Keresés:
Események
«2019. április»
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Kassai delegációt fogadott a BGE
2019.04.01

Egyetemünk Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye, köszönhetően annak, hogy folyamatosan törekszünk a nemzetközi kutatási és innovációs lehetőségek bővítésére, a nemzetközi oktatási környezet megteremtésére, és a hallgatói és oktatói mobilitás, valamint a külföldi hallgatók rész vagy teljes idejű képzésének növelésére új lehetőségek feltárásával és kialakításával.

Ezen folyamat következő állomásaként, március 26-án Szlovákia egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye, a Kassai Műszaki Egyetem (Technical University of Kosice) tett látogatást Markó utcai épületünkbe.

 A magyar delegáció nevében jelen volt Prof. Dr. Heidrich Balázs rektor, Dr. habil. Szabó Zoltán nemzetközi igazgató, Dr. Szegedi Krisztina tudományos rektorhelyettes, Dr. Csillag Sára dékán asszony, Dr. Király Gábor dékánhelyettes, Dr. Mészáros Ágnes, Dr. Neszmélyi György Iván és Dr. Réthi Gábor, mint a GKZ, KVIK, illetve PSZK kari nemzetközi vezetői, valamint varga László projektmenedzser.

A jelenlegi látogatás legfőbb célja a kölcsönös kapcsolatfelvétel és az egyetemek megismerése volt, valamint a találkozón külön hangsúlyt fektettek a kutatási együttműködések fontosságára is, melyet a jövőben mindkét fél szorgalmazni szeretne.

A találkozó így nem csak mobilitási lehetőségek kialakításának értelmében volt nagy előrelépés, de a kiválósági központok munkássága is előtérbe kerülhetett. Az eseményen Dr. Csonka László képviselte a Kibergazdaság Kiválósági Központunkat, míg Dr. Géring Zsuzsanna ismertette a Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ keretin beül működő kutatási projekteket és együttműködés lehetséges területeit.

A közös kapcsolatfelvétel a májusban megrendezett V4 rektori konferencián indult, ahol közel 120 egyetemi vezető, résztvevő képviselte a V4 országokat.