Keresés:
Események
«2020. július»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Tájékoztató az őszi félév szakmai gyakorlatairól - 05.28.
2020.05.28

Tisztelt Hallgatónk!

 

A szakmai gyakorlatok teljesítésével kapcsolatban, a jelenlegi félévre vonatkozóan március közepén már hoztunk intézkedéseket. Azóta az esetek döntő többségét sikeresen megoldottuk. Még folyamatban van (a lezáráshoz közel) az ügyintézés azokban az esetekben, ahol a hallgatónak nem volt már lehetősége megkezdeni a szakmai gyakorlatot.

A 2020/21-es tanév őszi félévében teljesíteni kívánt szakmai gyakorlatokkal kapcsolatosan még több olyan tényezővel kell számolni, ami bizonytalanná teszi a helyzetet. Jelenleg úgy tudjuk, hogy a veszélyhelyzet jogilag hamarosan megszűnik, ami számos eddigi korlátozás feloldását vonja maga után. Ugyanakkor a gazdasági helyzet normalizálódása tovább tarthat, így a szakmai gyakorlati helyek kínálata pillanatnyilag meglehetősen szűkös. Továbbá nem állnak rendelkezésre megbízható prognózisok arra vonatkozóan, hogy miként alakul majd a járvány az őszi-téli időszakban.

Mindezért pillanatnyilag nem foglalkozunk azzal, hogy speciális szabályokat alakítsunk ki az őszi félévre vonatkozóan. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján természetesen fel vagyunk készülve arra, hogy a járványhelyzet esetleges újbóli súlyosbodása esetén gyors intézkedéseket tegyünk, kialakítva az adott helyzethez legjobban illeszkedő megoldásokat.

 

Ha Ön a 2020/21-es tanév őszi félévében szeretne gyakorlatot teljesíteni, az alábbiakat javasoljuk:

–        Számolja ki, mi az a legkésőbbi időpont, amikor meg kell kezdenie a gyakorlatát. A tanterve óraszámban vagy hetek számában határozza meg a gyakorlat hosszát, ezt az időtartamot illessze a tervezett befejezés dátumához. Amennyiben záróvizsgázni szeretne 2021. januárjában, a gyakorlatot legkésőbb 2020. december 31-ig javasoljuk befejezni.

–        Amikor gyakorlati helyet keres, legyen rugalmas a kezdési időponttal kapcsolatban. Lehet, hogy Ön úgy tervezte, hogy július 1-jén kezd, de csak szeptembertől talál helyet. Kérjük, hogy lehetőség szerint alkalmazkodjon az ilyen helyzetekhez.

–        Előfordulhat, hogy Ön csak olyan helyet talál, ami nem illeszkedik szorosan az Ön képzése szakmai profiljához. A körülményekre való tekintettel Egyetemünk rugalmasan kezeli majd a gyakorlati helyek előzetes elfogadását, azt azonban Önnek kell megítélnie, hogy szakmailag kellően felkészült-e az adott munkakör betöltésére.

–        Javasoljuk, hogy a gyakorlati helyek keresését az Egyetem új online Karrier Platformján kezdje, mely várhatóan június közepétől érhető majd el. A célunk az, hogy minden ajánlat, amit partnercégeinktől kapunk, itt elérhető legyen. Ezért arra kérjük partnereinket, hogy mielőbb tegyék közzé a következő időszakban esedékes gyakorlatok hirdetményeit.

–        Amennyiben Ön úgy tervezte, hogy gyakorlata során az Egyetem valamelyik kollégiumában fog lakni, további türelmét kérjük. A kollégiumok feletti rendelkezést még nem kaptuk vissza, azok használatának feltételeit még tisztázni kell.

 

Amennyiben a szakmai gyakorlattal kapcsolatban szervezési jellegű kérdése van, kérjük, keresse a Karrier Iroda munkatársait (GKZ: hszo.gkz@uni-bge.hu, KKK: liptai.rita@uni-bge.hu, KVIK: karrier.KVIK.mail@uni-bge.hu, PSZK: karrier.pszk@uni-bge.hu).

Bízunk abban, hogy az őszi félévet normál körülmények között valósíthatjuk meg. Amennyiben ez mégsem volna lehetséges, megtesszük a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy hallgatóink időveszteség nélkül folytathassák, illetve befejezhessék tanulmányaikat.

Kérjük, továbbra is kövessék a folyamatosan frissülő általános és egyetemi intézkedéseket a honlapon!

 

Köszönjük türelmét és együttműködését!

BGE Vezetősége


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM