Keresés:
Események
«2020. május»
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Tájékoztatás új támogatási formákról 05.06.
2020.05.06

Kedves Hallgatóink!

 

Immáron harmadik hónapja folyik a digitális távoktatás. Több ezer Teams csoport alakult, folyamatosan zajlanak az online előadások, szemináriumok, nyelvórák, tanulást támogató rendszereink egy percet sem pihennek. Oktatóink továbbra is mindent megtesznek a félév zavartalan befejezéséért, kreatívan és lelkesen dolgoznak további megoldásokon.

A koronavírus adta helyzet mindannyiunk életét, mindennapjait megváltoztatta, és lassan az élet minden területére hatással van. A Budapesti Gazdasági Egyetem a jelenlegi gazdasági helyzetben – többek között újonnan létrehozott ösztöndíjjal, befizetési haladékokkal, könnyített követelményekkel – kiemelten kívánja támogatni hallgatóit tanulmányaik folytatásához, sikeres befejezéséhez.

 

A BGE legújabb intézkedései, támogatási lehetőségek:

 • Szociális alapú ösztöndíj önköltséges hallgatók számára: az Egyetem új, kifejezetten a jelen válságos gazdasági helyzet miatt létrehozott egyedülálló támogatása olyan önköltséges hallgatók számára, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása.

  Alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges hallgató egyaránt részesülhetnek a támogatásban.

  A pályázati kiírás itt érhető el, az űrlap a Moduloban található.
 • Rendkívüli szociális ösztöndíj államilag finanszírozott hallgatóknak: állami ösztöndíjas hallgatók a HKR alapján továbbra is benyújthatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra vonatkozó kérelmet. Ez a korábbi támogatási forma továbbra is él, de a források átcsoportosítása révén még több hallgatót szeretnénk ezzel is támogatni.

  A pályázati űrlap a Moduloban érhető el.
 • Könnyítést vagy felmentést adunk azon követelmények teljesítése alól, amelyek a válsághelyzet miatt megnehezülnek (pl. biztosítottuk a szakmai gyakorlat korábban történő befejezésének lehetőségét).
 • A záróvizsgákat online tartjuk meg (részletes tájékoztatást később teszünk közzé).

  Útmutató a Teams használatához szóbeli vizsgák esetén.

 

A Kormány által meghozott főbb intézkedések:

 • 2020. május elsejétől elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Az 500 ezer forint maximum összegig felvehető támogatást december 31-ig igényelhetik a felsőoktatásban résztvevő hallgatók. 
 • Az állami ösztöndíjas hallgatók 2020-ban nem sorolhatók át önköltséges képzésre a 2020/2021-es tanév vonatkozásában.
 • Ugyancsak a gazdasági helyzetre való tekintettel, a Kormány lehetővé tette, hogy aki 2020. augusztus 31-e előtt teljesített vagy teljesít záróvizsgát, nyelvvizsga bemutatása nélkül is megkapja az oklevelét.

  Az oklevelek kiadásának menetéről értesítjük az érintetteket, illetve további információk itt találhatók.

 

 

A Kormány 101/2020. számú rendeletének további részletei az állami ösztöndíjas hallgatókra vonatkozóan itt olvashatók.

 

A Kormány rendelet kapcsán kiadott tájékoztató levele itt érhető el.

Az Egyetem továbbra is mindent megtesz azért, hogy a kialakult helyzetben a legtöbb segítséget tudja nyújtani.

Kérjük, továbbra is kövessék a folyamatosan frissülő általános és egyetemi intézkedéseket a honlapon!

 

Továbbra is vigyázzunk egymásra!

BGE Vezetősége


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM