Keresés:
Események
«2019. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 2019/2020
2019.05.29

Az oktatásért felelős miniszter döntése szerint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv) 64. § (5) bekezdése, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Kormányrendeletben foglaltak szerint a 2019/2020. tanévre a

 

Budapesti Gazdasági Egyetem

pályázatot hirdet 21 fő részére

a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerésére.

 

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra az intézmény azon teljes idejű alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatói pályázhatnak, akik

a)     jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek és legalább 55 kreditet megszereztek,

b)     a szakon előírt mintatanterv összes kreditjeinek időarányosan legalább 90 %-át teljesítették, továbbá

c)     az előző két egymást követő, lezárt, aktív félévben legalább 4,00-es kreditindexet ért el a két félév átlagában és a hivatkozott két félév valamelyikében tudományos, illetve egyéb szakmai munkát végzett (pl.: TDK, szakkollégium, publikáció, stb.).

 

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban tanulmányi és szakmai eredményeik magas színvonalának megtartása céljából a felsőoktatási intézmények azon hallgatói részesülhetnek, akik

‒         kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, továbbá

‒         szakmai területen kimagasló munkát végeztek (pl.: TDK tanulmányi versenyeken való részvétel, közéleti, szakkollégium, sport tevékenység, stb.) a 2018/2019-as tanévben.

 

A Hallgatói Követelményrendszer (továbbiakban: HKR) 91. §-a részletesen szabályozza a pályázati feltételeket, és a meghirdetést, az elbírálás részleteit a pályázati kiírás tartalmazza.

 

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat – a felsőoktatási intézmény által javasolt rangsor figyelembe vételével – az oktatásért felelős miniszter személyre szólóan adományozza. A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj folyósítása a pályázást követő tanévet meghaladóan nem ütemezhető át! A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj havi összege az Nftv. 114/D § (1) bekezdés c) pontja alapján 40.000.-Ft/fő/hó.

 

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj max. egy tanév időtartamára (10 hónapra) adható. Az alap-, és mesterképzésen résztvevő hallgatók pályázatát elkülönítetten kell kezelni, és külön-külön kell javaslatot tenni az ösztöndíj adományozására.

 

Amennyiben a hallgató jogviszonya az Nftv. 59. § (1) bekezdésében meghatározottak szerint megszűnik vagy szünetel – kivéve, ha az alapfokozat megszerzését követően a soron következő félévben mesterképzésre nyer felvételt és folytatja tanulmányait – számára a nemzeti felsőoktatási ösztöndíj tovább nem folyósítható.

 

Abban az esetben, ha az ösztöndíjra pályázó, de elutasított hallgató a fenti feltételek és az intézményi keretszám alapján érdemes és jogosult az ösztöndíjra, de intézményi eljárási hiba folytán nem nyerte el azt, és e tény jogorvoslati eljárás keretében megállapítható, az oktatásért felelős miniszter – az intézmény hallgatói előirányzatának vagy saját bevételének terhére – jogosult ezen hallgató részére nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat adományozni.

 

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat elnyert hallgató nem zárható ki a tanulmányi ösztöndíj támogatásból.

 

A pályázat benyújtásának határidejét a BGE pályázati kiírásban határozta meg, mely 2019. július 3. 12:00 óra

 

A pályázat leadási helye: Hallgatói Szolgáltatási Osztály.

 

A részletes felhívás és a jelentkezési lap itt található.

 

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM