereteinkre alapozva úgy döntöttünk, hogy a vizsgákat online formában bonyolítjuk le.

5. Kollégium

A kollégiumokban lakó hallgatóinknak az online oktatás időszakára minden holmijukkal együtt ki kell költözniük a kollégiumból, melynek határideje 2020. november 16-a 18 óra. A külföldi állampolgárságú hallgatókra nem vonatkozik a kiköltözési kötelezettség. A magyar állampolgárságú hallgatók kérelmezhetik a kollégiumban való maradásukat, rektori méltányosság alapján ("Kollégiumi bentmaradás - méltányossági kérelem (veszélyhelyzet)" – ez nem számít a HKR szerinti méltányossági kérelmek körébe).

A kérelmet az alábbi indokokra hivatkozva lehet beadni:

  • Részvétel duális képzésben.
  • Részvétel szakmai gyakorlaton.
  • A megélhetéshez elengedhetetlen munka folytatása.
  • Veszélyeztetett családtag van abban a háztartásban, ahová a hallgató költözni tudna.
  • Egyéb méltánylandó szempont.

A kérelem beadási határideje: 2020. november 13-a 12 óra. Az elbírálásra 24 órán belül kerül sor.

Azok a hallgatók, akik engedélyt kapnak a maradásra, az eddigi kollégiumukban lakhatnak továbbra is, az alábbiak figyelembe vételével:

  • A KVIK-en az egyik szint karanténnak lesz fenntartva, itt lesznek elhelyezve a fertőzött, de kórházi kezelést nem igénylő hallgatók (elsősorban a külföldiek).
  • Előfordulhat, hogy a későbbiekben a kormány igényt tart valamelyik kollégiumunkra a járvány miatt. Erre vonatkozó konkrét igényt még nem jeleztek számunkra, de ha ez mégis bekövetkezik, az ott lakóknak is kell költözniük.

6. Könyvtár

A BGE könyvtárai nyilvános könyvtári ellátást nem folytathatnak, de az Egyetem polgárait előzetes bejelentkezés alapján fogadhatják a járványügyi intézkedések betartatása mellett.

7. Hallgatói ügyintézés

A tavaszi időszaktól eltérően, az Egyetem épületei nem lesznek zárva a hallgatók számára, így be lehet jönni ügyintézés céljából. Elsődlegesen azonban az elektronikus ügyintézést javasoljuk. A leggyakoribb ügytípusokra on-line nyomtatványokat fogunk kialakítani az e-mail forgalom csökkentése érdekében. Bővebb információkat a hallgatói Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK Hallgatóknak) között fognak találni pár napon belül.

8. Ösztöndíjak

A járvány miatt nehéz helyzetbe került hallgatók ebben a félévben is pályázhatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra. Az állami ösztöndíjas hallgatók számára a pályázat nyitva áll, az önköltséges hallgatók pályázatát – amit a BGE saját forrásból biztosít – hamarosan megnyitjuk.

 

Kérjük, hogy a legfrissebb információkért továbbra is kísérjék figyelemmel a Neptunt és Egyetemünk weboldalát!

 

Vigyázzanak magukra!

Üdvözlettel,

A BGE Vezetősége


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM