Keresés:
Események
«2019. szeptember»
HKSzeCsPSzoV
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Kettős diploma lehetőségek
2014.06.25

A kettős diplomáddal komoly előnyre tehetsz szert a munkaerőpiacon!

Egy elismert nemzetközi intézmény oklevelének nagy presztízse van a munkaerőpiacon. A vállalatok szívesen alkalmaznak majd, ha kettős diplomád van, hiszen ez azt bizonyítja, hogy nem csak nagyon magas szinten beszélsz egy idegen nyelvet (és ismered a szaknyelvet is), hanem ismered egy másik ország gazdaságát, társadalmát, munkakörnyezetét, kultúráját is. Sajnos többnyire a külföldi tanulmányok nagyon sokba kerülnek, de nem kell feltétlenül hosszabb időre más országba költöznöd ahhoz, hogy megszerezd valamely jó nevű, távoli intézmény diplomáját. Ma már a magyarországi főiskolák és egyetemek is indítanak kettős diplomát (double degree) adó képzéseket, amelyeket elvégezve nem csak az itthoni, hanem a külföldi partnerintézmény diplomáját is megszerezheted. A kiszemelt felsőoktatási intézmények rangsorolásakor érdemes arra is figyelned, melyik intézmény kínál kiemelkedő szakmai karrierre is lehetőséget nyújtó kettős diplomát.

 

Kettős diploma = kétszer annyi képzési idő?

További nagy előny a kettős diplománál, hogy a képzési idő általában csak 1-2 félévvel hosszabb, mintha csak a magyarországi intézmény alapszakját végeznéd el - viszont nem egy, hanem rögtön két oklevelet is kapsz. A képzési idő során csak néhány félévet kell a külföldi partnerintézményben töltened, és arra is lehetőséget kaphatsz, hogy a szakmai gyakorlatodat is kint végezd – ez pedig később szintén felbecsülhetetlen előnyt jelent a munkaerőpiacon!

 

Tudtad, hogy a BGF-en lehetőséged van kettős diploma megszerzésére?


Gazdaságtudományi alap- és mesterképzések

Valamennyi BGF-es, gazdaságtudomány alap- és mesterszakos hallgatónak (akár a BGF-en szerezte alapszakos képzettségét, akár nem) lehetősége van 7 félév alatt a BGF és a brit Anglia Ruskin University (ARU) diplomáját is megszerezni. 

 

Kereskedelem és marketing alapszak

A kereskedelem és marketing alapképzési szakos hallgatók négy külföldi partnerintézmény oklevelét szerezhetik meg:

  • Hochschule Hof: a BGF hallgatói legalább két félévet tölthetnek az intézményben, ott töltik a féléves gyakorlatot és ott készítik el szakdolgozatukat is. A tárgyak felvehetők angolul is, de a kommunikációképes német nyelvtudás előfeltétele a részvételnek.
  • A Hochschule Kempten három félévet töltenek a kettős diplomát szerző diákok, és a féléves szakmai gyakorlatot is kint végezhetik. A tantárgyak ebben az intézményben is felvehetők angol nyelven, a kommunikációképes német nyelvtudás viszont előfeltétele a részvételnek.
  • Az Université du Havre partnerintézménynél egy vagy két szemesztert tölthetnek a hallgatók. Előfeltétel a kommunikációképes franciatudás, mivel a tárgyaknak csak kisebb része vehető fel angolul. A szakdolgozat nyelve viszont nem csak francia, hanem angol is lehet.
  • A University of Oviedo spanyol egyetemen a hallgatók angolul vagy spanyolul is elkészíthetik a szakdolgozatukat a kettős diploma megszerzéséhez.

 

Nemzetközi Gazdálkodás angol nyelvű alapképzése

  • Az Avans Hogeschool kettős diplomáját adó képzés hét féléves, ebből a hallgatók négy félévet Budapesten töltenek, és 20 hetes, bármely országban teljesíthető szakmai gyakorlaton is részt vesznek. A külföldi tanulmányok ideje alatt hallgatóknak a holland intézmény részére tandíjat kell fizetniük.
  • A Frankfurt University of Applied Sciences-en tanulmányokat folytató hallgatók a 3. és 4. félévet töltik a partnerintézménynél, a külföldi részképzéshez nem kapcsolódik külön többletköltség.

 

Nemzetközi Gazdálkodás francia nyelvű alapképzése

  • Université de Picardie Jules Verne-n a képzés szintén hét féléves. Az utolsó félévben a hallgatók szakmai gyakorlatot teljesítenek hazai és nemzetközi vállalatoknál, illetve külföldön. 
 
 
Részletesebb információkat a BGF Felvételi Tájékoztatójában olvashatsz: 

Felvételi 2014


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM