Chosen language
  HU - Magyar
  When you switch, the information available in that language is displayed.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
BGE a Közösségért
A BGE oktató és kutatóintézményként elkötelezett a tudásmegosztás iránt, és az egyetemi polgárokért vállalt felelősség mellett fontosnak tartjuk, hogy saját eszközeinkkel támogassuk a tágabb értelemben vett közösséget is. Ezért a közelmúltban létrehoztunk egy platformot, melyen belső közösségünk jelenleg létező szellemi termékeit tesszük elérhetővé egymás és a külvilág számára, továbbá önkéntes személyes felajánlásokat gyűjtünk. A BGE a Közösségért oldalban benne van minden, amelyet magunkról gondolunk: szakmaiság és felelősség – Egyetemünkért, a mintegy 17.000 hallgatónkért és a tágabb értelemben vett közösségért is.  


A koronavírus járvány mindannyiunk életére hatással volt és van az Egyetem falain kívül és belül egyaránt. A távoktatásra való átállás a BGE-t is kihívások elé állította, és büszkék lehetünk rá, hogy teljes belső közösségünk sikerrel vette az akadályokat. Ebben az időszakban a BGE-s oktatók, kollégák és hallgatók nemcsak számtalan akadályt küzdöttek le, de rengeteg újítást, innovációt és új tudást is létrehoztak.  Nálunk a BGE-n ezek a hónapok a megfeszített munka mellett azonban nagyban szóltak a közösségi kapcsolatok átalakulásáról, a segítségnyújtásról, az önzetlen cselekedetekről is. Úgy gondoltuk épp ezért, hogy:  

 • felmérjük, hogy a BGE közösségének tagjai a koronavírus járvány kapcsán milyen önkéntes tevékenységet végeztek és hogyan viszonyulnak az önkéntes munkához. 
 • létrehozunk egy platformot, melyen belső közösségünk jelenleg létező szellemi termékeit tesszük elérhetővé egymás és a külvilág számára, önkéntes személyes felajánlásokat gyűjtünk. 
A BGE és az önkéntesség 

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a belső közösség tagjai miként segítettek másoknak a vírushelyzet idején, ezért egy rövid felmérést készítettük. A kitöltők válaszai alapján: 

 • több mint 1/3-uk végzett önkéntes tevékenységet a veszélyhelyzet időszaka alatt, 
 • közel 40-en szakmai önkéntességgel, több mint 100-an pedig egyéb módon segítettek, például bevásárlással, kutyasétáltatással vagy épp egy segítő, támogató beszélgetéssel azoknak, akik hatósági karantén alatt voltak, 
 • a legtöbben egyéni módon, saját indíttatásból, közvetlen környezetüket támogatták, 
 • a megkérdezettek több mint fele a jövőben is tervezi az önkéntességet, függetlenül attól, hogy jelen helyzetben volt-e módja önkénteskedni, 
 • és végül, legalább 3.000+ órát töltöttek önzetlen segítséggel  
A BGE a Közösségért oldalról 

A BGE a Közösségért oldalon a BGE oktatóinak, kollégáinak és hallgatóinak munkájával létrejött tudásra épülő, szabadon felhasználható, a mindennapi életben és a munkában, vállalkozásban hasznos anyagokat, és közösségünk tagjainak önkéntes szakmai felajánlásait tesszük közzé remélve, hogy ezzel segítjük belső közösségünket és a külvilágot is, különösen a mostani, a koronavírus járvány miatt kihívásokkal terhelt helyzetben. A felhasználható anyagok igen változatosak: oktatásmódszertani segédleteken át a környezettudatos vállalkozói gondolkodást segítő videós tananyagokig számtalan hasznos, minőségi tartalom érhető el az oldalon. Érdemes folyamatosan böngészni!  Emellett az oldalon hírt adunk arról is, hogy kollégáink és hallgatóink milyen változatos módon segítették az Egyetem polgárait, közvetlen környezetüket vagy tágabb közösségünket is a mostani nehéz időszakban. 

GYIK

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet mindannyiunk életére hatással van. A távoktatásra való átállás a BGE-t is kihívások elé állította, és büszkék lehetünk rá, hogy teljes belső közösségünk sikerrel vette az akadályokat. Ebben az időszakban a BGE-s oktatók, kollégák és hallgatók nemcsak számtalan akadályt küzdöttek le, de rengeteg újítást, innovációt és új tudást is létrehoztak. A BGE-n kutató- és oktatóhelyként rengeteg olyan tudás gyűlt össze és gyarapodik folyamatosan, amely reményeink szerint sokaknak, sokféleképpen hasznos lehet. Bízunk benne, hogy a közzétett, szabadon használható anyagok és a személyes felajánlások segítenek majd a tudás bővítésében vagy épp az inspirálódásban, és további kapcsolatokat eredményeznek, segítik a közösség épülését.

Az oldalon egyrészt folyamatosan gyűjtjük azokat az anyagokat, melyeket a BGE közössége az elmúlt hetekben készített vagy melyek ebben az időszakban jól hasznosíthatók. Témájukat tekintve az anyagok rendkívül színesek: éppúgy kapcsolódhatnak az énfejlesztéshez, egészségmegőrzéshez, mint a munka világához. Stratégiai céljainknak és fókuszterületeinknek megfelelően több anyagunk a fenntarthatósághoz, vagy a vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódik, így aki ezen témánk iránt érdeklődik, biztosan jó helyen jár. 

Az oldalon található minden anyag tulajdonképp egy felajánlás. Egyrészt vannak azonnal felhasználható anyagaink – ezek olvashatók, megoszthatók, letölthetők, tehát sokféleképp felhasználhatók. Másrészt közösségünk tagjai ezeken túl is szívesen nyújtanak segítséget. Aki valamelyik felajánlással élni szeretne, kérjük, hogy írjon nekünk a fenntarthatosag@uni-bge.hu email címre, elküldve a linket arról a felajánlásról, mellyel élni szeretne. Kollégáink hamarosan felveszik vele a kapcsolatot. Önkénteseink tanulmányi elfoglaltságaik, munkájuk, napi feladataik mellett igyekeznek a lehető legtöbb megkeresést fogadni, de előfordulhat, hogy nem tudják az összes igényt maximálisan kielégíteni, ebben mindenkinek kérjük szíves megértését. 

Először is köszönjük, hogy felmerült benned a gondolat! Kérjük, kattins ide a tudnivalókért.