Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Innovációs területen is erősít a BGE
2020.01.09

A BGE innovációs képességének fokozására, a fiatalok vállalkozói szemléletének erősítésére, és a vállalatokkal való még szorosabb együttműködések kialakítása érdekében stratégiai és innovációs rektorhelyettesi pozíciót hozott létre, melynek ellátására 2020. január 1-től Dr. Radácsi Lászlót, a BGE korábbi vállalkozásfejlesztési igazgatóját kérte fel az intézmény rektora.

Az Egyetem már korábban stratégiai célként fogalmazta meg, hogy partneri együttműködésekre törekszik a vállalkozásokkal, és minden eszközzel segíti a hazai kkv-szektort. A BGE most új szintre emeli ezen törekvéseit, hiszen az új vezetési struktúrájában magasabb szintű akadémiai támogatást és koordinációt kapnak a vállalkozásfejlesztéshez, az innovációhoz és a vállalati partnerségekhez tartozó területek. Az új rektorhelyettes feladata lesz többek közt az egyetemi innovációs tevékenység irányítása, a vállalkozói kultúra terjedését segítő tevékenységek szakmai irányítása, illetve a BGE vállalati, kormányzati és szakmai kapcsolatainak koordinálása, valamint részvételének erősítése a releváns hazai és nemzetközi szervezetekben és cselekvési programokban.

„Biztos vagyok benne, hogy az innovációs tevékenységek legmagasabb szintű akadémiai támogatása pozitív lendületet hoz a BGE életében. Az új vezetési struktúra kialakításával a célunk, hogy a BGE tudásgyarapító és tudásmegosztó intézményként is proaktív szerepet töltsön be a magyarországi innovációs ökoszisztémában” – emelte ki Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Dr. Radácsi László szerint „a pozíció létrehozása azért fontos, mert az innovációs erőfeszítések intézményen belüli erősítése és összefogása fokozza az Egyetem társadalmi hatását. De a változás nemcsak nekünk lényeges, hiszen a vállalati partnerek számára hamarosan egy átláthatóbb kapcsolódást lehetővé tevő rendszer jön létre, így a vállalkozások egyszerűbben találhatnak utat az oktatás és kutatás világához. Ezzel újabb területen tudunk értelmet adni az ’alkalmazott tudományok egyeteme’ státuszunknak.”

A BGE eddig Dr. Radácsi László által irányított vállalkozásfejlesztési kiválósági központját, a Budapest LAB-et a továbbiakban a Központ eddigi tudásmenedzsment vezetője, Timár Gigi vezeti.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM